Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@lovethelife proč vařit z něčeho co tě nechutná? Kuřecí játra bych do pusy nedala, ale vepřová ok
Vnitřnosti se stejně nemají jíst extra často tak bych je nejedla. Chutově to moc nezamaskuješ ![]()
Podle mne jsou dobre kureci jatra na cibulce a cervene paprice. Je to natolik chutne, ze neni treba nic maskovat.
A jatrove knedlicky jsou mnam.
To moc nezamaskujes, muj manzel takz neji vnitrnosti a sni prave jen ty jatrove knedlicky a nebo pastiky ci rillets, kde ty jatra nejsou v prevaze.
@Markéta80 a proc by se nemohli jist casto ? Ja mam kureci jatra tak 3× tydne. Jsou ohromnym zdrojem zeleza a dalsich dulezitych latek.
Zkus ta srdíčka. Je to svalovina stejně jako maso, chuťově jsou také masu podobné (jen tužší).
@Jana525 píše:
@Markéta80 a proc by se nemohli jist casto ? Ja mam kureci jatra tak 3× tydne. Jsou ohromnym zdrojem zeleza a dalsich dulezitych latek.
No, to sice ano, ale také se v nich usazují škodliviny vyfiltrovane z těla a dále je tam hodně vitamínů A, kterým by ses mohla předávkovat. Třikrát týdně je podle mě hodně…
@Jana525 tak zrovna játra extra zdravé nejsou. 3× týdně je teda hodně. Já tak 2× měsíčně max ale kuřecí nejím.
https://www.vimcojim.cz/…0x11227.html
Tady pisou, ze jatra tak 2× do mesice.
@Verun83 píše:
https://www.vimcojim.cz/…0x11227.htmlTady pisou, ze jatra tak 2× do mesice.
Jo ale ve smyslu, „pokud je nejite, zařaďte je 2× měsíčně“. Ne, že by se po jejich častější konzumaci ottavila.
Ale souhlasím, že 3× tydne je hodně.
@lovethelife píše:
Dobrý den, ráda bych vařila z kuřecích srdcí, jater a tak, ale chutí me to naláká. Nemáte zkušenosti s recepty, kde jsou tak nějak zamaskovane?Např. V jatrovych knedlickach mi játra nevadi
Namlít trochu do mletého masa. Z toho pak normálně klasické recepty, jaké jsi zvyklá (sekaná, špagety s mletým, plněné papriky, karboše atd..)
@nozu píše:
No, to sice ano, ale také se v nich usazují škodliviny vyfiltrovane z těla a dále je tam hodně vitamínů A, kterým by ses mohla předávkovat. Třikrát týdně je podle mě hodně…
Vitaminem A se člověk játry 2-3× týdně fakt nepředávkuje, když je nejí na kila
To bych se spíš vyhnula doplňkům stravy se syntetickým vit. A plus k tomu normální strava, tam už by to podle mě nemuselo být pod kontrolou.
Co se týče škodlivin - vnitřnosti a vůbec maso (stejně jako mléko nebo vejce) považuju za zdravé pouze z chovů, kde zvířata jsou přirozeně krmená a můžou se pást venku atd..Konzumní z velkochovů nepovažuju za zdravé ani maso, ani mléko, vejce a už vůbec ne vnitřnosti.
Jinak výborné informace o vitaminu A - web vyživující tradice + stejnojmenná kniha.
@Markéta80 píše:
@Jana525 tak zrovna játra extra zdravé nejsou. 3× týdně je teda hodně. Já tak 2× měsíčně max ale kuřecí nejím.
Ale proc by nebyly ?
To by me docela zajimalo.XCo je na tech jatrech, tak hrozneho
Podotykam, ze jim samozrejme z bio zdroju. Ja je jim, protoze trpim na nedostatek zeleza a taky jsou super zdrojem vitaminu D. Moc mi pomahaji
@Evulina píše:
Namlít trochu do mletého masa. Z toho pak normálně klasické recepty, jaké jsi zvyklá (sekaná, špagety s mletým, plněné papriky, karboše atd..)
Ano, presne takhle…nikdo nic nepozna.