Vaříte obědy!?

5173
1.6.10 17:16

Vaříte obědy!?

Ahoj mám asi přiblblý dotázek :oops:
U nás je to tak ,že obědy nevařím,ale vařím teplé večeře.Někdy mi zůstane ještě na druhý den na oběd a někdy ne a odbydu se jen chlebem. Jsem ve 27tt a nejsem si moc jistá,jestli je to v poho jíst celej den studený a večer se narvat teplým :nevim: myslím kvůli mimču. Jín převážně chleba se sýrem,máslem a marmeládou a tak… nevím jestli si mám vařit i teplý obědy když mi od večeře nic nezůstane,večeře ohřívaná v mikrovlnce být nemůže ,muži se dělá z jídla z mikrovlnky zle :-? Tak bych musel a vařit odpoledne a znova večer.Zatím jsme jen sami dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
1.6.10 17:21

Mabit, já bych řekla, že je to celkem v pohodě, pokud ti nevadí, že se najíš na noc :wink: Já bych to třeba nezvládla… Mimču to určitě neublíží. Splňuješ to, jak to má být - jedno teplé jídlo za den. Pokud ti to vyhovuje, netrápila bych se tím :wink: Přeju klidné těhotenství :-)
A k otázce - ano, obědy vařím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
1.6.10 17:22

Ahoj mabit. Já teda nemívám ani teplý oběd :oops: :oops: Vařím oběd tak dva krát týdně a mám to třeba na dva dny. Já totiž ani někdy nemám chuť na nic teplého a vystačím si s chlebem.
Já si myslím, že teplá večeře úplně stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
1.6.10 17:23

Já obědy vařím, uvařím toho tolik, abychom se z toho naobědvaly my s malou a manžel aby se z toho navečeřel. A neohřívám v mikrovlnce, ohřeju na plotně nebo v troubě…2× denně by se mi taky vyřit nechtělo, ale zas v těhu bych se neodbívala. Já si teda myslím, že to jestli je jídlo teplý nebo studený zas takovou roli nehraje, spíš je horší jestli celý den jíš jen chleba s něčím a večer se napereš. Asi bych být tebou chleba s marmeládou vyměnila třeba za salát, těstoviny nebo zeleninovou polévku - to nedá moc práce a určitě se to dá nazvat plnohodnotným obědem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.6.10 17:26

Mabit,myslím si,že pokud máš večer teplé jídlo,teplá večeře Ti např.nezpůsobuje nevolnosti,netlačí v žaludku,nevadí to a miminku tím nijak neubližuješ..
Je jasné,že pokud to čte nějaký dietetik,možná to vyvrátí,že večeře má být nejlehčí jídlo během dne,že je to špatné rozdělení vzhledem k výdeji energie,skladbě stravy apod..

Jen taková poznámka,vím,že o tom diskuze není a je to Tvoje věc,ale jsou i jiné způsoby jak ohřát stravu než mikrovlnka.Já mikrovlnku mám,ale pokud to jde,taky preferujeme ohřívání nad párou na pařáku apod.Nebo po staru,normálně v malém kastrolku.Teď třeba chodíš do práce nebo jsi doma a je Ti to jedno,ale já si nedovedu představit být s dítětem nebo dětmi,zvlášť za pěkného počasí,odpoledne doma a připravovat muži oběd :zed: :zed:

Partner v práci neobědvá,objedvá až doma v pozdních odpoledních hodinách,ale oběd uvařený v poledne.Neříká ani ťuk a mohl by si zkusit :cert: :lol: Bych ho hnala..Ber to samozdřejmě s nadsázkou,je to Tvoje věc.Ale vzhledem k narození miminka bych si ho „převychovala“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
1.6.10 17:33

Ahojky, mám to přesně jako ty, byla jsem cca od 26 tt na nemocenské a také jsem od té doby neměla teplý oběd krom víkendů, jinak se stravuji také chlebem s marmeládou, nebo co dům dá :lol: a večer vařím teplé jídlo které dostane i partner na druhý den do práce. Já bych to ohřívané také nemohla :-( Jinak jsem to ve zdraví přežila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
1.6.10 17:57

A co si na obed nekam zajit? Nemyslim primo do restaurace, ale treba skolni jidelny ted vari docela dobre, stravniky prijimaji velmi ochotne a jeste za velmi levnou cenu mas jidlo o dvou chodech a casto i dezert, at uz je to jen jablko nebo mandarinka. Ja takhle chodila cely prvni rok s prckem, pac jsem nestihala varit (mel koliky a svet se tocil jen a jen kolem nej) a jist jsem potrebovala. On byl kojenej, pak mel prikrmove konzervicky a manzel chodil na teple jidlo v praci. Ted uz je nas vic, takze varim denne. Manzelovi to davam jeste do krabicky a bere si to na obed druhy den. Na casy skolni jidelny, kdy jsem nemusela stat u plotny kazdy den, ale vzpominam rada a s nostalgii… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
1.6.10 18:00

Dokud jsem byla sama, nevařila jsem ani večeře… :mrgreen: Teď s dětmi už je to jiné, ale pro sebe mne to nikdy nebavilo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.10 18:02

Já pro sebe taky kolikrát nevařila. jak kdy, jak se mi chtělo. Můj má obědy v práci, takže bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
1.6.10 18:21

Pro sebe jsem nikdy nevarila, to jsem se odbyla vetsinou chlebem. Ale dobry je, pokud mas moznost, si zaplatit obedy treba v nejake blizke skolni jidelne. Mam par znamych a nemohly si to vynachvalit. I doma s detma, jak decka zacaly pomalu jist i neco jineho nez rozmixovanou zeleninu tak sem tam dostaly treba polivku ze skolni jidelny. A kolikrat ani veceri pro manzela nemusi varit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
1.6.10 18:24

Miminu to nevadí určitě, když to nevadí tobě. Zajímalo by mě… co máte všichni proti mikrovlnce? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
1.6.10 18:26
Elik píše:
Miminu to nevadí určitě, když to nevadí tobě. Zajímalo by mě… co máte všichni proti mikrovlnce? :)

Me taky? Jako treba omacka s knedlikem rozhodne chutna lip ohrata v kastrulku, ale ten knedlik klidne supnu do mikrovlnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.6.10 18:34

Pro sebe by mi to nestálo za to, pro dítě/děti vařím, většinou máme dva chody, zato opakovaně (jídlo mi zbývá i pro chotě, napotřetí už mi děcka stejnou polívku fakt nechtějí :lol: , jenže toho vždycky mám kotel, ani nevím jak… akorát on si to - pro mě nechutně - kolikrát ohřeje na snídani :lol: ).

Mikrovlnku nevlastníme, ekluje se nám, ohříváme v kastrůlku, na pařáčku, v troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101577
1.6.10 18:56

Já bych řekla, že něco je mikrovlnky v pohodě a něco je fakt chuťově hnusné… jak už tu někdo psal, knedlíky jsou dobré, ty mám třeba raději z mikrovlnky, z pařáku mi přijdou takové oslizlé, ale třeba omáčku jedině v kastrůlku na plotnu.
Jen bych to prostě střídala, jednou uvařit večeři a nechat si část na druhý den na oběd a pak třeba zas vařit oběd a ať si to manžel ohřeje jak chce… Ani ne tak kvůli tomu, že by nějak vadilo jíst přes den studené a večer teplé, ale spíš z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
1.6.10 18:56

vařím obědy.. každý den! a jsem většinou takový blázen že dva dny stejné jídlo nemusím já.. takže fakt každý den..
a jak tu již někdo psal.. ohřát se dá i jinak než v mikrovlnce…ale jen si užívej! pokud ti to takhle vyhovuje! až s vámi bude jíst mimčo - tedy už dítko.. ono tě vařit oběd už donutí! :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí