Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Je mi jasné, že rozhodnutí je na nás, nicméně bych se vás chtěla zeptat na názor. V březnu se nám má narodit chlapeček a těžko vybíráme jméno. Skončili jsme u dvou uvedených, ale každé má své ale… Příjmení bude mít Novák. Martin končí na stejné písmeno jako začíná příjmení, nicméně mi to nepřijde až tak krkolomné. Víc mi vadí četnost toho jména. Jenže oproti Markovi, žádného malého Martina neznám, Marečky znám 4… Jak je to ve vašem okolí s výskytem těchto jmen u dětí? Které byste zvolili?
Omlouvám se za anonym, nechceme prozrazovat pohlaví a jméno před porodem.
Ač mám sama Marka, tady bych volila Martina. I vzhledek k tomu, že dítko se má narodit v březnu. Obě jména jsou hezká a dovedla bych si je představit.
Děkuju za reakce. Jiné jméno je pro nás už těžké vybírat, nechceme se vracet na začátek
. Vím že ani Marek není k příjmení ideální. Mně se líbí jména kde je R, přijde mi to mužnější. Nejsem moc obdivovatel moderních. Ve výběru jsme měli ještě Richarda a Libora. Jenže Richard má svátek krátce po termínu porodu a Libor Novák mi přijde nevyslovitelné. Šlo mi o vaši zkušenost s výskytem těchto jmen ve školkách atd. Zakladatelka
Marka neznam zadneho . Martiny asi dva. A jednoho mam doma. Takze za mne je to jasne. Krasne, mekke jmeno:)
Mě se osobně k příjmení nehodí žádné. Ja bych volila delší. Daniel, Michael, končící na k bych se vyhla.
V porovnání s jinými diskuzemi, kde se řeší různá americká jména k českému příjmení, tak za mě super výběr. Osobně se mi líbí víc Martin. Zkušenosti ze školky - Martin 0, Marek 2.
K příjmení se mi až tak nehodí ani jedno, ale pokud trváš na jednom z těchto, tak určitě Martin…je hezčí a v okolí máme přemarkováno ![]()
Fakt se to špatně vyslovuje. My kvůli špatné výslovnosti taky zrušili oblíbené jméno. A co Ondřej Novák? Máme totiž Ondru ![]()
Jinak znám chlapečka Nováka Josefa a říkají mu Josífek a zní to jinak než Pepca,ale to je v březnu
Nebo Miroslav Novák. U nás ve školce ani jeden Marek ani Martin
Z těch dvou bych vybrala Marka. Martin se s vaším příjmením strašně špatně vyslovuje.
Jinak mně by se k vašemu příjmení líbil Petr, Ondřej, Filip
Marek
Martin se mi moc nelibi…nebo jeste jine…souhlasim s Filipem nebo Ondřejem ![]()
Martin
Prijmeni bych vubec neresila…Manzel je Tomas Š… a nikdy mu to pry necinilo zadne problemy😉
@Ariadne Ondra je pěkné jméno, jen muž nechce nic s háčkem. Uvažovali jsme o variantě Andrej, ale tam mám problém jak mu říkat. Ale děkuju za tip.