Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj mám veliký problém, doslova. Dostala jsem za hlídání celou !!! krůtu
To s prominutím tele váží skoro 12kg, zabírá mi ted celou lednici, a fakt nevím co s ní. Můžete mi prosím poradit jak se to porcuje a i nějaké vyzkoušené recepty, ať máme do vánoc co jíst ![]()
Ahoj, tak to ti závidím
. Krůta je výborná, prsa na řízky nebo nějaké minutky, co máte rádi, ze stehna dělám guláš, sice je to piplačka vykostit, ale je výborný. Ten kus masa nad stehnem vařím a pak dělám omáčky, nebo rovnou vykostím. Stehno se dá i upéct, prsa ne, jsou příliš suchá
No a z kostí co zbydou udělej polévku.
A na netu najdeš spoustu receptů
Dobrou chuť ![]()
Z prsou dělám roládu a ze stehen by jsem asi udělala ten guláš..
Krutu rozporcuji a nakladam s ni jako s kuretem, jen je to ve vetsi velikosti. Docela ti zavidim, je to nejlepsi maso, co znam.
Díky moc, snad si s ní nějak poradím. Právě jsem nevěděla, na co které maso použít. Kamarádka mi právě říkala, že jako s kuřetem, ale když peču kuře, tak mi pro mě a Anežku stačí jedno stehýnko
Tohle než naporcuju na porce pro nás, tak mě asi odvezou ![]()
Porcování je opruz, to chápu, ale maso výborné. Prsa používáme na řízky (přírodní i obalené), na čínu, roládu nebo závitky. Jsou velká, takže nejčastěji na roládu, dobře se balí.
Stehna normálně pečeme jako kuře, tu část bez kosti nad stehnem peču a pak krájíme na tenké plátky.
Martina
Uff, takže jsem strávila pár těžkých chvil nad porcováním, i pár zakázaných slov mi ulítlo, ale krůta je jakž takž naporcovaná a připravená k zmrazení. Na zítra jsem si nechala kousek z prsíček a asi zkusím udělat nějakou minutku ![]()
Ahoj, manželovi rodiče občas kupují kanadské krúty, které dorůstají i 30 kg, takže chápu tvé problémy s porcováním. Mám zkušenost, že když chci péct szehna, je dobré je dát tak na půl hodinky s trochou vody do papiňáku. Pak upravujeme se slaninou a cibulí jako normální pečeni. Z prsou máme nejradši „čínu“, smažení ani minutky se moc neosvědčily. Resut
Jen pro pobavení, víš jak se takováhle krůta podomácku zabíjí? Vezmou se kolečka (kotouč), rychle se krůta pod ně přikryje. Ta se pak mírně nadzvihnou, krůta zvědavě vystrčí hlavu a silný chlap sekerou utne hlavu. Buď ráda, žes ji nemusela i zabíjet
.
jo jo, přesně takhle jsme zabíjeli krůty taky. Akorát jsem musela na kolečku stát, aby nám neodešla i s tím kolečkem a bez hlavy. Mají děsnou sílu, měla jsem co dělat, abych se tam udržela
. Jo a já porcovala čtyři krůty najednou ![]()