Co z vepřové pečeně?

4999
4.8.10 14:33

Co z vepřové pečeně?

Ahoj, dostala jsem kilo vepřové pečeně a přemýšlím co s ní. Vždycky jsem ji upekla a k tomu byl bramborový knedlík a špenát nebo zelí. Ale už mi to přijde takové obehrané, zajímalo by mě, jestli se dá z vepřové pečeně udělat i jiné jídlo, díky za rady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
4.8.10 14:39

Pečeně jako kotleta?
Na plátky (s kostí i bez), naklpeat, okořenit, přírodní řízečky. Nebo zapéct s bramborami a smetanou (do pekáče na plátky syrové brambory, česnek, sůl kmín, na to naklepané kotletky, zalít šlehačkou a péci do měkounka).
Pečeně jako krkovice?
Na plátky a na gril, nejlepší grilovačka z celého čuníka. ebo stejně jako kotlety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.10 14:41

Nevím, na kolik to bude jiné a jak vám to bude chutnat:

Vepřovou rozřež na plátky, osol, opepři, popř. okmínuj. Nakrájej cibulku nadrobno, dej do zapékací mísy, nato plátky a navrch ještě česnek. Polij nejlépe olivovým olejem, peč cca dvě hodiny na 180 st. (horkovzduch). Průběžně otáčej, podlévej, atd. K tomu vařené brambory a rajčatovo cibulový salát. :nevim:

Varianta č.2 - o fous pracnější - maso na kostičky, osolit, opepřit. Do pánve cibulku, osmažit, vhodit maso, zprudka opéct. Poté přidat česnek nadrobno a rajčatový protlak, zamíchat, a vše vylít do zapékací mísy. Podlévat a péct opět cca dvě hodiny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
4.8.10 14:44

Díky za rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
4.8.10 14:48

tak já z vepř. pečeně vařím stejně jak např. z kýty (pro 2 osoby by bylo pečení zbytečné) dobré jsou z ní jen přírodní řízky s kaší nebo dát plátky do pekáčku, posypat nakrájenou cibulí, na to strouhaný sýr a dát zapéct nebo třeba dneska budu dělat z ní něco na způsob. bratislavských kuřecích prsou - opéct cibulku (+ se může přidat najemno mrkev, celer, česnek), narychlo plátky masa, aby se zatáhly k cibulce na pánvi přilít zak. smetanu rozmíchanou s trochou mouky(+mletá paprika pro barvu, případně trochu hořčice) a vody, jakmile začne houstnou poředit vývarem nebo mlékem, potom ještě dát lžičku protlaku (já dávám domácí kečup) přidat maso a podusit, nokonec se ještě přidává hrášek do omáčky, hodí se k tomu knedlík i těstoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
10.12.11 12:15

Jé, právě řeším naprosto stejný problém, jak psala zakladatelka. Vytáhla jsem jí z mrazáku a vůbec nevím co už s ní vařit. Zelí a špenát už mi přijdou taky ohrané. Nějaké další nápady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.12.11 13:00

tak dneska jsem ji udelala na cesneku a kmine, s bramborovymi noky. My mame radi s cervenym zelim, ale nekdo radsi se spenatem. Nebo treba na rozmarynu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
10.12.11 13:29

ja ji pekla vcera - dala jsem pod ni jen par jablek, zelenych kyselejsich a uz jen osolila a k tomu bramborovou kasi
muzu se po tom utlouct :)

• Citovat
  • Upravit
1626
10.12.11 16:02

Ahoj Terezko,
nevím, jestli si to ještě přečteš, ale zaujal mě tvůj recept. Můžeš mi ho, prosím, napsat podrobněji?
Jestli rozumím pečeš plátky s jablky. Jak dlouho?
Mám dceru alergika, takže smetanu, máslo atd. nemůžu použít a všechno se mi už zdá obehrané a hledám nové inspirace.
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
10.12.11 17:15

Taky budu ráda za receptík. Jakou to má potom chuť, do sladka? Jdou v mase hodně cítit jablíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
10.12.11 18:10

je to potom takovy dobre navinuly, sladky mi to ani neprijde :) mam strasne rada tu stavu s jablky zamichanou do kase
je to strasne jednoduchy, oloupu a nakrajim jablka na ctvrtky, vlozim do pekace, k tomu osolenou a opeprenou peceni vcelku a dam do trouby, nejdriv pecu zprudka, aby se maso zatahlo, pak podleju, priklopim a pecu 1,5 hodiny radeji 2, ke konci muzu odklopit
na 1 kg masa staci 1-2 jablka

• Citovat
  • Upravit
1626
10.12.11 19:47

Děkuju moc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
10.12.11 19:49

Tak to zítra asi zkusím. S jablky jsem to ještě nejedla. Snad to bude dobré, nejsem zrovna milovník maso - ovoce, třeba kuřecí s broskví fakt nemám ráda. Ale jablka by mohly být super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
10.12.11 21:01

tak pak dejte vedet, jak vam to chutnalo :)
ty jablka pak jist nemusis, jen ta stava pak ma takovy super smak

• Citovat
  • Upravit
1626
12.12.11 22:10

Ahoj Terezko,
tak já tvůj recept dělala dneska. Bylo to opravdu moc dobrý, ta šťáva je úplně jiná, odlehčená. Sama na maso moc nejsem, dělám ho spíš pro děti a muže, ale tohle za to stálo. Holky si pochutnaly a vypadá to tak, že zítra se o ten zbytek popereme.
P.S. Než jsem to dala do lednice, tak jsem si ještě sama vyjedla ta jablka. Mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí