Dětský guláš i pro tatínka

20518
19.5.10 11:56

Dětský guláš i pro tatínka

Ahoj,

chtěla jsem požádat zkušené kuchařky. Já teda neumím klasický guláš, natož pak něco, co by mohlo i dvouleté dítě. Z té klasiky mi většinou vyjde něco jako rezavá polívka :oops: . Nemáte tip, zkušenost, jak to ukuchtit, aby si to popřípadě mohli dát k obědu oba dva :hug: (já na maso moc nejsem … ) a chutnalo jim to ??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
19.5.10 12:17

No, záleží, co je tvoje dítě ochotno pozřít ;) Protože jíst už klidně může i klasický guláš, samo „lehčeji“ uvařený.
Já vařím guláš často a ráda, protože ho mají rádi všichni v širokém dalekém okolí - nejlépe hovězí.
Dobrý je z kližky, tu teda úplně odblaním, protože chlap to nesnáší, na oleji (nebo lépe sádle) osmahnu hodně cibule, přidám maso a nechám dusit - tak 20minut na malém ohni. Až se vydusí co nejvíce štávy, posolím, přidám hodně majoránky a sladké papriky, trochu pepře a česnek, doleju vodou, zavřu a v paipňáku dusím 3/4 hodiny. Pak jen dochutím, co chybí, zahustím moukou a je to!
Pokud něco z přísad malý nejí (česnek, pepř), nemusí to tam být, ale hodně cibule, majoránky a sladké papriky a úspěch je zaručen!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
19.5.10 12:17

Z hovězího gulášového (přední, klidně i ne moc šlachatá kližka) třeba ragů:
na oleji (dobrém, ideálně olivovém) orestovat cibuli, přidat na kostky nakrájené maso, orestovat až pustí šťávu zase až na olej, přidat lžičku sladké papriky a lžičku kmínu (lze alternativně měnit s římským kmínem, pak to bude spíš do balkánu a super s kuskusem), minutku ještě restovat. Přidat na proužky krájenou zeleninovou papriku a rajčata (klidně z plechovky). Osolit, trochu podlít a na mírném ohni pod pokličkou pomalu dusit, občas promíchat a podlít. Zelenina se rozdusí, takže ani nemusíš zahušťovat, když je třeba tak třeba namočeným chlebem (já míčím v červeném víně, ultraabstoinenti ve vodě). A podávat s čím libo, knedlíkem, rýží, nočkama nebo těstovinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
19.5.10 12:18

Zrovna jsem delala gulas pro vsechny :-D ..normalne cibulovej zaklad,trocha kminu,paprika,muze byt nasekanej cesnek,paprika na prouzky nebo zavarena kapie,maso,uvarit,zahustit,osolit.Tatinkovi na taliri dopeprit,popripade neco jinyho treba palivyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hana9
19.5.10 12:32

ja delam casto jakoby klasickej gulas, ale misto hoveziho dam kureci prsicka, olivovej olej, min vseho koreni/ tatinek si dochuti pak, a vsem chutna :))

• Citovat
  • Upravit
20518
19.5.10 12:59

Děkuji! Varianta pro všechny tři by byla s tím kuřecím masem a tatínek by na talíř dostal ještě chili!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
19.5.10 13:00

V knížce Jídlo jako životní styl jsem našla recept na krůtí guláš,který se o víkendu chystám uvařit.Tady je recept - Na lžičce oleje zpěníme cibuli/neustále mícháme a podléváme horkou vodou/až zesklovatí.Přidáme nakrájené maso-může být i kuřecí a papriku(koření)Společně restujeme,trochu opepříme a 20 min.vaříme v tlakovém hrnci.Potom přidáme nakrájená loupaná rajčata-z plechovky,která guláš zahustí a necháme vyvařit dohusta.Podáváme s těstovinami :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hana9
19.5.10 13:44

no to presne delam ja:) jenom ten tlakovej hrnec podle mne neni zapotrebi, kruti nebo kurec maso je hotove hned i v normalnim…

• Citovat
  • Upravit
99
19.5.10 14:34

Já to opisovala z tý knížky,ale taky si myslim že kuřecí i krůtí maso je měkký,takže je hned hotový a navíc já ani žádnej tlakovejhrnec doma nemám a nepoužívám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1362
17.1.23 13:03

Guláš a omacky

Zdravím. Holky, mám roční dítě. Guláš, na paprice například..jste normálně osmahlý cibuli na oleji??? Není to na prd pro roční dítě??? Hraje roli i to jak moc ta cibule bude osmahla? Děláme tmavý guláš. A ještě kdyby někdo věděl. Doma máme rádi fazole s bílou omáčkou ( se smetanou) nevím originál název jíme to s bramborami..ty fazole děti nesmí? dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.1.23 13:05

@LP4 vyzkoušej. U guláše je to spíš o ostrém koření a o soli. Co se týče fazolek na smetaně, můj syn je miluje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.1.23 13:11

Od cca roku mi deti jedi normalni jidlo, co jime my. Obecne malo solim a korenim, takze neni problem, dospeli si muzou dosolit a dokorenit na taliri, pokud potrebuji. Stupen osmazeni cibule jsem nijak neresila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
17.1.23 13:14

Umím jen vepřový, segedínský nebo hovězí guláš.
Dětský ještě ne… Napiš recept a kolik dětí je třeba?

• Citovat
  • Upravit
3958
17.1.23 13:19

Já jsem ročnímu dítěti guláš ještě nedávala, myslím, že by ho ta cibule mohla nadýmat, ale můžeš to vyzkoušet :nevim: Ale vždycky jsem z guláše vyndala pár kousků masa, opláchla je a to jsem dala dítěti s přílohou a místo omáčky jsem přidala třeba půlku kupované zeleninové skleničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.1.23 13:23

Od roku jedl normálně s námi, jen ne ostré. oboje bych v dětské verzi klidně uvařila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí