Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj anonymní. zkus tenhle recept, jsou tam i fotky, tak by to mělo být jednoduchý na pochopení. mě podle tohohle receptu svíčková chutná nejvíc
http://www.pritelkyne.cz/…em-1124.html
hodně štěstí ![]()
Svíčková je moje oblíbené jídlo, takže ráda poradím. Já raději „divočejší“ tj. více zeleniny a koření a nesladit (a nedávám tymián, prostě mi nevoní). Pár tipů:
Servírovat s oblíbeným knedlíkem, plátkem citronu, brusinkovým kompotem, šlehačkou a citronem. Mňam.
Ahoj!
Já dělám podle receptu z Kuchařské pohotovosti.
Tady je odkaz… Je to rozdělené do několika částí.
ahoj,ja si den predem nalozim maso do zeleninove smesi na svickovou-mrazena
dale 2 male sklenice halali
bobkovy list 6ks
nove koreni 8ks
druhy den dam pect asi na 2hodky pri 230C
necham dojiit,vyndam maso s korenim a bobkovym listem,pridam slehacku a zakysanou smetanu a rozmixuju,pridam 3lzice cukru a je to
![]()
holky, díky za pomoc. momemtálně řeším tento problém. svíčková je moc vodnatá, zkoušela jsem to zahustit vodou a moukou, ale zdá se mi, že tak akorát ztratila svoji výraznou chuť a navíc zůstala stále vodovatá…čím to je?? pomůže když to povařím?? celou dobu mi to šlo výborně a najednou to před koncem začínám kazit
jak to mám udělat aby se pořádně zahustila a nebylo to jak polévka??
Zahušťuji normálně moukou se smetanou.
Dochutit solí, cukrem, octem a brusinkama.
já nezahušťuju, jen mixuju zeleninu, nedávám ani smetanu, rodina to nemá ráda (já bych si i zhřešila
). Teď ale když to máš vodnaté, tak bych ji tam možná vrzla, teda smetanu s moukou, ale už to asi nebude takové.
holky já to fakt nechapu, uz sem z toho zoufala…cim vic sem tam dala mouky s vodou a smetanou (slehackou), tak se uplne zkazila ta chut zeleniny, takze sem musela dat znova zeleninu, abych prebyla tu chut ty mouky…to vareni je fakt patlani, pritom podle receptu to vypada relativne jednoduse…
ted uz ta chut docela ujde, ale porad je to moc vodovaty ![]()
Ja zahustuji zasmaskou.Docela dost do tohoho padne aby byla dobra konzistence a nebylo to jako polevka.Zaklad je udelat silnej vyvar,pak uz neredit ,jenom ta zasmazka a propasirovana zelenina.Jak se to jeste naredi vodou a nebo je slabsi vyvar tak uz ta chut stoji za…je to umeni no.Ale taky nesnasim kdyz je tam moc te zasmazky a je to citit moukou.Chce to dobry odhad..prave nejhorsi na tom je to zahusteni podle me.
![]()
@Salorka zrovna dneska sem ji dělala. Já maso nakrájím a hodím ho do té omáčky a pak to ohřeju všechno dohromady.
zdravím všechny emaminky
potřebuji poradit, tak se obracím na vás, protože jistě mezi vámi bude spousta dobrých kuchařek
potřebovala bych poradit se svíčkovou, udělala jsem maso, naložila jsem ho a po upečení masa se mi to maso zdá takové bez chuti (peču v troubě, papiňák nemám). omáčku ještě hotovou nemám, tedy mám, ale ještě není rozmixovaná ani zahuštěná. nevím tedy, co teď dělat s tím masem, když je bez chuti - vadí to hodně? a jak děláte tu omáčku? bojím se, že se mi nepovede. manža svíčkovou miluje, tak bych mu chtěla udělat překvápko. já ji teda moc nemusím, tak nevím, jak to vlastně má chutnat tak aby to bylo dobré