Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Anonymní píše: Více
Lepší je perník jako hotovka v krabici - směs. Teď už to má i Albert. Nedaří se mi udělat tak dobrý z mouky.
@vokishka píše: Více
Mně právě snad jen ten perník jde a ještě nudlové těsto se mi z toho povedlo, jinak se to hned rozpadá ![]()
V té krabici je hlavně ta mouka, kdysi jsem si četla obsah, nechtěla jsem kupovat ty s konzervanty, tady v tom nic není a chutná to jako normální chleba ![]()
@Jaaanča na chleba doporučuju směs od Adveni - nám nejvíce chutná delikates. Není to tedy levné ale chléb moc dobrý a zvládne to i nepekař jako já
jen to chce trochu času a plánovat no. Kupovaný bezlepkový nám nechutnal žádný zatím (bezl dietu má pouze manžel).
Na palačinky a tak používám pohankovou mouku (za dobrou cenu mají v dm) - její další výhodou je také nízký glykemický index. Dělám i palačinky naslano třeba k večeři a odpadá tak nutnost pečiva a je to rychlovka ![]()
Jinak na sladké pečení je spousta dobrých online zdrojů - neosvědčilo se mi pouze nahradit mouku za bezl variantu, fakt se to chová jinak.
Adveni má také směsi na sladké pečení a k nim na webu celou kuchařku - je to český zdroj takže žádná exotika ale nám blízké recepty.
Fakt to nakonec pro mě byl menší trabl než jsem si myslela - myslím přechod manžela na bezl. On k tomu má ještě bezlaktózovou dietu ale to je taky v poho s dnešními možnostmi. Jen to trochu leze do peněz
@Jaaanča píše: Více
Používané co nejvíce přirozeně bezleokovych potravin. Takže bezl pečivo, buchty minimálně.
Ráno snídám bezlepkové vločky, manžel Racio chleba. Teplý oběd a večeře. Na svačinu mi tak stačí jen ovoce nebo zelenina.
Když už si doma pečeme chleba, tak se osvědčila mouka od Schar. Buchty, občas udělám muffiny nebo bábovku. Ale nepecu sladké ani jednou za měsíc.
Strava je u nás podobná středomořské kuchyni. Omáčky taky sporadicky.
Jinak z těch bezleokovych věci kupujeme mouku od Schar nebo Jizerku.
Těstoviny Sam Mills ( v Albertu).
Pohádkovou mouku nebo pohanku od Šmajstrly.
Jinak opravdu přirozeně bezlepkové potraviny.
Máme i ABKM a tam občas „jogurt“ Alpro, občas mandlové mléko a jediné co používám denně je Zajíc ( mléko na tu snídani).
Jo už 25 let funguji bezlepkově ![]()
doporučuji Globus na hotové jídla…
jinak já dobrovolně se vyhýbám laktóze a je mi fajn
dnes už se dá vše koupit.. Lidl, Kaufland, Albert,…atd…
@Menton Vy máte s manželem totožné alergie? To jste se k nim společně „projedli“ nebo je to od dětství? Opravdu by mě to zajímalo a myslím to bez špetky sarkasmu. ![]()
@Fee-bee píše: Více
Jo já a manžel celiaci, manžel DM1, já ABKM, syn ABKM.
Všichni známí si z nás dělali srandu, že jsme se potkali na gastro v čekárně…
Vaříme tak, aby to mohli všichni.
@Anonymní píše: Více
Nojo, kukuřičný a rýžový polystyren
to mě nenapadlo, díky za tip, to jsem dřív jedla běžně na slano i na sladko, jako nouzovka do šuplíku to bude super
A jaký chleba tam je dobrý prosím? Teda jestli tam mají jen jeden tak to asi trefím ![]()
Na rohlíku mají skvělou směs chleba v krabičce na upečení v domácí pekárně nebo troubě a mají občas i moc dobré hotové balené borůvkové koláče. Z bezlepkové mouky se špatně peče, ale dobré jsou recepty na perníky