Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poradíte nějakou kuchařku nebo odkazy na www, kde jsou recepty na bezlepkovou dietu? Je to trošku složitější o to, že to musí být i bez mléčných výrobků a cukru… jojo, máme to složitý a nápady mi už dochází…
http://diskuse.dama.cz/d.php?…
www.ivako.cz
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?…
Snad z toho něco bude použitelné.
VARIME ZDRAVE BEZ LEPKU, autorky:TRUDELMARQUARDT< BRITTA_MAREILANZENBERGER< nakladatelstvi VASUT
ahoj holky,obnovuji tuto diskuzi.Včera nám bylo oznámeno že manžel musí do konce života držet bezlepkovou dietu.prosím vás o jakékoliv zkušenosti s touto dietou.Jak jste se s tím poprali a jak moc vám to změnilo život..??můžeme být rádi že to není něco horšího ale i tak jsme z toho dost vyjuchaný.manžel odmítá dietu držet asi spíše potřebuje čas se stím srovnat.Co by mohlo nastat v případě že to nebude dodržovat??děkuji mooc
ahoj, koukám že tahle diskuze moc rozjetá ani nebyla, zkus se podívat sem https://www.emimino.cz/…dieta-39584/
my jsme bez lepku začli vařit cca před rokem, byla jsem z toho hodně vedle, já těhotná, přítel celiak, bohužel první chleba který jsem pekla se nepovedl (byl z koupené směsi), tak on byl necelého půl roku na polystyrénech chudák. Pak jsem se do toho pustila znova a jde to.
Manžel by si měl na dietu zvyknout, podle mého názoru se to hůř vysvětluje dětem. Že by nám to mooc změnilo život to ne, mně jen tím, že peču i chleba a jemu hlavně tím, že si musí dávat pozor co kde jí. Hodně cestuje, takže jídlo s sebou, v restauraci se na vše ptá, jestli tam není mouka, prostě nejde to, že by si koupil bagetu nebo koláč, rohlík,…
Neboj, to zvládnete ![]()
Právě čekám na výsledky testů a taky mám rozporuplné pocity. Jsem připravená dietu držet, ale bojím se, jak to zvládnu časově i finančně. V práci jsem do večera, tak tak stíhám vařit pro rodinu, s penězma jsme rádi, že výjdem už teď
. No, třeba to nakonec bude dobrý, ale potíže mám odpovídající, bohužel.
já jsem taky do poslední chvíle doufala, že ta diagnóza bude jiná, ale nakonec hlavně že to není nic horšího. Že je to finančně náročnější, to je teda pravda ![]()
S tou dietou je to tak, že pokud ji manžel držet nebude, může bohužel skončit s rakovinou střev. Pokud ji jednou začne držet a pak poruší, bude mu hodně zle. Takhle jsem byla informována. Není to buď a nebo. Nemá na vybranou.
lendule-a co párky?četla jsem že ty nesmí vubec ani salámy.dá si manžel někdy takovéhle věci,nebo opravdu dodržuje uplně vše??víme to od včera,připravuju se na to ale musím nejprve počkat nam manžela až mu to dojde:-((včera jsme se na ty věci koukali kolik stojí a je to hrozný..ty vaříš třeba když obaluješ květák tak ho obalíš v té kukuřičné strouhance co jsem včera viděla nebo??
paoloska-opravdu až tak?musím ho přesvedčit.on má pocit že ted nemuže nic jíst a on jí rad.říká že se do konce života nenají..:-((
párky a salámy se vyrábějí i bezlepkové, spoustu uzenin mají v Globusu, nevím odkud jsi a jak to máte daleko, ale tam se bezlepkové věci nakupují dobře. Ale i v různých místních řeznictvích už BZL uzeniny najdeš, v Tescu u pultu to mají značené (takový přeškrtnutý klas), např. v Kauflandu nic moc. Jo a pozor na pivo, to už se bezlepkové ale vyrábí taky ![]()
objednej si v lékárně katalog CELIATICA od eurozony, tam najdeš vše, co může,
kup domácí pekárnu, já bych se bez ní neobešla… A začti se do té diskuze, jak jsem ti posílala odkaz, tam holky psaly i pár receptů, a taky dost využívám ty stránky www.ivako.cz
jo a s tou rakovinou má paoloska pravdu ![]()
hnes se do lékárny chystám at mi poradí co a jak.je to fakt blbý mít tohle.hodně nám to změní život.je nějaká šance na vyléčení??diskuzi jsem četla..zese jsem chytřejší ![]()
šance na vyléčení to teda není, je to doživotní „dieta“
ten katalog stojí kolem dvacky a pak si v té lékárně můžeš objednávat i ty výrobky. Dost bezlepkových věcí taky seženeš ve zdravé výživě, hlavně různé druhy mouky.
a je to v lékárně fin.stejný jako ve zdravé vyživě?globus máme blízko.dnes jsem našla nějaké recepty na housky,večer je zkusím upéct.tak uvidím.no ale například jsem včera v globusu byla a stála u uzenin a nic s přeškrtnutýk klasem tam nebylo
četla jsem že kvalitní šunku a kvalitní uzené maso muže
pivo má rád hrozně.to pochybuju že si odpustí.
máme dvě malé děti,snad to nezdědí
v tom Globusu se zeptej co je BZL, to se teď budeš muset ptát všude ![]()
a hlavně - když se ty housky nááhodou nepovedou nebo mu nebudou chutnat, nezoufej. Já jsem ze začátku zkoušela tolik věcí a ono se to nepovedlo ![]()
Kdyžtak mi napiš recept, housky jsem ještě nedělala ![]()
a co se týče dědičnosti, s tím bych taky spíš potřebovala poradit
lepek naší malé jsem ještě dávat nezačala, chystám se po ukončeném 8. měsíci