Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hovězí masi jíme občas a pravda - domácí, ale nikdy se mi nestalo, že by bylo zelené.. Možná se s tím setkaly ostatní holky. Zelené je celé nebo jen takové ty odlesky? Sama jsem zvědavá na odpovědi. Já bych takové maso vrátila.
je to normalni.Nekdy si toho vsimni i u veproveho v ve vakuovych balickach-krabickach.je to opravdu tim otlakem.
Nejsem potravinář, tak to přesně nevysvětlím (řezník by to měl vědět), ale je to tím, že tam, kde není k hov. masu přístup vzduchu, dochází k takovémuto tmavnutí.
Pokud bys to maso z vaničky vzala a otočila tou ztmavenou stranou nahoru, tak by po jisté době mělo zas zčervenat.
No jo, ale anonymní píše, že je zelené na řezu. Nebo jsem to špatně pochopila? A tmavé maso neznamená přece zelené ![]()
Pokud je nařezu taový ten duhový odlesk, hraje všema barvama (asi jako brouk zlatohlávek), tak to není nic tragického. Myslím, že to může být způsobeno dokonce i kontaktem s jedním druhem oceli (záleží na tom, z čeho je tvůj nůž…)
Pokud je to maso vybledlé a přechází barevně do zelena, tak „babská rada“ říká, preventivně před vařením omýt velice slabým roztokem hypermanganu (slabě růžová barva). Pak zase opláchnout vodou a teprve pak dát vařit.
Ahoj, vracím se k této starší diskuzi… zrovna hledám na netu, jestli je špatně když hovězí maso má uvnitř po rozkrojení tmavou barvu. Sama hovězí vůbec nejím, tak jsem ho nikdy nekupovala - až teď když vařím pro dcerku. Už jsem ho koupila jednou, balené ze supermarketu, bylo krásné růžové, rozkrojila-a uvnitř tmavé. Tak to celý letělo do popelnice. Druhý pokus dopadl stejně(zase teda ze supermarketu -řezníka tady nemáme ![]()
Je to tmavá, jakoby fialová barva, možná trochu do zelena, moc nevím jak to popsat. Tak teď nevím zda to uvařit, nebo zas vyhodit ![]()
U kupovanýho masa je to normální. Hovězí je zelený a vepřový šedý. Pokud to maso nesmrdí, tak mu nic není.
To je normální, nevyhazuj, protože je to uležením. Hlavně hovězí maso, pravé steaky se dělají dokonce z několik týdnů odleženého masa a to už má na řezu úplně jinou barvu jak ty okraje.
Je to normální, takový zelenošedý. Já z toho byla poprvý taky na rozpacích, ale pak jsem si řekla, že když je to jen uvnitř, tak to bude ok, a neotrávili jsme se ![]()
Ahoj holky, zkušené kuchařky, chci Vás poprosit o radu ohledně hovězího masa. Vždycky když kupuju hovězí maso (ať už v masně od řezníka nebo v hypermarketech), tak když ho rozříznu, je zelené. Jednou jsem ho šla vrátit k řezníkovi a tam mi řekli, že to je přece normální, že hovězí maso, které je otlačené, je zelené. Takže my tak maso konzumujeme, nikdy nesmrdí, ale pořád mám z toho divný pocit.