Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
holky ted jsem upekla manžovi ty žemle a nejsou vubec špatné
ale jako je jich jen pár a spíš taková chutovka
pro chlapa
na chleba si moc netroufam zatím,neumím pect s droždím.nenate nekterá recepr na chleba bez droždí
jinak jsem včera sehnala i parky bez lepku a šunku tak si dnes manžel dal.akorát nevim jak je to s paštikou majka..četla jsem to ale jsem z toho jelen,nevíte nekterá ![]()
paštiku Majka může určitě, tam nic špatného není, taky si ji dávám. ![]()
kovinka2
na chleba bych osobně radila tu pekárnu, nevím jak jsou na tom ostatní, ale já bych se bez ní neobešla. A bez droždí - ani náhodou ![]()
ale zkus tenhle… http://www.ivako.cz/…bztrouby.htm
instantní droždí kupuju s tou modrou vlaštovičkou
a přidám do něj ještě trochu chlebového koření
a moje zkušenost - normální droždí dávám do vlažné vody, na to mouku a ostatní věci a když mám instantní, tak na vodu mouku a pak až navrch to droždí
Chce to prostě zkoušet a vychytat ![]()
No já musím říct, že poslední 3 měsíce když peču chleba tak ho peču z té kupní směsi ale nepeču ho v pekárně ale v troubě. Já nevím jestli je to pekárnou nebo mnou ale ta pekárna neumí pořádně rozmíchat tu směs a pak když z ní vyndám upečený chléb tak místama je prostě vidět mouka která nebyla pořádně rozmýchána. U pečení chleba v normální troubě se mi zase stává že i když to dělám z normálního droždí anebo ze sušeného tak když ho rozkrojím tak je na krajích trochu zdrclý :S Nevím, sníst se to dá ale nevím proč to takhle pokaždé dopadne. Něco asi dělám špatně.
Jo ale ono je těch kupovaných směsí víc a já jako první koupila jednu totálně blbou, že mi doma bylo řečeno, že to radši polystyreny než tohle
Pak jsem našla jinou a tu teď kupuju, tu si zas nemůže vynachválit, je skvělá. Ale nechci tady dělat reklamu ![]()
Někde jsem se dočetla, že když pečeš BZL chléb v pekárně, musíš to těsto průběžně občas odlepovat od stěn, aby se to pořádně promíchalo. S normálním chlebem to tak není, tak to třeba zkus.
Ty spadlé okraje se mi taky dělaly, ale když to těsto dáš do formy, tak je to dobrý ![]()
no to by mě jako zajímalo jaký chleba kupuješ lendule
tak se svěř,vážně by mi to mooc bodlo ![]()
michaela-no tak i v troubě i ty
já pekárnu ještě nemám..
já na ty pekárny holky fakt moc nejsem..to je vám pořád nějaká technika a já jsem z toho jelen
no ale abyste věděli,včera jse tu s manžílkem celý den moříme a dodržujeme bezlep.dietu a ráno jsem vstala a on sežral misku pišotu
tak mu říkám,no tvl piškoty nesmíš tyhle a on prýýý fakt??no to jsem nevěděl
takže asi tak
![]()
@kovinka2 píše:
no ale abyste věděli,včera jse tu s manžílkem celý den moříme a dodržujeme bezlep.dietu a ráno jsem vstala a on sežral misku pišotutak mu říkám,no tvl piškoty nesmíš tyhle a on prýýý fakt??no to jsem nevěděl
takže asi tak
![]()
No jo, to víš chlapi
. Maminka mu dávala piškoty, když měl průjmík, tak si myslí, že to je dobrá dietka. Hlavně, že se snaží. Časem se to poddá.
ahojda ![]()
piškoty se dělají taky bezlepkové, u nás se ujaly tyto: http://www.globus.cz/…lepkove-120g
a ten chleba kupuju od firmy Nominal - „Pro zdraví…“ se jmenuje
http://www.rychlalekarna.cz/…0190308.html
ale musíš ocenit, že se chudák snaží…
A ty tu dietu držíš taky? Jen tak ze solidarity, předpokládám ![]()
no jasan že to jíme všichni
dnes jsem dělala květakovou polevku a nemohla jsem do toho udelat jišku tak jsem tam prdla tu mouku jizerku a no fujj.asi to je jen na pečení.no udělala jsem polevku znova a zahustila jí vajcem-více vajcame a hle.není tak špatná.nemohla jsem tam dat ani masox tak je jen z polevkoveho koření.no,obrečela jsem to,nějak to trošku na mě dopadlo.jsem hold taková ta cíta a vím jak nam to ted zkomplikuje život.
jj holky,snaží se pro nej je to taky asi hrozny.on,takový jedlík a ted toto ale veřím že kdybych ho k tomu nedokopala já tak se na to vyprdne
![]()
moc děkuji za typy na chlebík,zítra mi má přijít do lekarny ten katalog a tak z toho si objednám.myslíte že je to dražší než na netu z té lékárny??
![]()
jste holky,strašně hodný že jste me nenechaly napospas osudu. ![]()
našla jsem receptík na nejaky chleb v troube tak vyzkouším,nedává se doo toho skoro nic,kdo ma zájem písnu recept ![]()
akorát teda nejíme to pečivo,je to drahý tak mi se odbydem chlebem obyč ![]()
Docela dobře zahušťuje rýžová mouka.
Já jí zahušťuju rajskou, svíčkovou… (kvůli nejmladšímu synovi) Nemění chuť třeba jako ta kukuřičná.
A ten sajrajt masox je úplně zbytečný. Nepoužívám ho už řadu let (ani sypké směsi typu podravka).
Na netu jsem našla i recept na rýžové knedlíky, ale zatím jsem ho nezkoušela. http://www.varimezdrave.cz/…ky-prilohove
@lendule.5 píše:
ale musíš ocenit, že se chudák snaží…A ty tu dietu držíš taky? Jen tak ze solidarity, předpokládám
Jo, to jsme my ženský. Chtěla bych vidět chlapa, který by byl takhle solidární
.
Já masox používám, ale ne klasický MASOX, ale od Knorru, ten je bezlepkový. Starý vyhoď a tenhle je o.k., pokud jsi zvyklá ho používat… A jak píše žížalka, na zahuštění je rýžová mouka lepší. Do polévek kolikrát stačí i kukuřičná krupice, ta nám nevadí ![]()
no a čím zizalko ochucujes ty polevky..nejak si to nemumím představit
jsem hold ještě taak mlada ![]()
lendule-no včera jsem našla na netu nejaky obchod ve varech,tak tam zítra zajedem a nakoupím.snad mi tam paní-pán poradí co a jak na co.ale tu rýžovou mouku si musím pamatovat a dnes si sepsat co jste mi to poradily a koupit to ![]()
no,veřím že málokterý chlap by se k tomu postavil jako my ženy ![]()
dnes jsem nakoupila na koprovku a doma zjistila že ji nemam ci zahustit
tak změna plánu,budou fr.brambory