Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, já dělám cibulový základ, orestuju maso, přidám mrkev a dusím. Pak přileju vodu a nakonec zahustím ( mouka ). Ochucuju bujonem, sůl, pepř-dle chuti.
Zrovna jsme to dnes měli, jen z kuřecího..
Já tu mrkev dusím a zapráším moukou. Nebo se to zahušťuje jíškou ![]()
ahoj,
tak já dělám kuře v mrkvi, ale to vyjde na stejno. Orestuju cibulku,maso, přidám mrkev a zaleju bud vymačkanou pomerančovou štávou a nebo džusem (ne moc sladkým). Nechám vše povařit, až se štáva hodně odpaří tak přidám smetanu, můžeš i česnek. Osolit, opepřit. Nám to moc chutná i prtousovi. ![]()
Máme rádi měkounké maso a nerozvařenou mrkev, takže to děláme zvlášť. Dušené plátky vepřové kýty nebo plece a na másle orestovanou (to je důležité pokud chcete mít uvolněné to oranžové barvivo i s provitamínem A), s kmínem dušenou, máslovou jíškou zahuštěnou mrvkvičku. Někdy kořením muškátovým květem, někdy nezasmažuju.
Přidám bujon,voda, zahustím..Jinak koření - kmín, nové koření, pepř, někdy i bobkový list..
Tu omáčku mám moc ráda..
Ahojky,já na rozpáleném oleji zprudka orestuji vepřovou plec nakrájenou na kostky, pak dám cibuli, nechám zesklovatět, osolím, opepřím, dám trochu muškátového květu, podliju trochou horké vody a nechám dusit, později dám nakrájenou mrkev, ještě chvíli podusím a nakonec zahustím instantní jíškou nebo trochou polohrubé mouky rozmíchané v drtku vody ![]()
Já dělám maso i mrkev zvlášť.Pečením toho masa získám „šťávu“ a mrkev dusím a zahustím moukou-to taky pak nevypadá tak „suše“,ale jakoby mrkev v kaši(nevím jak bych to řekla).Dávám přibližný obrázek-ale na tomhle obrázku je to nějak moc splácaný ![]()
Takhle to dělám
*Suroviny: .
mrkev,cukr,máslo,sůl,můškátový oříšek (nastrouhat),
brambory,cibuli,maso na kostky hovezí nebo vepřové,
mletý pepř,citronová šťáva,olej
Postup:
Brambory očistíme a dáme vařit.Mezitím očistíme,nastrouháme na hrubém struhadle(nebo na kolečka) mrkev,podlijeme vodou,přidáme kousek másla,nastrouhaný muškátový oříšek- špetku,cukr,citronovou štávu,sůl a dáme dusit do měkka.Pak zahustíme jížkou a povaříme.Dále zpěníme na oleji cibulku a přidáme na kostky nakrájené maso hovězí nebo vepřové.posolíme a popepříme.podlijeme a dusíme doměka(nebo pečeme).*
Z tohodle mi vznikne něco jako na obr. co jsem dala výš.
Dávám svůj recept. Vyfoceno nemám, ale mám ty mrkve na kolečka vcelku.
3 vepřové kotlety vykoštěné
Sůl
Pepř
1 velká cibule
10 mrkví ½ kostky masoxu
Olej
Hl. mouka
Na zpěněnou cibulku dáme maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, přidám masox. K poloměkkému masu přisypeme nakrájenou mrkev a společně dusíme. Ke konci zaprášíme 2 lžičkami hladké mouky. Dobré je přidat nasekanou petrželku…
Ježíííš já bych si to hned dala.V noci mi vždycky nejvíc chutná ![]()
ahoj holky, manželovi moc chutná vepřové v mrkvi, tak jsem si řekla, že bych se ho mohla naučit
a teď vás prosím o recept, jak na tu omáčku. pročítala jsem různé recepty, ale všude bylo jen to, že se smíchá mrkev a masem, ale už tam nikde nebylo to, jak udělat omáčku. navíc jsem se dočetla, že hodně kuchařinek to dělá bez omáčky, potom to vypadá takto:
http://vlada.ajgl.cz/…DSC00498.JPG
mě jde ale právě o tu omáčku - prosím poradíte jak na to?