Vepřové v mrkvi

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.8.10 13:35

vepřové v mrkvi

ahoj holky, manželovi moc chutná vepřové v mrkvi, tak jsem si řekla, že bych se ho mohla naučit :-) a teď vás prosím o recept, jak na tu omáčku. pročítala jsem různé recepty, ale všude bylo jen to, že se smíchá mrkev a masem, ale už tam nikde nebylo to, jak udělat omáčku. navíc jsem se dočetla, že hodně kuchařinek to dělá bez omáčky, potom to vypadá takto:
 http://vlada.ajgl.cz/…DSC00498.JPG

mě jde ale právě o tu omáčku - prosím poradíte jak na to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11419
3.8.10 13:45

Ahoj, já dělám cibulový základ, orestuju maso, přidám mrkev a dusím. Pak přileju vodu a nakonec zahustím ( mouka ). Ochucuju bujonem, sůl, pepř-dle chuti.
Zrovna jsme to dnes měli, jen z kuřecího..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
3.8.10 13:46

Já tu mrkev dusím a zapráším moukou. Nebo se to zahušťuje jíškou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
3.8.10 13:50

ahoj,

tak já dělám kuře v mrkvi, ale to vyjde na stejno. Orestuju cibulku,maso, přidám mrkev a zaleju bud vymačkanou pomerančovou štávou a nebo džusem (ne moc sladkým). Nechám vše povařit, až se štáva hodně odpaří tak přidám smetanu, můžeš i česnek. Osolit, opepřit. Nám to moc chutná i prtousovi. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.8.10 14:04

Máme rádi měkounké maso a nerozvařenou mrkev, takže to děláme zvlášť. Dušené plátky vepřové kýty nebo plece a na másle orestovanou (to je důležité pokud chcete mít uvolněné to oranžové barvivo i s provitamínem A), s kmínem dušenou, máslovou jíškou zahuštěnou mrvkvičku. Někdy kořením muškátovým květem, někdy nezasmažuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.8.10 15:30

Přidám bujon,voda, zahustím..Jinak koření - kmín, nové koření, pepř, někdy i bobkový list..
Tu omáčku mám moc ráda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.8.10 17:59

Ahojky,já na rozpáleném oleji zprudka orestuji vepřovou plec nakrájenou na kostky, pak dám cibuli, nechám zesklovatět, osolím, opepřím, dám trochu muškátového květu, podliju trochou horké vody a nechám dusit, později dám nakrájenou mrkev, ještě chvíli podusím a nakonec zahustím instantní jíškou nebo trochou polohrubé mouky rozmíchané v drtku vody :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
3.8.10 18:34

Já dělám maso i mrkev zvlášť.Pečením toho masa získám „šťávu“ a mrkev dusím a zahustím moukou-to taky pak nevypadá tak „suše“,ale jakoby mrkev v kaši(nevím jak bych to řekla).Dávám přibližný obrázek-ale na tomhle obrázku je to nějak moc splácaný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
3.8.10 18:44

Takhle to dělám

*Suroviny: .

mrkev,cukr,máslo,sůl,můškátový oříšek (nastrouhat),
brambory,cibuli,maso na kostky hovezí nebo vepřové,
mletý pepř,citronová šťáva,olej

Postup:

Brambory očistíme a dáme vařit.Mezitím očistíme,nastrouháme na hrubém struhadle(nebo na kolečka) mrkev,podlijeme vodou,přidáme kousek másla,nastrouhaný muškátový oříšek- špetku,cukr,citronovou štávu,sůl a dáme dusit do měkka.Pak zahustíme jížkou a povaříme.Dále zpěníme na oleji cibulku a přidáme na kostky nakrájené maso hovězí nebo vepřové.posolíme a popepříme.podlijeme a dusíme doměka(nebo pečeme).*
Z tohodle mi vznikne něco jako na obr. co jsem dala výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
4.8.10 00:13

Dávám svůj recept. Vyfoceno nemám, ale mám ty mrkve na kolečka vcelku.
3 vepřové kotlety vykoštěné
Sůl
Pepř
1 velká cibule
10 mrkví ½ kostky masoxu
Olej
Hl. mouka

Na zpěněnou cibulku dáme maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, přidám masox. K poloměkkému masu přisypeme nakrájenou mrkev a společně dusíme. Ke konci zaprášíme 2 lžičkami hladké mouky. Dobré je přidat nasekanou petrželku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.10 16:00

tak jak se vepřové povedlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
7.8.10 23:19

Ježíííš já bych si to hned dala.V noci mi vždycky nejvíc chutná :mrgreen:

• načítám...