Žemlovka - poradíte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.8.10 08:40

žemlovka - poradíte

ahoj holky, potřebuji trochu poradit s žemlovkou. dělala jsem ji na véču a byla dobrá…ALE ta houska nahoře byla po upečení tvrdá, taková křupavá. myslela jsem, že má být měkká, spíš „rozblemtaná“, když jsem to zalila mlékem…co dělám špatně? a nebo to tak má být? už si skoro vůbec nepamatuju, jak ji dělala moje babička…je to už x let zpátky, tak ani nevím, jestli třeba opravdu ta horní vrsta housek nemá být „tvrdší“
díky za názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2104
6.8.10 08:50

Ahojky, podle mé má být tvrdá. Je zapečená do křupava. To je na tom to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.8.10 08:55

Kubik já mám za to, že ta vrchní vrsta je vždycky křupavá. Zvlhne až na druhý den, když se nechá ležet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
6.8.10 08:58

Já nakrájené rohlíky nebo housky nechávám tak dvacet minut namočené v mléku, ať pořádně nacucnou a zatím jsem nikdy tu horní vrstvu neměla tvrdou..Tak zkus třeba příště dopředu rohlíky namočit a nejen zalévat mlékem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.10 09:01

Holky, díky za rychlé reakce. :palec: ta křupavá vrstva není špatná, ale jen mě to trochu zarazilo - myslela jsem, že bude měkká. bohužel si ale nepamatuju, jak to má vlastně správně chutnat, jedla jsem ji jen jako malé dítě , pak už ne, takže tak… to s tím delším namočením určitě vyzkkouším. díky moc! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
6.8.10 09:05

Nedavno jsem taky dělala svou první žemlovku. Rohlíky jsem namáčela v misce s mlékem a rozšlehanými vejci. Ale zas jsem to nenechávala dlouho, aby to právě nebylo moc rozblemcané. A ty vrchní rohlíky byly měkké a přitom zvrchu krásně křupavé. Myslím, že trochu křoupat to má, když jsou upečené do zlatova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
6.8.10 09:07

Kubik: já dělám žemlovku asi jako ty naskládám do zapékací misky (ohnivzdorné) a pak teprve zaleju
no a na pečení já mám ráda spíš když je to měkčí ten vršek a tak tu misku mám po celou dobu pečení zakrytou tou vrchní skleněnou poklicí ta se při pečení krásně orosí a je to měkounký :palec: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
6.8.10 09:09

Já jí dělala před týdnem asi po stodvacetiletech :lol: :lol: byla výborná. Namočenou veku v mlíku,vajíčku a vanilkovym cukru jsem prokládala s jablkama a ochucenym tvarohem. Nahoru na veku jsem po kapce zapečení napatlala máslo-jako stěrkou potřít a ono se to úžasně upeklo do křupava. Podle mýho je to lepší křupavý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.8.10 13:04

ja dneska rano rozklikla tenhle clanek

http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?…

a dostala jsem na zemlovku takovou chut, ze jsem ji vytahla z mrazaku. Mrazila jsem ji prvne, protoze mi minule zbyla a bylo mi lito ji vyhodit, tak jsem zvedava jaka bude.

Jinak ta horni vrstva ma byt krupava…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí