Bezlepková dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1105
5.6.25 11:44

A zeptám se možná hloupě, je potřeba ta dieta dodržovat 100 procentně? Doktor říkal že každý celiak má jinou toleranci lepku, z čehož jsem usoudila že možná malé množství nebo občas zhřešit nevadí… ale pak jsem četla například jak se má dávat pozor aby se bezlepkové pečivo nekontaminovalo drobky z obyč pečiva, nebo že i po malém množství lepku se celiakovi může udělat zle… Takže opravdu nedáte ani drobek lepku nebo děláte nějaké výjimky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.25 14:32
@Menton píše: Více

Můžeš mi napsat, kde kupuješ tu Jizerku? Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
65243
5.6.25 14:50
@Jaaanča píše: Více

Asi jen ten jeden. Mam dojem, ze je ted i v letaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
5.6.25 14:52

Kazdy prohresek ti ničí strevo. Neni zadna menší nebo větší tolerance. Jen nekomu je špatně, nekomu treba ne. Ale streva se ničí obema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4445
5.6.25 15:57
Anonymní píše: Více

Většinou v Albertu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
5.6.25 18:56
@vokishka píše: Více

Jasně. Takže stoprocentně. Doktor tak vyzněl, ale asi jsem ho jen špatně pochopila. Musím si to ještě pořádně nastudovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
5.6.25 19:25

Je potřeba to dodržovat 100%, ale jsou totiž dva druhy potravin bezlepkové a potom potraviny s nízkým obsahem lepku, kde se to množství lepku musí sčítat, aby nepřekročilo určitou hranici.
Jinak u celiakie jsou běžné další intolerance třeba na laktózu. U celiakie je snížená schopnost vstřebávat živiny, takže se doporučují doplňky stravy. Můžete brát probiotika, hlavně vápník, železo, vitamín D+K2, B komplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
5.6.25 20:15
@LucyK11 píše: Více

potraviny s nízkým obsahem lepku nejsou pro celiaky. Spíš pro alergiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí