Zavařování hlavního jídla

441
11.6.10 13:58

Zavařování hl.jídla

Moc poprosím o rady,jak a co zavařujete na dovolenou si do skleniček jako hlavní jídlo???
Někde čtu,že omáčky ne a někde zase,že ano???
A jak dlouho to vydrží..můžu to už připravovat ted,když pojedeme třeba až za dva měsíce???
Jsme hodně omáčkový a tak jsi představuju třeba zavařit kuře na paprice a na dovolené jenom uvařím rýži,těstoviny.Mužu to jídlo dělat na cibulce…někde jsem četla,že jídlo můsí být bez cibule :cry: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4999
11.6.10 14:34

Ahoj, tak já moc neporadím, samotnou mě zajímá co se dá zavařit a co ne, slyšela jsem že všechno co obsahuje mouku se kazí, ale zas tcháníci říkali, že si zavařili na dovču všechno možný a že i guláš zahuštěnej moukou vydržel, ale co nevydrželo byly prej jídla který obsahovaly těstoviny, tak vážně nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
8.7.13 21:41

Ahoj!
Ráda bych oživila diskuzi, protože budu ted zavařovat manželovi na cesty a ráda bych vdědla, zda se může zavařit třeba rýže s kuřetem. Lépe konrétní receppty co kdo zavařil a má ozkoušeno… Děkuji

• Citovat
  • Upravit
16631
8.7.13 21:45
@Brooucinda píše:
Ahoj!
Ráda bych oživila diskuzi, protože budu ted zavařovat manželovi na cesty a ráda bych vdědla, zda se může zavařit třeba rýže s kuřetem. Lépe konrétní receppty co kdo zavařil a má ozkoušeno… Děkuji

zavařuji jen omáčku + maso, šťávu + maso - přílohu jsem vždy vařila zvlášť - byla rozblemtaná.

Nyní jsem měli na dovolené 2× svíčkovou, 2× rajskou, 1× játra na šťávě, 1× kuřecí se zeleninou na woku a 1× dušené maso na houbách. Vždy jen rozvařím a dochutím. Zavařím. Na místě pak ohřeju, zadělám moukou, mlékem, smetanou a dodělám přílohu. / ještě mě napadá kuře na paprice, ledvinky.. prostě cokoliv na omáčku /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
8.7.13 21:49

@Navli :palec: Děkujii

• Citovat
  • Upravit
2890
8.7.13 22:40

Tak jak píše @Navli. Hlavně nezahušťovat. Já zavařuju třeba jen maso s vlastní šťávou. Zavařovat na 100 jednu hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
8.7.13 23:51

Ja jsem letos delala bolonskou omacku s mletym masem a pak dusene veprove s dusenou mrkvi, ale to jsem kazde zavarila zvlast a smichala az na dovoleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
9.7.13 00:14
@zuzula.82 píše:
Tak jak píše @Navli. Hlavně nezahušťovat. Já zavařuju třeba jen maso s vlastní šťávou. Zavařovat na 100 jednu hodinu

proč nezahušťovat?
Já chlapovi zavařovala jídlo na kamion, omáčky všechny možné, guláš, polévku vývarovou.
Prý se dá zavařit i grilované kuře, ale to jsem nikdy nezkoušela.
Přílohy sem nedělala, bral si k tomu chleba nebo těstoviny, které dělal až na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
9.7.13 07:29

@Mar__tanka1983 Já to právě budu dělat taky manželovi do auta. Napadlo mě i třeba čočku… A ty zahuštuješ?! Ono někdo řiká nezahustit a někdo zase klidně zahustit. A ted babo rad

• Citovat
  • Upravit
9.7.13 10:25
@Mar__tanka1983 píše:
proč nezahušťovat?
Já chlapovi zavařovala jídlo na kamion, omáčky všechny možné, guláš, polévku vývarovou.
Prý se dá zavařit i grilované kuře, ale to jsem nikdy nezkoušela.
Přílohy sem nedělala, bral si k tomu chleba nebo těstoviny, které dělal až na místě.

Ahojky, já taky dělám manželovi jídlo na cesty do kamionu, zavařuju všechno kromě příloh, ty si pak uvaří sám. Jídla, které chce sníst nejdříve ani zavařit nemusím, stačí to nalít horké do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře utáhnout. Udělá se podtlak a jídlo vydrží :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
9.7.13 11:51

@Brooucinda já normálně zahušťovala…prostě tak, aby si to jen otevřel, ohřál a snědl…a nikdy se neotrávil :lol: čočku bych taky klidně zkusila, maximálně bych navrch nalila trochu sádla, aby to udělalo „špunt“. Beztak se mu to s tím tukem bude líp ohřívat.

Jen u polévky pozor na zeleninu - nechce ji to uvařit úplně doměkka, protože zavařováním by se mohla rozvařit a rozpadnout. Takže tak na skus.

Ještě mě napadlo, co jsem taky dělala, např. rajská, i s masovými koulemi, játrovou omáčku, lečo, nebo můžeš zkusit „masové konzervy“ (jako jsou kupované ve vlastní šťávě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
9.7.13 13:31

@Mar__tanka1983 Jasné díky :palec:
Všem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2890
9.7.13 20:12

@Mar__tanka1983 ono záleží za jak dlouho to bude jíst, nám třeba kolikrát zavařené papu zůstane a ono se po nějakem čase, když je zahuštěné zkazí, prej to dělá, když je ta mouka špatně provařená.
Jj kamoška zavařuje i řízky :mrgreen: :mrgreen: Defakto se dá zavařit vše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
21.7.13 20:58

Obnovuji diskuzi, protoze mame pred dovolenou a ja jsem z tech rad jelen… ja to doposud delala tak, ze jsem horke jidlo dala do sklenice, zavrela, nechala vychladit a do lednicky. to podle me vydrzi tak tyden.ale vy to v te sklenici jeste normalne zavarite jako napr. kompot? a to pak vydrzi bez chlazeni? proc to nevim ve 43 letech? prosim o rady!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
21.7.13 21:20

@maltik2008 Už jsem to dělala a dobrý. Dá se tak udělat cokoliv, akorád počítám dycky s tím, že to jakoby nedovařím, protože v té sklenici to ještě se vaří, tak aby to nebyla kejda :x
A maso zavařuju jednou na hodku lehce probublávat a druhý den ještě jednou. Celé ponořené. Našla jsem, že to někdo dělá i v pekáči v troubě, ale do toho se asi nikdy nepustím, poněvadž z toho mám stres :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii