Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Me se vic libi Marek. Ale znam Martina Novaka a tak mi to prijde, ze se to k sobe tak nejak hodi vic ![]()
Mám bratrance Martina Nováka a nikdy mi nepřišlo, že by se to k sobě nehodilo. Buď jsme mu říkali Martine, a vlastně nijak jinak. A kdyžtak se může představovat Novák Martin a tam už to zdvojení N není ![]()
No v poslední době mam tři oblíbený chlapy a všichni se jmenujou Markové
takže za mě Marek
i se mi víc líbí než Martin a Marek Novák se hezky rýmuje jak končí oboje na K..Martin Novák to mi zaniká a ztrácí se to N..jinak mam názor jako ty že jména kde je R mi zní mužněji,má to něco do sebe.Sama mam syna Richarda,tam máš R rovnou dvě ![]()
@Anonymní píše:
Martin Novak zni lepe. ( A kdyz uz tak v Cechach mame take pouzivat Mark, a ne Marek kdyz se rika Marku, a ne Mareku. Marek se rika jenom v Polsku myslim)
Někdo se ti
plete
@Anonymní píše:
Martin Novak zni lepe. ( A kdyz uz tak v Cechach mame take pouzivat Mark, a ne Marek kdyz se rika Marku, a ne Mareku. Marek se rika jenom v Polsku myslim)
Ale jdi, ty rozumbrado ![]()
Podlé tvé logiky bychom neměli používat hrnek/kolek/párek, ale hrnk/kolk/párk, protože se říká hrnku/kolku/párku ![]()
@Seren píše:
Ale jdi, ty rozumbrado
Podlé tvé logiky bychom neměli používat hrnek/kolek/párek, ale hrnk/kolk/párk, protože se říká hrnku/kolku/párku
Tady se někdo chová dosti zvláště mám půl rodiny polské národnosti tak toho vím víc než ty
![]()
@janhhonza píše:
Tady se někdo chová dosti zvláště mám půl rodiny polské národnosti tak toho vím víc než ty![]()
Jak souvisí půl rodiny polské národnosti se skloňováním v českém jazyce? Povídej, to mě fakt zajímá
![]()
Ty jsi tam nejdříve psala že se to tak skloňuje jenom v Polsku a tak to neni. V Polsku se skloňuje úplně jinak oni ani moc no spíš vůbec ne skloňují
@janhhonza píše:
Ty jsi tam nejdříve psala že se to tak skloňuje jenom v Polsku a tak to neni. V Polsku se skloňuje úplně jinak oni ani moc no spíš vůbec ne skloňují
To jsem ale nepsala já. To byla citace jiné diskutérky, na kterou jsem reagovala
Diskutérky, která se celkem bezdůvodně schovává za anonym ![]()
já bych vybrala úplně jiné jméno. Když je příjmení tak obyčejné, tak bych to jméno chtěla nějaké zajímavější… Můj názor.