Potraviny s mléčnou bílkovinou místo UM

189
3.6.10 20:56

Potraviny s mléčnou bílkovinou místo UM

Ahoj, můj 11 měsíční syn ze dne na den odmítá kojení. Bohužel ale nechce ani UM. Nikdy neměl dudlík a vůbec tu flašku nechce. Čaj pije z Avent hrníčku. Když mu tam dám UM, tak se napije (ale málo - jako toho čaje). Jako by nechápal, že to má vypít na ex :) Vím, že to zase není takový problém, když se mléko nahradí během dne nějakou starvou s mléčnou bílkovinou. Takže ke snídani má jogurt a k večeři kaši, ve které už UM je. Vůbec mě nenapadá, co dalšího bych mu v jeho věku mohla nabídnout.
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2346
3.6.10 21:07

No, ono nejde jen o bilkovinu, ale i o tuk. Podili se na zdravem vyvoji nervove soustavy. Nicmene u nas (v Nemecku a US) se ve 12 m, potazmo v roce, prechazi na plnotucne kravske mleko. Mladsi dcera asi 5 dni pred 1. narozeninami prestala pit UM, ale KM vzala na milost. Jinak asi nezbyva nez nabizet, nabizet a nabizet… Vytrvale. Ale nenutit. U nas proslo s jahodovym praskem (jako Granko). Postupne jsme to odbourali a pije i neochucene mleko. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
3.6.10 21:10

Ninuška taky UM nikdy nechtěla, pije kefírová mléka - ochucená, nebo jogurtové nápoje. Má to prostě místo mléka. Zkus to a uvidíš, ona se nato úplně třese :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.6.10 21:38

Samík taky UM nepije, i jsem na to zakládala diskuzi. Dostává na snídani jogurt, na večeři kaši (teď už z KM), dáváme už i třeba tvaroh (s tím se má čekat do roka, ale není to u vás už velký rozdíl), kefírová mléka, můžete přidat na svačinku žervé nebo Lučinu, tvrdý sýr, můžeš k obědu uvařit nějakou omáčku a přidat zakysanou smetanu nebo třeba tu Lučinu. Moje babička třeba vařila koprovku z kyšky, to by mohl určitě, ale ještě jsem to nezkoušela - musí se prý furt švrlat, než to začne vřít :lol: :lol: :lol:

Včera si vydyndal trochu kravského mléka, co jsem měla ke svačině a chutnalo mu. Dávat mu to ještě nějak asi moc nechci (resp. váhám), ale dobrá zpráva je, že ačkoli UM nechce, tak mléko pít snad bude (a nedivím se mu, já mám mléko ráda moc, ale z UM bych se poblila :lol: :lol: :lol: )

Hodně jsem to řešila cca před těma 2 měsíci, nakonec jsem to vyřešila takto a zjistila jsem, že my na nějaké UM vlastně ani nemáme prostor a nechybí nám :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
3.6.10 22:13

Děkuju za rady. Já myslím, že malýmu to UM ani nevadí, ale neumí to prostě vypít naráz - kdyby to mohl mít celej den na popíjení, tak těch 300ml dá (stejně jako vody nebo čaje).
Takže nezbývá nic jinýho, než aby to „snědl“ - viz vaše tipy - tvaroh, lučina apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.6.10 22:53

peerlo, a co mu udělat byť i trochu toho UM, třeba 90ml.. nebo i 60ml.. to by asi vypil, ne? nebo bych zkusila i trochu KM, v cizině se bězně dětem dává od roka,.. a nemyslím, že 11 měsíců je už takový rozdíl..

jinak jak už bylo napsáno, mléčné výrobky - dala bych už všechno.. lučinu, klidně i trochu tvarohu s ovocem, jogurty, sýr, prostě normální stravu. (vojta, závislák na mlíku, tohle všechno v 11m už jedl …).. acidofilní mlíka, kefiry - taky bych zkusila, jetsli si nevezme (u nás ne-e, ale je to holt rodinná zátěž..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí