Margarín bez palmového oleje

53190
20.2.19 09:43

@Zwetta Dám ti tip, který slyšet asi nechceš, ale margarín nepoužívám vůbec, pokud mažu něco na pečivo, tak lučinu, žervé, nebo klasické máslo ;) Nicméně z jakého důvodu se chceš vyhýbat konzumaci palmového oleje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1793
20.2.19 09:49

@Zwetta Myslím že rama nově dělá bez palmáče..viděla jsem to někde v letáku. My používáme jen máslo nebo sádlo a na pečení a vaření řepkový olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.2.19 09:50

Kdybych jedla margarin tak to, že je v něm palmový olej bude az můj poslední problém :D dyt je to hrozně hnusný na chuť a nemá to žádný přínos. To si radši koupím tu kostku masla, ale jinak na chleba můžeš mazat milion dalších věcí. Lucinu, zerve (můžeš si udělat domácí z bílého jogurtu a smetany, máš to za pár korun, a mnohem chutnější a zdravější). Nebo si dělej tvarohové pomazánky, i paštika je lepší než margarin :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
20.2.19 09:58

Tak vzhledem k tomu že takový hnus nepozru, tak to zrovna nezkoumám, ale někde jsem viděla reklamu na ramu bez palmace.
Ale nechápu co lidi vede k tomu jíst takový hnus, lenost? :think: je tolik dobrych věci a někdo si dobrovolně maže na pečivo toto , ble

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
20.2.19 10:02

@Ennny ono to někomu i chutná no.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
20.2.19 10:04

Holky, ale tady to místo diskuzního fóra, kde člověk člověku nezávazně poradí, vážně sklouzává akorát k rypání, a uštěpačným poznámkám… I tak děkuji za Vaše příspěvky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.2.19 10:12

@Zwetta No tak nám to osvětli, proč to používáš? To je jako by ses zeptala, jestli je lepší dítěti kupovat polskou čokoládu nebo kostelecké párky. Prostě C je správně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.2.19 10:26

Tak mne třeba margarin fakt chutná. Co vás na tom tak udivuje? Máslo naopak rada nemám. Kupuju floru, ale palmový olej neřeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
20.2.19 10:26

@unuděná
Nechápu, proč bych se tu měla zpovídat, proč používám to či ono a z jakého důvodu ;)
Prostě hledám zdravější variantu toho, co občas používám, to je vše. To, že některé místní dámy margarín nenapají, neznamená, že se hned musí do druhého navážet.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.2.19 10:28

@Zwetta Tak já myslím, že ti tu spousta z nás poradila zdravější varianty ;) Ovšem myslet si, že jíst margarín bez palmového tuku je zdravější, než s ním, je nesmysl. Palmový tuk není zdraví škodlivý, je to jen velká mediální bublina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
20.2.19 10:55

Ahoj, já do tebe určitě nechci rýpat ani se nějak navážet. Jen bych ti ráda doporučila toto video, kde je z chemického hlediska vysvětlené, co je margarín vlastně zač. Začíná to na 36:10, ale pro pochopení doporučuju shlédnout celé. Je fajn vědět, co člověk vlastně jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
20.2.19 10:57

@unuděná Tak třeba nechce palmáč vyřadit ze zdravotního hlediska, ale z etického :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
20.2.19 10:58

@unuděná
Hele, já palmový tuk neřeším jen kvůli zdraví, ale i kvůli naší přírodě.., předpokládám, že víš o co se jedná, když máš takový přehled co zdrave je a co není..
Jinak rada, dát si na chleba žervé nebo lučinu je sice hezká, ale když mám například chuť na džem nebo povidla, tak je mi k prdu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.2.19 11:06

@zuzikka Tak napsala, že hledá zdravější variantu ;)
@Zwetta Ok, záslužné. Vybíráš podobně i kosmetiku? Prostředky na úklid, krmiva pro zvířata apod.? Koukáš, čím bylo krmeno zvíře, jehož maso jíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
20.2.19 11:06

Holky a vy co mi tu ve stylu rypání radíte.., vy samy žijete tak, že nic nezdravého si občas nedáte? Máte zameteno před vlastním prahem..? ;) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí