Zelené hovězí / vepřové maso

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.7.10 12:54

zelené hovězí/vepřové maso

ahoj, potřebuji poradit s masem…asi to zní divně, ale je to tak :-D jde o to, že v albertu nebo hypernově kupuji maso, které je pokaždé uvnitř zelené. stává se to pokaždé, kdy ho koupím a je jedno jestli se jedná o vepřové nebo hovězí maso. U kuřecího se mi to ještě nikdy nestalo. koupím normálně balené maso, které vypadá na první pohled pěkně. po rozbalení je taky pěkné, vůbec nesmdrí, vypadá že je čerstvé, ale jakmile ho rozkrojím na polovinu, tak je uvnitř zelená barva :-( maso nevypadá zkaženě, tak nevím, zda je to normální nebo ne. pokaždé kupuji maso, co má minimálně týden do konce data spotřeby. ptala jsem se na to švagrové, a ta mi řekla, že prý to maso je zelené z důvodu, že ho při porcování pokládají na kovový rošt a tou oxidací nebo něčím takovým to maso zezelená. :nevim: bohužel nemůžu porovnat, zda tohle je i v jiných obchodech, páč tu žádný jiný v blízkosti nemáme - jen ten albert a tam maso na váhu nemají, jen to balené. kdybych viděla, že to maso je zelené už na povrchu, tak bych ho nekoupila, vždy vybírám to, které vypadá čerstvě, ale po rozbalení a rozkrojení je uvnitř zelené - ale nesmrdí, a po uvaření nám nikdy nic nebylo, tak nevím, zda je to normální. a vzhledem k tomu, co se v posledních letech dělo s masem v obchodě, tak mám obavy, zda je skutečně čerstvé. řezníka v okolí také nemáme, tak bohužel nemůžu porovnat s masem odjinud :nevim:
přiložila bych i fotku, ale bohužel už jsme maso snědli, tak příště :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13794
28.7.10 13:08

Tak já nevim, ale podle mě, když je maso zelené, tak je prostě zkažené…
Mě se to stává u nás v penny, když kupuji balené maso, ale tam je plus, že to i smrdí.. :zed: Takže jsem se naučila, že ho ještě v penny natrhnu, přičichnu a jdu… Ovšem ted naposledy bylo i zelené zespoda…

Podle mě prostě maso nesmí být zelené… Já bych to teda asi nejedla a šla bych jim to tam ukázat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.7.10 13:14

Taky se mi to nějak nezdá :think:
Zelené maso = zkažené (dle mého názoru).
Ale nemám osobní zkušenost, balené maso v supermarketech nekupuji. Mám lepší zdroj a pak taky jsem slyšela, jak se v našem místním supermarketu nakládá se sýry, masem a uzeninami :-x :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.7.10 13:14

tak já v alberte a hyp. kupuju maso celkem často a ještě se mi nestalo, teda samozřejmě nemyslím když by bylo starší nebo na pohled nevypadalo pěkně - to bych nekoupila :nevim: ale myslím, že už tu jedna diskuze na stejné téma byla, zkusím pohledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.7.10 13:24

https://www.emimino.cz/…-maso-43992/
no cappy má pravdu co se týče toho skladování a nakládání v obchodech (nejhorší je to s uzeninami, já když jsem to slyšela od známé co v jedné prodejně masa u supermarketu dělala i co jsem sama zažila :poblion: ).
Dobrý řezník v okolí je nejlepší, ale ne vždy to tak jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
28.7.10 13:25

Cappy: taky bych chtěla mít super zdroj na čerstvé maso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.7.10 13:35
Saxana22 píše:
Cappy: taky bych chtěla mít super zdroj na čerstvé maso…

A fakt nemáš v okolí nějakého zemědělce, který chová dobytek atp?
Určitě by nějaké maso (když zrovna něco dovezou z jatek) prodal.

Brzy bude jehněčí (chudáčci maličcí :-( ), no, ale zase si Máťa pošmákne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
28.7.10 13:46

Cappy: hele o nikom nevím, musím se nějak víc popídit…

A jehněčí - bych nevěděla co s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
28.7.10 13:52

Kdesi jsem cetla, ze zelene hovezi neni zkazene, ale ze jak je to stazeny a zabaleny, tak to proste zezelena, ale nevim, co je na tom pravdy, ja bych to nejedla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.10 14:00

mám stejný problém…taky jsem už párkrát narazila na zelený maso…zatím se nám taky nic nestalo (ťuky ťuk), ale nechci to pokoušet do nekonečna…ono je to někdy težký s tím masem, když je tak drahé. dát stovku za maso a pak to vyhodit je škoda. a jít to reklamovat? bohužel mi bylo několikrát řečeno, že prý je to normální a nebo že je to můj problém, že jsem já špatně maso skladovala…tak nevím no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
28.7.10 14:24

Taky po pár zkušenostech maso v supermarketech nekupuji. V obci, kde jsme se přistěhovali jsou u družstva jatka. Bourají každé pondělí, takže jak potřebuji, zajdu si pro maso, které si můžu i objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mozna vim
21.4.11 21:53

LOL

podle me je to nakazene stretkokopy je to zeleny s toho duvodu ze je nakazeny stretkokopy mam s tim skusenosti hovezi veprovi kureci

• Citovat
  • Upravit
teresa20
22.4.11 06:29

Jo to říkali včera ve Jste to co jíte :palec:

• Citovat
  • Upravit
Mozna vim
24.4.11 13:00

jj

• Citovat
  • Upravit
bitratej
17.4.12 08:07

zelené maso nemusí být zkažené

Ahoj, pokud maso nesmrdí a je jen zelené, může to být jen nedostatečným prokrvením masa, které bylo nakrájeno na plátky, tyto položeny na sebe a zabaleny do balíčku s ochrannou atmosférou (nejčastěji s vysokým obsahem kyslíku).Plátky masa, které jsou položené na sebe se na povrchu nemohou prokysličovat a proto dochází k onomu zelenému zbarvení, které je však vratné - vyjmete-li z obalu, plátky rozkožíte a necháte „vydýchat“ 15 minut maso zpravidla získá původní barvu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii