Dort k 1.narozeninám

16077
28.5.10 20:22

Dort k 1.narozeninám

Ahoj holky, chtěla bych vás požádat o radu a inspiraci jaký dort vyrobit pro roční dítě,aby ho mohlo požívat ne jen koukat :mrgreen: .. na focení necháme dortík udělat v cukrárně,..ale zároveň bych jí chtěla udělat něco co by mohla papat bez následků( průjmy, zvracení atd.) mám namysli nějaký nepečený dort s ovocem… Poradíte????? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
337
28.5.10 20:27

Udělala jsem piškotový korpus. Pak jsem vzala Pribiňák a smíchala s trochou malin, aby měl barvu. Korpus rozřízla a namazala Pribiňákem a taky namazala vršek dortu. Ten pak ozdobila jahodama, malinama a vínem bez pecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
28.5.10 20:30

Já jsem dělala klasický nepečený dort s piškoty,náplň z tvarohu a sladké zakysané smetany a ovoce,vše na vrsty.Vršek jsme měli ozdobený mandarinkami.Děláme často podobné alternativy,protože děti to mají rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.5.10 20:31

Do dortové formy piškoty, na to vrstvu jogurtu (už si přesně nepamatuju, ale myslím, že byl smíchaný s tvarohem), zase vrstvu piškot a vrstvu jogurtu, dovnitř tak nějak rovnoměrně kousky ovoce (meruňky, broskve). Vršek jsem uhladila a ozdobila borůvkovou přesnídávkou (ta jediná měla výraznější barvu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
28.5.10 20:42

holky moc děkuji, tvaroh už roční dítě může? My zatím moc nedáváme, přijde mi těžký.. ale tipy zatím dobré :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
28.5.10 20:45
tehulka_janina píše:
holky moc děkuji, tvaroh už roční dítě může? My zatím moc nedáváme, přijde mi těžký.. ale tipy zatím dobré :wink:

Píše se sice,že obsahuje moc bílkovin,zatěžuje ledviny,ale pokud ho sní trochu a občas,nevidím problém..
Já jsem Emičce dávala trochu žervé,lučiny i čistého tvarohu na křupkách,pečivu už od 9 měsíců.Nechtěla jíst kaše a něco večeřet musela :mrgreen:

Pokud jde o ten dort,Emička toho stejně nesnědla moc.Malá porcička neublíží :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.5.10 20:52

Tvaroh se doporučuje od roka, kvůli ledvinám. Asi bych ho nedávala moc, spíš ten jogurt.

Teď, jak už je Anežka větší, tak někdy dávám i tu kysanou smetanu, ale nejradši jen bílý jogurt. K druhému svátku jsem dort zdobila lentilkama, ale ty se roztekly, takže ty už nikdy víc.

Jinak obyčejný piškot už by se taky v roce mohl dát. To pak dělám klasický dort, jen nezdobím máslovým krémem (já ho moc nemusím), ale tvarohovým. Dort je pak krásně lehký a vypadá taky pěkně. Tenhle jsem dělala Anežce ke druhým narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
28.5.10 20:52

ok.. zkusím to nějak namíchat s tím jogurtem..
jojo lentilky jsou potvory, to taky znám:)

a je pravda, že žervé od Lučiny už jsme taky zkoušeli..já jsem tím jídlem trošku postižená, nechci dlouho solit, sladit, jogurtík jíme jen bílý, lipánek minimálně, no už jí to budu muset rozšířit:-) ať se taky poměje..včera jsme zkoušeli jahudku,jestli se osype a dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
28.5.10 20:54

hkac: ten je krásnej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.5.10 20:56
tehulka_janina píše:
ok.. zkusím to nějak namíchat s tím jogurtem..
jojo lentilky jsou potvory, to taky znám:)a je pravda, že žervé od Lučiny už jsme taky zkoušeli..já jsem tím jídlem trošku postižená, nechci dlouho solit, sladit, jogurtík jíme jen bílý, lipánek minimálně, no už jí to budu muset rozšířit:-) ať se taky poměje..včera jsme zkoušeli jahudku,jestli se osype a dobrý..

Taky jsem taková. Lipánka měla dosud asi třikrát a myslím, že ho nikdy nedojedla celý. Jak nebyla zvyklá, tak jí asi nechutná :nevim: . Stejně tak jogurty, jak to nebyla bílá Activie, tak to nesnědla. Jestli může jahody, tak do toho piškotového dortu jsou jahody asi nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
28.5.10 21:05

hkac: no sice se neosypala,trošku tam dát můžem,ale zas to nechci přehánět,abych jí tu alergii nevyvolala :mrgreen: bílý jogurt mi sní jakýkoliv..ona celkově sní co jí dám:) asi má apetit po mamince:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
28.5.10 21:20

už tady podobná disku se byla: https://www.emimino.cz/…-dort-40276/

Už jsem psala tam. Melounový dort měl u nás velký úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
28.5.10 21:27

Achdarek: díky moc, to je super nápad..to by mě nenapadlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
28.5.10 21:41

Dělala jsem z dětských piškotů (po obvodu cukrářské) zakysané smetany a ovoce.
Sřídala jsem jen piškoty, smetanu, ovoce…pořád dokola a poslední vrstvu ovoce jsem zalila želatinou. Chce to dělat den před oslavou a nechat v lednici, piškotky pak hezky změknou.
Natálka měla speciálně jen pro ní odlehčenou verzi, kterou jsem udělala jako želvičku. Vrstvila jsem do misky aby se vytvaroval krunýř… Přidávám foto pro dokreslení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
28.5.10 21:42

Zdravím…taky patřím mezi „postižené“ jídelníčkem pro dítko…první dortík jsem dělala z jogurtu smíchaným se smetanou. Jogurt byl holandia, je krásně hutný a ne tak tučný. Určitě vynahradí tvaroh. Místo piškotů jsem dala sušenky bez cukru :oops: jsem fakt hrozná, ale piškoty se u nás zatím nezavedli. Tedy už je ochutnala, ale moc se mi nelíbí :oops: Na foto jsme bohužel zapomněli, ale hodím odkaz na videjko. Nemusíte koukat na celé, jen na začátku je ten dortík :wink: Tak tady je Ať dobře vybereš ahlavně ať chutná!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí