Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Máte nějaký osvědčený recept na patisony? Já jen smažím a nic jiného mně nenapadá. Google,jasně, ale nemáte něco vyzkoušeného?
A co pro dítě, skoro 9m?
Lze je použít všude kde cuketu?
Dík
U nas se dela patison „na mozecek“, stejne jako kvetak, s vejci. Zadna vyssi kucharska, ale hlavne rychle a levne ![]()
Už párkrát jsem se setkala s názorem, že patison se dá použít podobně jako cuketa.
ano patison jako cuketa. můžeš udělat patizonové bramboráky,
nebo
orestovat cibuli, kuřecí kousky obalit v hl. mouce a taky dát restovat, na to vysypat kousky patizonu, dorestovat, podlýt vodou, chvíli dusit, osolit, příp. další koření dle chuti, bylinky či něco zeleného na barvu. samo, že nemusíš k masu přidávat jenom patizon, nakrájená rajčata, paprika, olivy, no co tě napadne. díky té mouce na tom masu ti s tou vodou vznikne omáčka a jídlo je hotové. velmi rychlé, tak 10 min. + nějaká ta příprava a k tomu rýže. A chutné ((-:
Zapečené těstoviny
500g mletého masa, 500g cuket, 200g tvrdého strouhaného sýra, 2 cibule, 4 zelené papriky, 5 větších rajčat, sůl, pepř, oregano, olej, těstoviny
Pokrájíme cibulku, dáme na větší kastrol osmahnout na tuku, na cibulce orestujeme maso, osolíme, okořeníme, dáme dusit. Očistíme papriky, rajčata a cukety, nakrájíme na malé kousky a přidáme k mletému masu. Dusíme do měkka. Zvlášť uvaříme špagety. Nastrouháme sýr, 2/3 z něj vmícháme do hotové masové směsi a promícháme se špagetami. Dáme na plech a posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sýr nezezlátne.
Místo cukety samozřejmě patison
A kromě smaženého znám ještě lečo s patisonem ![]()
Díky všem moc, nápady, recepty pozanmenám ![]()
já mám celou kuchařku na cukety, od Jany Štěpánkové http://knihy.abz.cz/…-pani-ehmova , takže můžu na ty patisony čerpat i tam, super.
Dnes jsem tedy udělala toto:
Cuketa v parmazánském těstíčku:
Cukety
na těstíčko:
2 vejce, kondenzované mléko, parmazán (lze i jiný výrazný sýr), pol mouka, 1/4prášku do pečiva
Neloupané cukety nakrájíme po délce na centimetrové plátky, osolíme a obalujeme v těstíčku a smažíme v oleji.
Hotové můžeme dát na chvíli na mísu a přikrýt talířem, aby změkly.
Podáváme s tatarskou omáčkou a salátem, případně bramborem.
My měli tedy z cuket i patisonů. A krom tatarky i tzaziky. Bez brambor ![]()
Lahoda!
To jen kdyby někdo měl zájem ![]()
Jinak v té knížce, jsou fakt zajímavý věci
Cuketa se vlastně může dát všude ![]()