Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
hihi, to se špatně popisuje
Udělám vždycky z těsta kuličku, tu rozmáčknu na placičku, na placičku dám náplň, pak vezmu dva protilehlé konce placičky, přimáčknu k sobě, tím vzniknou dva volné konce které také vezmu a přimáčknu k sobě. Pak zakulatím. Nemá smysl se s tím moc patlat, hlavní je, aby nebyla nikde díra a náplň při vaření nevytekla… Úplně stejným způsobem dělám i buchty…
Možná bylo v těstě moc mouky, a proto špatně lepilo?
No mě je jasný,že chci asi moc,právě proto se ptám tady ,na internetu to nikde není
No koukám,že v tom fakt hledám vědu.zvláštní že bramborové mi nedělají problém a to mám věčně řídké těsto…to kynuté těsto mi přišlo úplně super,problém bude určitě ve mě
ale díky.večer pro velký úspěch budu dělat další várku,tak jsem zvědavá,už se s tím nebudu tak párat
Sice to není úplně k tématu, ale jak děláte štrůdl? Minule jsem dělala borůvkovou náplň - byla trochu zahuštěná, ale stejně mi kus vytekl. Taky nevím, jak je to vzdycky možné
přimačkávám ho, jednou jsem zkusila okraje potřít vejcem a stejně to bylo k ničemu.Jinak byl výborný.
ahoj, když mám trochu řidší náplň tak na rozválené těsto nasypu nastrouhané piškoty a ony tu šťávu vcucnou do sebe.
A nemate nejaky recept na kynute knedliky ? Jeste jsme je nikdy nedelala ![]()
Tak nakonec to asi bylo tím,že jsem při dělání knedlíků hodně moučila.ted podruhé jsem nemoučila vůbec a řekla bych že dobrý..
jinak tady je recept a jsou opravdu výborné http://www.apetitonline.cz/…nedliky.html
Ahoj tady je jeden recept na kynuté knedle:
5g kvasnic
1 lžička cukru kr.
250 ml mléka
1 g soli
1 vejce
500 g hl.mouky
mléko a cukr ohřej -jen vlažné
vlož kvasnice a nech udělat kvásek
pak nalej do ostatních surovin
vypracuj těsto
nechej kynout pak ještě jednou propracuj
vypracuj knedle a nech před vařením asi 15 min kynout
vař v osolené vodě asi 5-8 minut a v polovině vaření je otoč
uvařené knedle nezapomen propíchat at se ti nesrazí
Ahoj maminy a kuchařky.
Potřebuji radu.Dělala jsem sladké kynuté knedlíky,Chuťově výborné, ale bohužel se mi otevírají a tak nějak celkově mi prostě nejdou zavřít.Máte někdo nějaký trik?samozřejmě jsem se s tím patlala hrozně dlouho až mi zbytek těsta překynul,splasknul a půlka knedlíků jsou sražené