Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky
mate doma silikonove formy na peceni,cili na babovku,buchty,muffiny atd?
Pokud ano jaka je spokojenost,jak se upecene veci vyklapi,je vse dobre upeceno a jake je pak myti?
Ja uz jsem nestastna kdyz pecu babovky,i kdyz vymazu a vysypu tak mi to tam porad na nekterych mistech zustava.
Mam tu oboustrannou nadobu na peceni ze muze byt i babovka i dort a moc spokojena nejsem a to je to teflon.
Ahoj,mám formu na bábovku.Prvně stačí vymazat a pak ,pokud se nemyje v myčce se už nemusí.Já si ji teda lehce vymažu pokaždé.Naliji těsto ,upeču a když už je úplně studená ,sloupnu a bábovka je jako z obrázku.Držím palečky ![]()
mám silikonovou formu na bábovku i muffiny a jsem s tím maximálně spokojená. vše se krásně propače, vymažeš jen jednou na úplném začátku používání a pak už vůbec (pokud teda nemyješ v myčce). Já myčku má, ale tyhle silikonové formy si myju v ruce. jde to krásně, maximálně nechám chvilku odmočit. Jen je nevýhoda, že před nalitím těsta je potřeba tu formu dát na plech a s tím to pak dát celé do trouby - jinak bys to nedonesla - vylilo by se to.
a určitě se dočteš hodně názorů na to, že je to zdravotně závadné… asi bych nekupovala noname, ale nějakou značku - já mám vše od tescomy. a proti klasické formě mi i připadá, že je pečivo dříve hotové
bábovka ze silikonové formy vypadá jak vyleštěná
tak jestli máš špatný zkušenosti s vyklápěním, tak to rozhodně zkus
jinak mě na vyklápění čehokoliv dobře pomáhá utěrka namočená ve studený vodě a přiložená na formu…pak stačí lehce klepnout a bábovka se dobře vyklopí ![]()
Ahoj. Já mám silikonovu jednu (medvídka), ale radši mám teflon. S vyklápěním problém nemívám - používám tuk ve spreji (jmenuje se to Mr Pekař a je to super
). Jedna lahvička mi vydrží minimálně rok. Pak ještě vysypu moukou, ale to hlavně proto, abych viděla, kde jsem špatně postříkala. Spotřeba malá a výsledek výborný. Používám i na klasické bábovkové formy, které se nedají rozložit.
Silikonovou bábovku mám, leč nepoužívám a leží nerozbalená ve skříni. Mám totiž teflonovou. První bábovku z ní jsme vyjídali ličkou, vyklopit nešla ani za boha. Pak se ale cosi (?) stalo, a od té doby jde vyklopit parádně. Před pečením vymažu tukem (jakýmkoliv, olej, Hera atd), vysypu strouhankou a dám do lednice. Udělám těsto, naleju do vychlazené formy a peču. Z formy po upečení vyjede sama ![]()
Mám též bábovku i muffiny v silikonu a bez problémů -bábovku teda z tradice stejně vymažu a vysypu a vyklopit jde excelentně.Formu na muffiny jen trochu máznu -ale určitě by se nemuselo. Osvědčila se mi i na klasický pudink, ten z ní taky krásně vyhopsne a jsou z toho pohledné pudinkové bábovičky ![]()
Silikonovou bábovku a srnčí hřbet mám už dlouho a nedám na ně dopustit. Používám je také na vaření kynutých knedlíků, vlastně bábovek, v mikrovlnné troubě. Nemusí se vymazávat a vysypávat a vyklopí se jedna báseň. Jen pozor na teplotu, myslím, že snese max 230 stupňů.
Mam bábovkovou formu Tupperware a je to fajn, nepřekáží, je zamačkaná v koutku šuplíku, před pečenim jen vytahnu a naleju do ní těsto. Bábovka jde po vychlazení vyklopit pěkně. A nemeju v myčce, nechám odmočit a vydrbu kartáčem ![]()
Taminko
Ahoj já mám taky silikonovou formu na bábovku i muffiny a jsem taky maximálně spokojená. Já mám taky myčku , ale tyhle silikonové formy si myju jen v ruce ruce. Jde to krásně. Jen je pravda, že před nalitím těsta je potřeba tu formu dát na plech.Tyhle formy sou fajn na chlazené buchty.Mám doma bábovkovou navíc jestli chceš tak ti ji prodám.Napiš na mejl a domluvíme se .
"
taky mám silikonové formy, na srnčí hřbet - v něm dělám sekanou, knedlík, aspik… pak mám na mufiny,bábovku,podložku a na medvědí tlapky - v těch dělám pudnik,aspiky vypadá to moc hezky a také problém nemám. Nemažu jen vylpáchnu vodou. Mám všechny od Tupperwaru.