Bezlepková dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
16.5.17 19:58

Ahoj, obnovuji diskuzi. Začala jsem s bezlepkovou dietou, ale příští týden jsem na brigádě a každý den na jídlo asi chodit nebudu, tak jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte nějaké rady na jídlo do krabičky? Vždycky jsem si dělala kus kus, ale teď nevím, čím to nahradit. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.5.17 20:03

@karol9 Tak pokud se nespokojis s nejakym zeleninovym salatkem s vejcem, masem ci syrem, a nemas moznost ohrivat, pak jsou super treba studene salaty z cocky nebo cizrny.Ja miluji salat:cervena cocka+vejce+avokado+susena nebo obyc. rajcatka+kysela okurka.Da se studeny i teply, vyzivove skvely a opravdu chutny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
16.5.17 20:06

@karol9 kuskus se dá nahradit jáhlami, quinou, pohankou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
16.5.17 20:14

@karol9 pokud chces zkusit tak ve zdrave vyzive sezenes i kukuricny „kuskus“. Me nesmakoval, nejim ani kukuricne testoviny ale muzes zkusit. Jinak doporucuju i testovinove salaty zastudena z ryzovych testovin s masem kurecim a zeleninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
16.5.17 21:34

Hm, tak ja napriklad dnesni obed grilovany lilek a krevety, den pred tim placicky z predvareneho, na drobno nakrajeneho kvetaku, smicham s vajickem a namletym lnenym seminkem, nejake to koreni a parmezan, strcim do vaflovace a hotovo. Pred tim to byly shirataky nudle s hovezim masem, pred tim marinovany losos s opekanou zeleninou na sadle s bylinkama a tak bych mohla pokracovat…vse je to pripraveno do krabicek sebou do prace. Az na ty nudle, vse vyjde na stejno jist ohrate nebo za studena, pokud neni mikrovlnka k dispozici. Tedy pokud neni podminkou zaroven vegetarianske jidlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.5.18 19:47

chybi mi dobre rohliky:-(

Dobry den, mam zjistenou celiakii kratce a jsem zoufala z toho jak mi chybi pecivo, dnes jsem si koupila v Pha v pekarne vyborny rohlik za 27 kc ks, je z ryzove a pohankove mouky,,,jiz jsem zkousela pect rohlik z mouky jizerka a vubec nebyly dobre:-(moc prosim o recept na rohliky podobne klasickym neb chleba svetly.budu moc vdecna, procitala jsem hodne receptu, ale jiz tri jsme zkusili a bohuzel, nebyly pozivatelne.take se chci zeptat, jako byvalý požitkář:-( jsem rada posedela v lete u pivka, po tom se mi tez bude styskat, nejsem zadny pivar, ale veta „jdem na jedno“se me uz netyka, objevila jsem pivo celio, celkem ujde.ale to na terasce s manzelem nedostanu.Muzu teda vino? a ktere je mene skodlive? bíle ci červene. Budu moc rada za kazdou radu. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
9.5.18 20:26

@petrustko víno určitě. Je jedno jaké. Jinak doporučuju skupinu na FB Bezlepkové recepty, tam jsou fajn recepty na pečivo. Chleba Jureček je nepřekonatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
10.5.18 05:27
@vokishka píše:
@petrustko víno určitě. Je jedno jaké. Jinak doporučuju skupinu na FB Bezlepkové recepty, tam jsou fajn recepty na pečivo. Chleba Jureček je nepřekonatelný.

I rohliky jsou mnamozni :) malem jsem brecela jak jsem v ruce drzela cerstvy vonavy rohlik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.19 16:18

Ahoj, zkoušeli jste někdo tyto bezlepkové chleby a bagety z Lidlu?
https://www.emimino.cz/…19-17022019/
Jaké jsou?
Děkuju :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
4.6.25 12:28

Ahojky, mám nařízenou bezlepkovou dietu a potřebuji změnit styl stravování… Jedla jsem hodně pečivo, teď jsem zkoušela koupit bezlepkové pečivo a to je drahé a nedobré :(
Poradil by mi někdo, kde je nejlepší nakupovat bezlepkové potraviny? Co je kde dobré? Pečivo někde kupujete nebo doma pečete? Co si jinak doma vaříte / chystáte bez lepku? Budu ráda i za osvědčené recepty…
Děkuji! Člověk má najednou pocit že nemůže nic jíst :D i když vím, že těch možností je spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8752
4.6.25 12:35

To si sedne. My po 4 letech už to bereme jako úplně normální. Ale začátky jsou těžké, taky jsem měla pocit, že syn umře hlady, protože neexistuje nic, co může jist. Teda ten pocit mám občas, je to děs… jinak chleba je super v Albertu, rohlíky a bagety Allnature nebo Amaranth, těstoviny italské, mouka Jizerka je tskovej nejlíp sehnatelnej univerzal, dělám z toho všechno, ale jsou ais i lepší. Pečivo z Lidlu je hnus. Kaufland a Globus mají bezva velké a dobre zásobování bezlepkové regály, tam bereme sladkosti, slané dobroty, krekry, do zásoby i to balené pečivo…u pečení pozor, těsto se chová jinak, chce to vychytat poměr tekutých a pevných složek. Hodně štěstí a neboj, zvyknes si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
4.6.25 12:54
@Jaaanča píše: Více

Já se teď naučila péct pohankovy chleba. https://www.pohankovymlyn.com/pohankovy-chleb
Chutná mi. Jinak na pečení pozivam hodně tu pohankovou moukou. Muffiny a pod, prostě tam kde není technologicky potřeba lepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.25 13:36

Mně chutná jen bezlepkové celozrnné pečivo (takové ty hutné, tmavě hnědé obdélníčkové chlebíky), jinak ty bezlepkové balené tousťáky a bagetky se nedají jíst. Já jsem ale pečivo prakticky přestala jíst. Pečivo nahrazuji kukuřičnými nebo rýžovými krekry (dá se na to zvyknout). Podle mě se v ČR obecně jí moc pečiva a je to zbytečné. Jinak mám ráda ovesné vločky a dělám si je na různé způsoby ke snídani. Dal se péct z bezlepkové mouky.
Obědy mám teplé a večeře jak kdy, často taky teplé.

• Citovat
  • Upravit
65205
4.6.25 14:53

Albert má docela dobrý chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
4.6.25 16:06

Ahoj!
Taky doma jedeme bez lepku, mléka a cukru, takže tě úplně chápu – nápady fakt rychle docházejí 😅

Mně se hodně osvědčily tyhle 2 zdroje:

Jíme zdravě – Bez lepku – super česká kuchařka, jednoduché a chutné recepty, mléko jde většinou v klidu nahradit rostlinným.

cleaneating.cz – web s hodně recepty bez lepku a mléka, často i bez cukru. Všechno takové normální, žádné složitosti.

Držím palce – dá se to zvládnout a člověk se i dobře nají 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport