Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dostala jsem několik balíčků vakuově balených uzených žeber - co s nima? Díky.
To záleží kolik je na nich masa. Já je třeba oberu, maso dám do zapečených brambor a kosti vyvařím na polévku (zeleninová s kroupama, s nudlema). Výborná je taky zelňačka.
Já používám uzená žebra, když se mi nechce moc vařit, aby byl pokoj od chlapa
Jen je prostě uvařím a dám mu to na obíračku, to on zbožňuje…nejméně pracný oběd! ![]()
My uzená žebra kupujeme ve velkém. Uvařím, oberu, nakrájím nadrobno, pokud zbyde, nabalíčkuju a zamrazím. Používám na šunkofleky, francouzské brambory, bramborové knedlíky plněné uzeným.
Dík za připomenutí, už jsme dlouho neměli, musíme nakoupit.
Jiřina
Murka píše:
To záleží kolik je na nich masa. Já je třeba oberu, maso dám do zapečených brambor a kosti vyvařím na polévku (zeleninová s kroupama, s nudlema). Výborná je taky zelňačka.
Jí je teda napřed vařím,polívka je víc uzená a žebra se líp oberou.Milujem červenou zelňačku.
Zdravím vulpes a našeho stejně starého kamaráda
.
Jak dlouho se tak ta žebra vaří?
Holky dík.
táta má ještě svoji slabůstku - žebra uvaří, obere, nakrájí na menší kousky a smíchá s halušky a se zelím.
já ted taky pedevčírem uvařila žebra,super vývar,je v mrazáku na polívky,maso jsem obrala a udělala halušky se zelím,nějaké maso jsem hodila do toho vývaru,kosti psovi,a všichni spokojení.jinak já to vařím tak hodinu pod pokličkou.aby se to vyvařilo z těch kostí ![]()
Můžu mít k tomu ještě dotaz, mám totiž delší dobu už taky chuť na uzený žebra. Odkdy jste je začali dávat i dětem?
Já je dávám do boršče
(vařím v polívce, pak oberu a najemno nakrájím)
tak to doma taky milujem
vařím to v tlakáči 20 minut, kosti pak vytáhnu a do vývaru dám kroupy a zeleninu a dám to na 15m znova do tlakáče a skvělá polívka a z masíčka většinou francouzské brambory nebo šunkofleky a kosti si sdlábnou pejsi, tak vlastně upotřebíme všecko ![]()