Nejlepší dort co znáte, poradíte?

184
14.2.19 20:51

Red Velvet, jen tam nedávám to barvivo, tak není úplně red :) Na chuti mu to neublíží a na barvě mi nezáleží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15225
14.2.19 20:55

Makový podle Redenkovičové :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.2.19 20:56

Makový podle Redenkovičové :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14633
14.2.19 21:03

Lehký ovocný dort. Buď s čerstvým ovocem a krémem na bázi šlehačky nebo tvarohu. Nebo uvařím náplň z rozmixovaného ovoce a pudinku, něco jako je ten tradiční jablečno - piškotový nepečený dort, ale použiju třeba borůvky, jahody, broskve… Často dělám vrchní želé vrstvu z ovocné šťávy, buď s klasickým dortovým želé nebo opět s pudinkovým práškem, podle množství tekutiny a jak vysokou vrstvu chci. Když už dojde na klasické krémy, nemám ráda ty s velkým podílem másla, dělám buď vychladlý pudink zašlehaný do vyšlehaného másla s cukrem, nebo rozpustím máslo v uvařeném pudinku. A tak si to různě kombinuju podle chuti nebo preferencí oslavence :) Piškot používám z receptu na písecký dort, jiný se mi nikdy, NIKDY nepovede :lol: a peču si každé patro zvlášť, protože jsem tele a prostě to neumím prokrojit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
14.2.19 21:06

https://www.apetitonline.cz/…vy-dort.html

Do těsta dávám jen poloviční dávku cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
14.2.19 21:25

Bramborový dort, nezdá se to, ale je na sladko. Sežrala bych ho celej naráz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.2.19 21:25

Triple mousse cake :srdce: Nejlepší dort, co znám. Jen není žravý ve smyslu množství, je pěkně sytý. Dělám ho do dvacítkové formy a je s přehledem pro 12 a více lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.2.19 21:32
@Kalukap píše:
https://www.apetitonline.cz/…vy-dort.htmlDo těsta dávám jen poloviční dávku cukru.

ten je fakt nej a díky za inspiraci s makovým dortem @Ukulina , už se těším na vlastní narozeniny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667

Naskládané piškoty (obyčejné, ne cukrářské), pokapané kávou jako na tiramisu, namazat krémem mascarpone:zakysaná smetana půl napůl, trochu cukru a vanilkový extrakt, může se udělat ještě jedna vrstva s piškoty a znovu krém, navrch jahody na plátky. Čerstvé, zahradní, ne supermarketové bez chuti. A dát vychladit do ledničky. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411

Pekanova rolada, moje smrt.
http://www.thepinkwhisk.co.uk/…roulade.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
14.2.19 21:40

Já hlavně s potahovkou,tu miluju a krémy všechny možné.Jsem sladkožrout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
14.2.19 21:47

Piškotový, s čokoládovým krémem (ale nějakým lehkým), potřený nutelou a potažený marcipanem :mrgreen: když na to myslím, těším se až bude mít syn narozeniny, to dělám nekolikapatrový, loni byl tak velký a těžký, že sem měla co dělat donést ho do auta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
14.2.19 21:56

Testo delam na dynove brownies(zadna mouka, zadny cukr)(uz jsem misto dyne davala i bataty), to pro cokozrouty doma-ozdoba dle chuti -ovoce, slehacka, jogurt…
Nebo jsem si upravila tvarohovou babovku(kukuricna krupice misto psenicne, zadna mouka, zadny cukr), taky napln dle chuti-to mam pro necokozrouty.
Vse musim pripravit bezlepku-pozadavky manzela.
Po cem se dle zkusenosti opravdu zaprasi ale neni to dort je mascarpone s reckym jogurtem a mrazenymi malinami, na to se sype lamanka z pusinek(bilek a cukr upecene)-kazdy dle kalorii a chuti na sladke.
Pak maji deti radi uvarene jablka s vanilkovym pudinkem-prokladane piskoty nebo bez-to je jako jablecny dort akorat vynechanych par ingrediencii…

• Citovat
  • Upravit
35331
14.2.19 22:08

New York cheese cake

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
14.2.19 22:34

Repovy dort s krémem z hořke cokolady a šlehačky ,promazany marmeládou a do toho banány na plátky + z venku posypaný strouh.kokosem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí