Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj holky, potřebuji trochu poradit s žemlovkou. dělala jsem ji na véču a byla dobrá…ALE ta houska nahoře byla po upečení tvrdá, taková křupavá. myslela jsem, že má být měkká, spíš „rozblemtaná“, když jsem to zalila mlékem…co dělám špatně? a nebo to tak má být? už si skoro vůbec nepamatuju, jak ji dělala moje babička…je to už x let zpátky, tak ani nevím, jestli třeba opravdu ta horní vrsta housek nemá být „tvrdší“
díky za názory ![]()
Ahojky, podle mé má být tvrdá. Je zapečená do křupava. To je na tom to nejlepší.
Kubik já mám za to, že ta vrchní vrsta je vždycky křupavá. Zvlhne až na druhý den, když se nechá ležet ![]()
Já nakrájené rohlíky nebo housky nechávám tak dvacet minut namočené v mléku, ať pořádně nacucnou a zatím jsem nikdy tu horní vrstvu neměla tvrdou..Tak zkus třeba příště dopředu rohlíky namočit a nejen zalévat mlékem. ![]()
Holky, díky za rychlé reakce.
ta křupavá vrstva není špatná, ale jen mě to trochu zarazilo - myslela jsem, že bude měkká. bohužel si ale nepamatuju, jak to má vlastně správně chutnat, jedla jsem ji jen jako malé dítě , pak už ne, takže tak… to s tím delším namočením určitě vyzkkouším. díky moc! ![]()
Nedavno jsem taky dělala svou první žemlovku. Rohlíky jsem namáčela v misce s mlékem a rozšlehanými vejci. Ale zas jsem to nenechávala dlouho, aby to právě nebylo moc rozblemcané. A ty vrchní rohlíky byly měkké a přitom zvrchu krásně křupavé. Myslím, že trochu křoupat to má, když jsou upečené do zlatova.
Kubik: já dělám žemlovku asi jako ty naskládám do zapékací misky (ohnivzdorné) a pak teprve zaleju
no a na pečení já mám ráda spíš když je to měkčí ten vršek a tak tu misku mám po celou dobu pečení zakrytou tou vrchní skleněnou poklicí ta se při pečení krásně orosí a je to měkounký
![]()
Já jí dělala před týdnem asi po stodvacetiletech
byla výborná. Namočenou veku v mlíku,vajíčku a vanilkovym cukru jsem prokládala s jablkama a ochucenym tvarohem. Nahoru na veku jsem po kapce zapečení napatlala máslo-jako stěrkou potřít a ono se to úžasně upeklo do křupava. Podle mýho je to lepší křupavý ![]()
ja dneska rano rozklikla tenhle clanek
http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?…
a dostala jsem na zemlovku takovou chut, ze jsem ji vytahla z mrazaku. Mrazila jsem ji prvne, protoze mi minule zbyla a bylo mi lito ji vyhodit, tak jsem zvedava jaka bude.
Jinak ta horni vrstva ma byt krupava…