Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chtěla bych vás požádat o radu a inspiraci jaký dort vyrobit pro roční dítě,aby ho mohlo požívat ne jen koukat
.. na focení necháme dortík udělat v cukrárně,..ale zároveň bych jí chtěla udělat něco co by mohla papat bez následků( průjmy, zvracení atd.) mám namysli nějaký nepečený dort s ovocem… Poradíte????? Děkuji moc
Udělala jsem piškotový korpus. Pak jsem vzala Pribiňák a smíchala s trochou malin, aby měl barvu. Korpus rozřízla a namazala Pribiňákem a taky namazala vršek dortu. Ten pak ozdobila jahodama, malinama a vínem bez pecek.
Já jsem dělala klasický nepečený dort s piškoty,náplň z tvarohu a sladké zakysané smetany a ovoce,vše na vrsty.Vršek jsme měli ozdobený mandarinkami.Děláme často podobné alternativy,protože děti to mají rády.
Do dortové formy piškoty, na to vrstvu jogurtu (už si přesně nepamatuju, ale myslím, že byl smíchaný s tvarohem), zase vrstvu piškot a vrstvu jogurtu, dovnitř tak nějak rovnoměrně kousky ovoce (meruňky, broskve). Vršek jsem uhladila a ozdobila borůvkovou přesnídávkou (ta jediná měla výraznější barvu).
holky moc děkuji, tvaroh už roční dítě může? My zatím moc nedáváme, přijde mi těžký.. ale tipy zatím dobré ![]()
tehulka_janina píše:
holky moc děkuji, tvaroh už roční dítě může? My zatím moc nedáváme, přijde mi těžký.. ale tipy zatím dobré
Píše se sice,že obsahuje moc bílkovin,zatěžuje ledviny,ale pokud ho sní trochu a občas,nevidím problém..
Já jsem Emičce dávala trochu žervé,lučiny i čistého tvarohu na křupkách,pečivu už od 9 měsíců.Nechtěla jíst kaše a něco večeřet musela ![]()
Pokud jde o ten dort,Emička toho stejně nesnědla moc.Malá porcička neublíží ![]()
Tvaroh se doporučuje od roka, kvůli ledvinám. Asi bych ho nedávala moc, spíš ten jogurt.
Teď, jak už je Anežka větší, tak někdy dávám i tu kysanou smetanu, ale nejradši jen bílý jogurt. K druhému svátku jsem dort zdobila lentilkama, ale ty se roztekly, takže ty už nikdy víc.
Jinak obyčejný piškot už by se taky v roce mohl dát. To pak dělám klasický dort, jen nezdobím máslovým krémem (já ho moc nemusím), ale tvarohovým. Dort je pak krásně lehký a vypadá taky pěkně. Tenhle jsem dělala Anežce ke druhým narozeninám.
ok.. zkusím to nějak namíchat s tím jogurtem..
jojo lentilky jsou potvory, to taky znám:)
a je pravda, že žervé od Lučiny už jsme taky zkoušeli..já jsem tím jídlem trošku postižená, nechci dlouho solit, sladit, jogurtík jíme jen bílý, lipánek minimálně, no už jí to budu muset rozšířit:-) ať se taky poměje..včera jsme zkoušeli jahudku,jestli se osype a dobrý..
tehulka_janina píše:
ok.. zkusím to nějak namíchat s tím jogurtem..
jojo lentilky jsou potvory, to taky znám:)a je pravda, že žervé od Lučiny už jsme taky zkoušeli..já jsem tím jídlem trošku postižená, nechci dlouho solit, sladit, jogurtík jíme jen bílý, lipánek minimálně, no už jí to budu muset rozšířit:-) ať se taky poměje..včera jsme zkoušeli jahudku,jestli se osype a dobrý..
Taky jsem taková. Lipánka měla dosud asi třikrát a myslím, že ho nikdy nedojedla celý. Jak nebyla zvyklá, tak jí asi nechutná
. Stejně tak jogurty, jak to nebyla bílá Activie, tak to nesnědla. Jestli může jahody, tak do toho piškotového dortu jsou jahody asi nejlepší.
hkac: no sice se neosypala,trošku tam dát můžem,ale zas to nechci přehánět,abych jí tu alergii nevyvolala
bílý jogurt mi sní jakýkoliv..ona celkově sní co jí dám:) asi má apetit po mamince:-D
už tady podobná disku se byla: https://www.emimino.cz/…-dort-40276/
Už jsem psala tam. Melounový dort měl u nás velký úspěch.
Dělala jsem z dětských piškotů (po obvodu cukrářské) zakysané smetany a ovoce.
Sřídala jsem jen piškoty, smetanu, ovoce…pořád dokola a poslední vrstvu ovoce jsem zalila želatinou. Chce to dělat den před oslavou a nechat v lednici, piškotky pak hezky změknou.
Natálka měla speciálně jen pro ní odlehčenou verzi, kterou jsem udělala jako želvičku. Vrstvila jsem do misky aby se vytvaroval krunýř… Přidávám foto pro dokreslení
Zdravím…taky patřím mezi „postižené“ jídelníčkem pro dítko…první dortík jsem dělala z jogurtu smíchaným se smetanou. Jogurt byl holandia, je krásně hutný a ne tak tučný. Určitě vynahradí tvaroh. Místo piškotů jsem dala sušenky bez cukru
jsem fakt hrozná, ale piškoty se u nás zatím nezavedli. Tedy už je ochutnala, ale moc se mi nelíbí
Na foto jsme bohužel zapomněli, ale hodím odkaz na videjko. Nemusíte koukat na celé, jen na začátku je ten dortík
Tak tady je Ať dobře vybereš ahlavně ať chutná!!