Co z vepřové pečeně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2417
11.12.12 16:18

Ahoj, mám kus vepřové pečeně, rajčata mrkev, poraďte nějaký recept pro 16m prcka a aby to jedl i manžel. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.12.12 19:40

Dělám vepřové plátky (trošku osolit, opepřit pro taťku, jeden dva plátky bez pro dítě) prudce osmahnu, dám na pekáč k tomu cibuli, česnek trošku a na to na plátky nakrájené brambory a podliju vývarem, tak to peču přikryté do změknutí.

Nebo vepřové dušené na cibulce s mrkví dělám a k tomu vařené těstoviny a rajčatový salát taťkovi a jen tak nakrájené rajče samotné k jídlu nebo ananasový kompot malé kupuju :kytka:
Jí oboje i 15měs. dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katahro
24.1.13 10:43

Ja klasicky upeču mas (se solí, pepřem a kmínem) a vedle na masle osmahnu mrkev a zaleju trochou stavy z masa. Ta stava pak dostane zas uplne jinou chut. No a příloha jakakoliv. My k tomu mame radi treba bulgur. Ale samozrejme treba bramborova kase se k tomu taky dobre hodi.

• Citovat
  • Upravit
111
29.1.13 20:23

Já z pečeně dělám často výbornou omáčkou :palec: Je to velmi jednoduchý recept zděděný po babičce a jídlo je výborné!! Ingredience: 5 cibulí na jemno, olej (slunečnicový), vepřová pečeně, pepř, sůl, voda, rýžová mouka podáváme to nejraději s rýží, těstovinami, brambory nebo bramborovou kaší! Postup: Cibuli nakrájím na jemno a dám do velkého hrnce smažit na oleji (ne zprudka) přidám na větší kostky nakrájené maso a hodím ho k cibuli a opepřím + osolím krátce míchám a přikryji pokličkou. Nechám dusit cca 2,5 dokud se nerozvaří cibule, za tu dobu promíchávám a kontroluji jestli se nepřipaluje pokud ano podliju vodou. Až se cibule rozvaří přidám 3 vrchovaté pol. lžíce rýžové mouky a zprudka za stálého míchání opékám směs, poté podliju vodou aby vznikla hustá omáčka a ještě doladím chutě solí a pepřem. Podávám to jak už sem psala nejraději s rýží :palec:

Příspěvek upraven 29.01.13 v 22:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.1.13 20:26

Já dělám z kotlety obrácené řízky na smetaně. Maso nakrájím na plátky, nenaklepávám, lehce potřu česnekem, osolím a nechám v uzavřené nádobě do druhého dne naložené. Potom plátky obalím ve strouhance, namočím do vajíčka a ihned smažím. Skládám je na plech, až jsou všechny usmažené, naliju na plech trochu vody a 2 smetany (jednu 12%, jednu ke šlehání) a dám na cca 20 minut do trouby. Nejlepší jsou s bramborovou kaší a nějakým dobrým salátem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
5.12.13 11:39

Zkusím oživit diskuzi… Dnes chci dělat bramb. knedlík a špenát.. Koupila jsem vepř. pečeni (plátky).. Jak docílit aby maso nebylo vysušené? vždycky ho peču v troubě-klasika cibule, pepř, sůl, kmín a podlít vývarem (a trochu sádla)… Ale muž s tím vždycky zápasí je tuhé a suché… Nemáte nějakou radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.12.13 11:42

Nekupovat platky, ale v celku.. Jinak ja bych to osmahla na panvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
5.12.13 11:47

@brulinka
tak na knedlo vepřo určitě příště nekupuj pečeni, ale krkovičku a vysušený to nebude. pečeně se vysuší snadno, je prostě málo prorostlá tukem… jinak jestli jsou plátky aspoň trochu tlustý, zkus prošpikovat slaninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.13 11:51

Udělat ji na způsob svíčkové :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.12.13 11:56

@brulinka pro příště bych koupila krkovičku nebo méně prorostlý bůček :kytka: Jinak doporučuju maso před pečením zprudka opéct na pánvi, ať se co nejrychleji zatáhne, zůstane tak v něm co nejvíc šťávy. Sůl a další koření dát až potom. Z každé strany to nech 2 minutky opéct a pak bych to dala na pekáč vyložený alobalem, podlít lehce vodou, můžeš přidat na kostičky trochu špeku nebo slaniny, pokud máš a zabalit do toho alobalu a nechat jenom rychle dodělat, stačí 20 minutek, pokud nemáš nijak tlusté plátky. Jinak když už pečenou kotletu, tak určitě vcelku a prošpikovat, já ji takhle používám třeba na falešnou svíčkovou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.12.13 11:56

Nejdřív peču pod pokličkou a pak až odklopím. Peču vcelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
5.12.13 11:58

@jajda32 no já bych i koupila nějaké tučnější maso..Ale můj muž jí jenom maso „libové“ :roll: masa typu bůček, krkovička apod. u nás nejedou 8)

Maso má tak 2,5cm…
Na způsob svíčkové znamená co přesně? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.12.13 12:01
@brulinka píše:
@jajda32 no já bych i koupila nějaké tučnější maso..Ale můj muž jí jenom maso „libové“ :roll: masa typu bůček, krkovička apod. u nás nejedou 8)Maso má tak 2,5cm…
Na způsob svíčkové znamená co přesně? :oops:

Tak to bych nepekla, raději naplátkovala, plátky osmahla, pak dusila chvíli a je hotovo. Manžel dělá takové přírodní plátky vepřové, je to s máslem a je to dobré. Na pečení je to malý kus a ještě k tomu docela libového masa. My tedy taky krkovici ani bůček nevaříme, ale když chci péct pečeni, tak jedině celou a nejdřív pod pokličkou, aby neoschla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.12.13 12:02
@brulinka píše:
Maso má tak 2,5cm…
Na způsob svíčkové znamená co přesně? :oops:

no zkrátka udělat to na smetaně, nastrouhat si mrkev, celer, petržel, cibuli nakrájet na jemno, přidat celý pepř, nové koření, bobkový list, pár koleček citronu a promíchat (já přidávám ještě halali). Celou kotletu prošpikovat špekem, ze všech stran osolit a obalit v krystalovém cukru. Naloží se to do té zeleniny a nechá do druhého dne v lednici. Potom maso vytáhneš, zprudka opečeš ze všech stran, aby se zatáhlo. Zeleninu orestovat nejlépe na špeku dozlatova, zalít vodou nebo vývarem, vložit maso, zakrýt pokličkou a nechat v troubě, dokud není maso měkké. Pak maso vyjmout, omáčku dle potřeby zahustit, rozmixovat nebo propasírovat přes síto, dochutit solí, cukrem, citr. šťávou, popř. octem, nakonec zjemnit smetanou :) Maso tam dávám nakrájené na plátky prohřát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
5.12.13 12:13

@kolozubka No mám 3 plátky po 2,5 cm… tak asi je fakt radši osmahnu
@Verca1989 děkuji za recept. určitě někdy vyzkouším… Dnes mám ale hroznou chut na špenát a knedlík :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí