Bezlepková dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2480
16.4.12 09:50

Záleží jakou polévku. Třeba tu květákovou… normálně sůl, mletý kmín, trochu cukru, trochu majoránky a příp. kapku octa (není nutné). To si zvykneš…
Já dřív taky měla pocit (zvyklá z domu), že se to bez kostek nebo veget neobejde, ale s narozením dětí jsem se naučila vařit i bez toho a chutná to výborně a ne tak uměle.

Před nějakou dobou jsem si koupila Podravku bez glutamanu a stejně ji nepoužívám, protože mi to nějak smrdí a nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.4.12 12:23

no mě to právě s tou solí nechutná..nevím mě tam asi chybí ta kostka no ale ted mam stejně smulu masox nesmíme tak smíme jen ty co se mi zase zda že to není to pravý..ale podravku smíme jsem řetla.tak ted vede ona :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
16.4.12 12:58

@kovinka2 a ten Knorr taky můžeš koupit - i kostku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.4.12 15:21

jj dnes jsem to viděla,že mužu i knor :pankac:
sehnala jsem dnes smes na chleba od labety tak to jdu zkusit.držte palce holky,nemám tu troubu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.12 22:13

AHOJKY,PRÁVĚ JSME SE DOZVĚDĚLI,ŽE NÁŠ 2 LETÝ SYN MÁ ALERGIGI NA LEPEK,JSEM Z TOHO V ŠOKU A PSYCHICKY ÚPLNĚ NA DNĚ.vÍM,ŽE JSOU HORŠÍ VĚCI,ALE KDYŽ SI PŘEDSTAVÍM,ŽE JE TO NA CELÝ ŽIVOT,JE MI ZLE.a JE TO HORŠÍ O TO,ŽE MÁ 2 STARŠÍ BRÁŠKY A TEĎ MU ZAČNI ZAKAZOVAT A BRÁT TO,CO MAJÍ ONI.MŮŽU POPROSIT O TEN RECEPTÍK NA CHLABA V TROUBĚ. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
4.6.12 22:25

Ahoj, tady máš ten chlebík http://ivako.cz/…bztrouby.htm
nevím, jestli je to ten, co jsi chtěla, ale tenhle je skvělý :palec: na těch stránkách IVAKO je receptů spousta :palec:
Věřím, že v první chvíli je pro tebe ta diagnóza šok, ale určitě si zvykneš na trochu jiné vaření. Horší je, jak to ty děti berou, s tím ti neporadím, u nás se to týká zatím jen dospělých…
Moc držím pěsti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
5.6.12 09:52
@gabkalezakova píše:
AHOJKY,PRÁVĚ JSME SE DOZVĚDĚLI,ŽE NÁŠ 2 LETÝ SYN MÁ ALERGIGI NA LEPEK,JSEM Z TOHO V ŠOKU A PSYCHICKY ÚPLNĚ NA DNĚ.vÍM,ŽE JSOU HORŠÍ VĚCI,ALE KDYŽ SI PŘEDSTAVÍM,ŽE JE TO NA CELÝ ŽIVOT,JE MI ZLE.a JE TO HORŠÍ O TO,ŽE MÁ 2 STARŠÍ BRÁŠKY A TEĎ MU ZAČNI ZAKAZOVAT A BRÁT TO,CO MAJÍ ONI.MŮŽU POPROSIT O TEN RECEPTÍK NA CHLABA V TROUBĚ. :,(

Ahoj!

Jen ti chci napsat, že vím, jak je to nepříjemné… Nejmladší má taky takové omezení. Jeho dva starší bráchové žádné omezení nemají.

Zkus se s tím rychle srovnat, aby se to nepřenášelo i na něj.
Určitě nelitovat a snažit se v klidu vysvětlit (bez smutku), že to nemůže, ale může to a to…
Postupem času přijdeš na to, že je spousta dobrého, co jíst smí.

Pokud ho budete litovat a dělat z toho tragédii, o to hůř to ponese on sám!

Ještě mě zajímá, jak na alergii přišli a jestli je to jen alergie nebo celiakie.

Díky za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
5.6.12 15:15

ahoj gabka..-mrzí mě že i do vaší rodiny se tohle vkradlo.bohužel dnes už to není asi nic ojedinělého :pocitac: manželovi to zjistili ale před dvěma měsíci.nejdřív,šok pak slzy a pak se nedalo už nic dělat :D dnes už se dá opravdu uvařit skoro vše bezlepkově.já vařím normální jídla ale nahrazuju to jeho masoxem a jeho moukou.ono to ve finále není tak těžké jak se zdá.akorát to pečivo mě zlobí :cert: ale na netu je toho spousta a já si ted pořídila domácí pekárnu a super věc to je :pankac: hodíš to tam a máš klid.napíšu ti recept na super žemličky jsou jednoduchý a chutnají jak ty zemláky nebo co to je :roll:
250g bel.mouky-já dávam jizerku
150g tvaroh
1lžička soli
2lžičky kypřícího prášku
6lžic oleje
6lžic mleka
1 vajíčko

vše smícháš a uděláš těsto.dáš na pul hodky do lednice ale přikryte treba igelitákem.no a pak si tvarujes bochanky velke asi jako pul dlane..cca 9 kousku z tohohle uděláš.trosku je jako nařízni do kříže nahoře.no a peč tak na 180 cca 20 min.mě se ze spoda trošku chytaji tak je vždy jen otočím a ještě necham trosku z hnednout z druhe strany..mužeš posypat i semínkama..a pokud by se ti to špatně tvarovalo,namáčím si ruce do té mouky.. :potlesk:

nesmutni…muže spoustu věcí dlabat..a ještě dokonce těch lepších :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
6.6.12 07:26

@kovinka2 tak ty houstičky od tebe jsem zkoušela a jsou úplně výborný, děkuju za recept :palec:
tak koukám, že pekárnu už jsi taky pořídila… a jak to jinak jde??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
6.6.12 14:43

není zač :kytka:
joo jde to,to víš někdy mě manžel naštve pač si někde dá jídlo co nesmí ale jinak to jde :mrgreen: snažím se to dodržovat ale věřím že i se občas seknu a koupím asi co nesmí :think: ted začal jezdit kamionem a jako mám dost z toho pečení chleba :pocitac: :pocitac: a co u vas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
7.6.12 07:50

jako stravovat se bezlepkově při jízdě kamionem tak to musí být záhul :roll: jsem si myslela, že bageta, toustík apod. jsou na denním pořádku, to aby měl s sebou pořádnou zásobu jídla…
u nás to jde, přítel přestal jíst i točené zmrzliny (neznáme složení a bylo mu po nich blbě), zjistila jsem lepek i v krabích tyčinkách, prostě každou chvíli něco překvapí a to už to dodržujeme rok :cert: Ale co se u nás ujalo jsou ke snídani vajíčka se zeleninou (cokoliv-paprika, ředkvičky, cuketa,…) a k tomu ten křehký kukuřičný chlebík. To si klidně udělá i o půl páté, když musí vyrazit brzo na služebku…
A to pečení chleba mě docela baví. Hodně mu chutná kupovaná směs :think: myslím Nominal - s pohankovou vlákninou, hodím do pekárny a nemusím se starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.12 08:44

Ahojky,moc děkuji za povzbuzení,je mi hned lépe.No malý si často naříkal na bolení bříška,tak mu vzali krav a v pondělí volali,že má alergii na lepek a řekla mi doktorka že alergie a Celiakie jsou stajná věc i když všude píšou že ne.Prý pořád se to tělíčko pere stím lepkem,tak já nevím.Teď se budem objednávat na gastroenterologii,tak doufám,že tam nám řeknou víc.Prosím tě chci se zeptat,našla jsem že může želé a želé tyčinky,poradila by jsi mi jaké želé?Je toho spousta a na těch obalem není nic o lepku psané,tak mám strych to koupit,když to tam není vyloženě napsané.Ještě prosím může sirup co se ředí vodou,marmeládu a takový?Nemůžu to nikde najít.Přeji krásný den a moc děkuji za odpověĎ. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
7.6.12 09:32

Ahoj!

Řekla bych, že to úplně stejné není…, ale omezení jsou asi stejná.
 http://www.lekari-online.cz/…ten-celiakie

Pokud se nepotvrdí celiakie, je možnost, že alergie vymizí. Já v to u syna trošku doufám.

Může třeba banánky v čokoládě (Orion). Dá se taky najít něco v DM. Minule jsem tam mladýmu koupila nějakou mléčnou tyčinku v čokoládě.
Je třeba číst složení. Dej pozor třeba na škroby, protože nevíš, jestli je použitý pšeničný, kukuřičný nebo bramborový.
Nevím, jestli jí rád rýžové chlebíky, ale prodávají je i máčené v čokoládě a tak… (zase pozor na složení).
V Albertu jsem nedávno objevila takové rýžové medvídky v čokoládě.

Se šťávou by neměl být problém. Vybírej pokud možno bez zbytečné chemie.

Až si vzpomenu na další, tak napíšu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.12 11:02

Děkuji moc,je super že je někdo kdo mi takhle pomůže a poradí.Hezký den,když budu potřebovat radu,písnu.Gabča. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
7.6.12 11:27

no holky ale ja myslela že bramborovy a kukuricky skrob muze ne?ja už jsem z toho taky jelen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí