Bezlepková dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.4.12 23:15

Paoloska

To se fakt neboj, člověk si zvykne na všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
14.4.12 09:25

holky ted jsem upekla manžovi ty žemle a nejsou vubec špatné :dance: ale jako je jich jen pár a spíš taková chutovka :,( pro chlapa :lol: na chleba si moc netroufam zatím,neumím pect s droždím.nenate nekterá recepr na chleba bez droždí :think: :think: jinak jsem včera sehnala i parky bez lepku a šunku tak si dnes manžel dal.akorát nevim jak je to s paštikou majka..četla jsem to ale jsem z toho jelen,nevíte nekterá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.12 11:10

kovinka2

paštiku Majka může určitě, tam nic špatného není, taky si ji dávám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
14.4.12 20:28

kovinka2
na chleba bych osobně radila tu pekárnu, nevím jak jsou na tom ostatní, ale já bych se bez ní neobešla. A bez droždí - ani náhodou :mrgreen:
ale zkus tenhle… http://www.ivako.cz/…bztrouby.htm
instantní droždí kupuju s tou modrou vlaštovičkou ;) a přidám do něj ještě trochu chlebového koření
a moje zkušenost - normální droždí dávám do vlažné vody, na to mouku a ostatní věci a když mám instantní, tak na vodu mouku a pak až navrch to droždí
Chce to prostě zkoušet a vychytat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.12 21:11

No já musím říct, že poslední 3 měsíce když peču chleba tak ho peču z té kupní směsi ale nepeču ho v pekárně ale v troubě. Já nevím jestli je to pekárnou nebo mnou ale ta pekárna neumí pořádně rozmíchat tu směs a pak když z ní vyndám upečený chléb tak místama je prostě vidět mouka která nebyla pořádně rozmýchána. U pečení chleba v normální troubě se mi zase stává že i když to dělám z normálního droždí anebo ze sušeného tak když ho rozkrojím tak je na krajích trochu zdrclý :S Nevím, sníst se to dá ale nevím proč to takhle pokaždé dopadne. Něco asi dělám špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
14.4.12 22:07

Jo ale ono je těch kupovaných směsí víc a já jako první koupila jednu totálně blbou, že mi doma bylo řečeno, že to radši polystyreny než tohle :mrgreen: Pak jsem našla jinou a tu teď kupuju, tu si zas nemůže vynachválit, je skvělá. Ale nechci tady dělat reklamu :nevim:
Někde jsem se dočetla, že když pečeš BZL chléb v pekárně, musíš to těsto průběžně občas odlepovat od stěn, aby se to pořádně promíchalo. S normálním chlebem to tak není, tak to třeba zkus.
Ty spadlé okraje se mi taky dělaly, ale když to těsto dáš do formy, tak je to dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.4.12 09:03

no to by mě jako zajímalo jaký chleba kupuješ lendule :think: tak se svěř,vážně by mi to mooc bodlo :oops:

michaela-no tak i v troubě i ty :pankac: já pekárnu ještě nemám.. :nevim: já na ty pekárny holky fakt moc nejsem..to je vám pořád nějaká technika a já jsem z toho jelen

no ale abyste věděli,včera jse tu s manžílkem celý den moříme a dodržujeme bezlep.dietu a ráno jsem vstala a on sežral misku pišotu :roll: tak mu říkám,no tvl piškoty nesmíš tyhle a on prýýý fakt??no to jsem nevěděl :pocitac: takže asi tak :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
15.4.12 10:00
@kovinka2 píše:
no ale abyste věděli,včera jse tu s manžílkem celý den moříme a dodržujeme bezlep.dietu a ráno jsem vstala a on sežral misku pišotu :roll: tak mu říkám,no tvl piškoty nesmíš tyhle a on prýýý fakt??no to jsem nevěděl :pocitac: takže asi tak :roll: :roll:

No jo, to víš chlapi :roll: :mrgreen: . Maminka mu dávala piškoty, když měl průjmík, tak si myslí, že to je dobrá dietka. Hlavně, že se snaží. Časem se to poddá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
15.4.12 11:17

ahojda :)
piškoty se dělají taky bezlepkové, u nás se ujaly tyto: http://www.globus.cz/…lepkove-120g

a ten chleba kupuju od firmy Nominal - „Pro zdraví…“ se jmenuje
 http://www.rychlalekarna.cz/…0190308.html

ale musíš ocenit, že se chudák snaží… :mrgreen: A ty tu dietu držíš taky? Jen tak ze solidarity, předpokládám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.4.12 14:06

no jasan že to jíme všichni :dance: dnes jsem dělala květakovou polevku a nemohla jsem do toho udelat jišku tak jsem tam prdla tu mouku jizerku a no fujj.asi to je jen na pečení.no udělala jsem polevku znova a zahustila jí vajcem-více vajcame a hle.není tak špatná.nemohla jsem tam dat ani masox tak je jen z polevkoveho koření.no,obrečela jsem to,nějak to trošku na mě dopadlo.jsem hold taková ta cíta a vím jak nam to ted zkomplikuje život.

jj holky,snaží se pro nej je to taky asi hrozny.on,takový jedlík a ted toto ale veřím že kdybych ho k tomu nedokopala já tak se na to vyprdne :cert: :cert:

moc děkuji za typy na chlebík,zítra mi má přijít do lekarny ten katalog a tak z toho si objednám.myslíte že je to dražší než na netu z té lékárny?? :think: :think:

jste holky,strašně hodný že jste me nenechaly napospas osudu. :*

našla jsem receptík na nejaky chleb v troube tak vyzkouším,nedává se doo toho skoro nic,kdo ma zájem písnu recept ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.4.12 14:07

akorát teda nejíme to pečivo,je to drahý tak mi se odbydem chlebem obyč :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.4.12 14:48

Docela dobře zahušťuje rýžová mouka. ;) Já jí zahušťuju rajskou, svíčkovou… (kvůli nejmladšímu synovi) Nemění chuť třeba jako ta kukuřičná.
A ten sajrajt masox je úplně zbytečný. Nepoužívám ho už řadu let (ani sypké směsi typu podravka).

Na netu jsem našla i recept na rýžové knedlíky, ale zatím jsem ho nezkoušela. http://www.varimezdrave.cz/…ky-prilohove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
15.4.12 15:37
@lendule.5 píše:
ale musíš ocenit, že se chudák snaží… :mrgreen: A ty tu dietu držíš taky? Jen tak ze solidarity, předpokládám ;)

Jo, to jsme my ženský. Chtěla bych vidět chlapa, který by byl takhle solidární :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
15.4.12 20:28

Já masox používám, ale ne klasický MASOX, ale od Knorru, ten je bezlepkový. Starý vyhoď a tenhle je o.k., pokud jsi zvyklá ho používat… A jak píše žížalka, na zahuštění je rýžová mouka lepší. Do polévek kolikrát stačí i kukuřičná krupice, ta nám nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.4.12 09:08

no a čím zizalko ochucujes ty polevky..nejak si to nemumím představit :think: jsem hold ještě taak mlada :mrgreen:

lendule-no včera jsem našla na netu nejaky obchod ve varech,tak tam zítra zajedem a nakoupím.snad mi tam paní-pán poradí co a jak na co.ale tu rýžovou mouku si musím pamatovat a dnes si sepsat co jste mi to poradily a koupit to :dance:
no,veřím že málokterý chlap by se k tomu postavil jako my ženy :|

dnes jsem nakoupila na koprovku a doma zjistila že ji nemam ci zahustit :cert: tak změna plánu,budou fr.brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí