Tapiokový pudink - co dělám špatně?

Waterfall
9.2.19 19:03

Ráda bych pomohla, ale nikdy se mi to nestalo. Normálně sypu třtinový :/ Máš je dostatečně namočené?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
9.2.19 19:38

@Hoa Mai sladím třtinovým cukrem, dávám ho tam spíš ke konci, a kejdu z toho nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.2.19 19:47

@Waterfall No dávám je namočit tak na 4 hodiny. V receptech se píše buď přes noc, nebo na min. 3h, což dodržuji.
Jak dlouho je necháváte namočené vy? Jinak když neosladím, tak je konzistence normální, pudinková, postupně tuhnoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
9.2.19 20:05

Taky mě to zajímá ten pudink, z čeho jsou vlastně ty perly? Je to nějak zdravější než normální puding ze sáčku? Ty perly se rozpustí, nebo to zůstane takové sklovité jako želatina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.2.19 20:05

@Hoa Mai pres noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
9.2.19 20:15

Určitě přes noc, prostě na cca 8hodin. Přijde mi, že i pak jsou ty perličky větší, měkčí a jemnější. Jinak taky žádná kejda, sladím normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.2.19 22:08

@hanyketty @Regina Hero tak ze by to bylo tim bobtnanim? To jsem blazen. Kazdopadne vyzkousim.

@pocker je to skrob z manioku. Perly zustanou jako zelatina, zesklovati. Zdravejsi by to byt melo, ale asi ne nejak vyrazne, je to pored skrob. Oproti kukuricnemu, ze ktereho se dela klasicky pudink, by tapioka mela byt bohatsi na mineraly. No a hlavni duvod, proc ji delam ja, krome toho, ze mame radi tu kulickovou konzistenci je, ze tam nejsou dochucovadla, barviva a aromata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
9.2.19 22:15

Já ho dělala jen párkrát, povedl se vždy. Máčela jsem přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí