Marek nebo Martin - příjmení Novák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24458
23.1.19 13:19
@Anonymní píše:
Je mi jasné, že rozhodnutí je na nás, nicméně bych se vás chtěla zeptat na názor. V březnu se nám má narodit chlapeček a těžko vybíráme jméno. Skončili jsme u dvou uvedených, ale každé má své ale… Příjmení bude mít Novák. Martin končí na stejné písmeno jako začíná příjmení, nicméně mi to nepřijde až tak krkolomné. Víc mi vadí četnost toho jména. Jenže oproti Markovi, žádného malého Martina neznám, Marečky znám 4… Jak je to ve vašem okolí s výskytem těchto jmen u dětí? Které byste zvolili?
Omlouvám se za anonym, nechceme prozrazovat pohlaví a jméno před porodem.

Ač mám sama Marka, tady bych volila Martina. I vzhledek k tomu, že dítko se má narodit v březnu. Obě jména jsou hezká a dovedla bych si je představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.19 13:19

Děkuju za reakce. Jiné jméno je pro nás už těžké vybírat, nechceme se vracet na začátek :) . Vím že ani Marek není k příjmení ideální. Mně se líbí jména kde je R, přijde mi to mužnější. Nejsem moc obdivovatel moderních. Ve výběru jsme měli ještě Richarda a Libora. Jenže Richard má svátek krátce po termínu porodu a Libor Novák mi přijde nevyslovitelné. Šlo mi o vaši zkušenost s výskytem těchto jmen ve školkách atd. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3348
23.1.19 13:24

Marka neznam zadneho . Martiny asi dva. A jednoho mam doma. Takze za mne je to jasne. Krasne, mekke jmeno:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.19 13:26

Mě se osobně k příjmení nehodí žádné. Ja bych volila delší. Daniel, Michael, končící na k bych se vyhla.

• Citovat
  • Upravit
554
23.1.19 13:33

Martin, mame ho doma a je to krasne jmeno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
23.1.19 13:34

V porovnání s jinými diskuzemi, kde se řeší různá americká jména k českému příjmení, tak za mě super výběr. Osobně se mi líbí víc Martin. Zkušenosti ze školky - Martin 0, Marek 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
23.1.19 13:35

raději Marek MartiN Novák asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
23.1.19 13:41

K příjmení se mi až tak nehodí ani jedno, ale pokud trváš na jednom z těchto, tak určitě Martin…je hezčí a v okolí máme přemarkováno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
23.1.19 13:43

Fakt se to špatně vyslovuje. My kvůli špatné výslovnosti taky zrušili oblíbené jméno. A co Ondřej Novák? Máme totiž Ondru ;)

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
23.1.19 13:44

Jinak znám chlapečka Nováka Josefa a říkají mu Josífek a zní to jinak než Pepca,ale to je v březnu

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
23.1.19 13:46

Nebo Miroslav Novák. U nás ve školce ani jeden Marek ani Martin

• Citovat
  • Upravit
lucenka
23.1.19 13:52

Z těch dvou bych vybrala Marka. Martin se s vaším příjmením strašně špatně vyslovuje.

Jinak mně by se k vašemu příjmení líbil Petr, Ondřej, Filip

• Citovat
  • Upravit
7712
23.1.19 13:58

Marek :palec: Martin se mi moc nelibi…nebo jeste jine…souhlasim s Filipem nebo Ondřejem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
23.1.19 14:04

Martin :palec: Prijmeni bych vubec neresila…Manzel je Tomas Š… a nikdy mu to pry necinilo zadne problemy😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.19 14:18

@Ariadne Ondra je pěkné jméno, jen muž nechce nic s háčkem. Uvažovali jsme o variantě Andrej, ale tam mám problém jak mu říkat. Ale děkuju za tip.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence