Co vaříte z patisonu?

24016
30.7.10 13:22

co vaříte z patisonu?

Máte nějaký osvědčený recept na patisony? Já jen smažím a nic jiného mně nenapadá. Google,jasně, ale nemáte něco vyzkoušeného?

A co pro dítě, skoro 9m?

Lze je použít všude kde cuketu?

Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
469
30.7.10 13:33

U nas se dela patison „na mozecek“, stejne jako kvetak, s vejci. Zadna vyssi kucharska, ale hlavne rychle a levne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
30.7.10 13:48

Už párkrát jsem se setkala s názorem, že patison se dá použít podobně jako cuketa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
30.7.10 13:57

ano patison jako cuketa. můžeš udělat patizonové bramboráky,

nebo
orestovat cibuli, kuřecí kousky obalit v hl. mouce a taky dát restovat, na to vysypat kousky patizonu, dorestovat, podlýt vodou, chvíli dusit, osolit, příp. další koření dle chuti, bylinky či něco zeleného na barvu. samo, že nemusíš k masu přidávat jenom patizon, nakrájená rajčata, paprika, olivy, no co tě napadne. díky té mouce na tom masu ti s tou vodou vznikne omáčka a jídlo je hotové. velmi rychlé, tak 10 min. + nějaká ta příprava a k tomu rýže. A chutné ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.7.10 15:09

Zapečené těstoviny

500g mletého masa, 500g cuket, 200g tvrdého strouhaného sýra, 2 cibule, 4 zelené papriky, 5 větších rajčat, sůl, pepř, oregano, olej, těstoviny

Pokrájíme cibulku, dáme na větší kastrol osmahnout na tuku, na cibulce orestujeme maso, osolíme, okořeníme, dáme dusit. Očistíme papriky, rajčata a cukety, nakrájíme na malé kousky a přidáme k mletému masu. Dusíme do měkka. Zvlášť uvaříme špagety. Nastrouháme sýr, 2/3 z něj vmícháme do hotové masové směsi a promícháme se špagetami. Dáme na plech a posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sýr nezezlátne.

Místo cukety samozřejmě patison :wink: A kromě smaženého znám ještě lečo s patisonem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
30.7.10 20:39

Díky všem moc, nápady, recepty pozanmenám :-D

já mám celou kuchařku na cukety, od Jany Štěpánkové http://knihy.abz.cz/…-pani-ehmova , takže můžu na ty patisony čerpat i tam, super.

Dnes jsem tedy udělala toto:
Cuketa v parmazánském těstíčku:
Cukety
na těstíčko:
2 vejce, kondenzované mléko, parmazán (lze i jiný výrazný sýr), pol mouka, 1/4prášku do pečiva

Neloupané cukety nakrájíme po délce na centimetrové plátky, osolíme a obalujeme v těstíčku a smažíme v oleji.
Hotové můžeme dát na chvíli na mísu a přikrýt talířem, aby změkly.
Podáváme s tatarskou omáčkou a salátem, případně bramborem.

My měli tedy z cuket i patisonů. A krom tatarky i tzaziky. Bez brambor :oops:
Lahoda!

To jen kdyby někdo měl zájem :wink:

Jinak v té knížce, jsou fakt zajímavý věci 8-o Cuketa se vlastně může dát všude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí