Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Bylinka36 naplnit tortily - masem a zeleninou/luštěninami a zeleninou/vajíčkem a zeleninou. Nebo také nasladko s ovocem.
Studené saláty. Mně nechutnají testovinove, ale treba šopský a bagetka jo. Nebo s vejcem atd. A já mam fakt ráda zapékané těstoviny, i studené, treba fleky ![]()
K těm salátům, já jsem dělávala na piknik i ovocné. Dál třeba slaný štrůdl nebo takové ty šneky z listového těsta - nasladko i na slano ![]()
Ještě dělám palačinky nebo bramboraky, oboje jde jist studené.
Máma mi dělávala někdy karbanátky - karbenátky jak říkal Rychlonožka ![]()
Na hřebenovku Nízkých Tater jsem si brávaL anglickou slaninu, dá se jíst studená a je v ní hodně energie.
Tortilly jsou fajn,když se člověku omrzí obložený chleby.
Beef jerky, ovesný vločky atd. Měním to podle toho, jestli je možnost rozdělat oheň nebo použít vařič.
Sýrové, brokolicové, květákové placičky s chlebem. Nebo samotné. Jsou dobré teplé i studené. Kuskus se zeleninou. Zeleninové karbanátky.
tousty, tortily, řízky
, slaný i sladký štrúdl, chleba se sýrem, uvařená vajíčka natvrdo.
Není nad to, vylézt v přírodě na nejvyšší kopec v okolí, sednout na skálu a dát si řízek, oloupat vajíčko, mňam
, hlavně nezapomenout sůl.
Na delší cesty nejčastěji dělám sekanou, řízky mě děti moc nechtějí. Jinak toustové chleby a často krájím jen ovoce a zeleninu do krabiček. Největší úspěch má salátová okurka, mrkev a jablko.
Jo a ještě vlastně děti mají rády takové ty vysušené tenké klobásky z Lidlu, ale to mají asi kdekoliv. A sýrové korbáčky. k tomu třeba bagetu nebo rohlík. Vydrží to a nekazí se to tak rychle.
Málem bych zapomněla na bramborové nebo květákové placky, klidně i omeleta se dá jíst studená. Ovšem za mě, nejideálnější mít s sebou kotlík a udělat si teplé jídlo v přírodě, večer zalézt k ohni do spacáku a koukat na hvězdy. Ideální relax. ![]()
@bigl sekaná nebo karbanátky je taky supr nápad. Jo a takové to sušené maso nebo klobása, mňam. ![]()
@Bylinka36 My bereme vždycky všelijaké ovoce, zeleninu nakrájené na malé kousky.
Když jdeme na celý den tak třeba řízky, karbanátky, studený těstovinový salát nebo nějakou buchtu upeču. Zkus se podívat na slané štrůdly a nebo jídla na cesty ![]()
Tak už se těším na výlety, snad to počasí už vydrží ![]()
Já jsem investovala do termosek na jídlo Jané (jsou dvě v takovém termoobalu) - nezabere to víc místa v batohu než pár namazaných rohlíků, a když tam dám horké jídlo, tak opravdu vydrží naprosto v pohodě. Obzvlášť na těch jarních výletech, kdy je třeba 10-15 stupňů, je moc prima dát si pár lžic teplé gulášovky nebo třeba rizoto. V létě tam naopak dávám věci vychlazené.
Jinak na jednu akci s přáteli a dětmi dělávám pravidelně sladké a slané plněné kynuté rohlíčky (chlapi si zakousnou variantu se slaninou/zelím/čabajkou, děti šunkovo-sýrové, a pak se dorazíme sladkým makovým nebo tvarohovým). To se vždycky potkáme na parkovišti, já otevřu obří krabici a každý si nandá do batohu podle chuti. Ale (jestli to čtete vy, kteří se poznáte) už bych tu štafetu ráda předala někomu jinému.