Recept: Nejlepší bageta na chlebíčky i silvestrovské pohoštění

Hodnocení 5.0 (1 maminka)
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Čas 60
  • Čas přípravy 60

Na každou slavnostní událost, Vánoce a Silvest nevyjímaje připravujeme chlebíčky a jednohubky. Pokud chcete, stejně jako já, před návštěvou bodovat, ubečte si vlastní domácí bagetu. Je výborná, vláčná a na receptu se nedá nic zkazit.

Postup

Všechny suroviny důkladně promícháme a vypracujeme z nich hladké těsto. Já si vypomáhám robotem, protože jinak dá docela zabrat, vypracovat těsto hezky vláčné.

Necháme vykynout na teplém místě. Následně vytvarujeme na plech bagetky, necháme ještě chvilku kynout, nařízneme, potřeme olejem a posypeme kmínem či mákem. Pak pečeme na 200 stupňů, přibližně 20 minut.

Recept vznikl v rámci testování mouky z řady Kváskování od Penamu.

Ingredience

  • 150 ml vody
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 150 g žitné chlebové mouky Penam Kváskování
  • 250 g hladké mouky

Další fotky

Chutnalo vám? Okomentujte recept Nejlepší bageta na chlebíčky i silvestrovské pohoštění

Váš příspěvek

Odesílám...
Velikost písma:
876
15.1.22 11:57

Včera jsem bagetky vyzkoušela, udělala jsem čtyři tenčí a povedly se perfektně. Jen se po nich zaprášilo. Jsou hezky nadýchané, ale ne vatové a nemají tu řezavou tvrdou kůrku. Určitě brzy udělám znovu a místo žitné vyzkouším se špaldovou moukou. :potlesk:

  • Zmínit
  • Nahlásit