Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Zdravím, dneska jsem porodila svého prvního syna. Ale já hloupá v těhotenství užívala trávy. Teď mi ji našli v krvi a řekli, že zavolají doktorce a jestli se to bude sociálně šetřit. Stalo se to některé z vás taky? Nechali vám dítě? Z toho mám největší strach, že mi ho seberou. Jsem schopná přestat z minuty na minutu, já vlastně už přestala. A anonymně píšu, protože mi je jasné že se strhne vlna kritiky. Ale já bych radši četla názory od žen kterým se to stalo než od žen který jsou čistý a teď mi dokáží přispět jen shozenim mě osoby, nemyslím to zle, jen to teď prostě nepotřebuji, prostě mám strach a chci vědět jak na tom budeme dál. Pro malého mám úplně všechno, do jeho prvního roku nemusím kupovat nic, ani ponožky. Těšila jsem se jak pes, protrpela si neuvěřitelných 9 měsíců, porod jsem chtěla v půli vzdát a teď by mi ho měli sebrat, nemůžu se s tím smířit a ani to přijmout, pořád si říkám bude to ok. Teď to jen slyšet od někoho kdo byl ve stejné situaci. Moc vám budu vděčná když v necháte nadávky a urážky. Tak se zatím mějte![]()
![]()
Podle me budeš teď neskutečně sledovaná. Pořád pod dozorem. Každopádně nevím proč jsi teda marihuanu v těhotenství užívala
teď už na tom stejně nic nezměníš
Proc te na to testovali?
Kazdopadne jsi bl.b.ka, dite milujes nade vse
krome travy, ze?
@Anonymní píše:
Zdravím, dneska jsem porodila svého prvního syna. Ale já hloupá v těhotenství užívala trávy. Teď mi ji našli v krvi a řekli, že zavolají doktorce a jestli se to bude sociálně šetřit. Stalo se to některé z vás taky? Nechali vám dítě? Z toho mám největší strach, že mi ho seberou. Jsem schopná přestat z minuty na minutu, já vlastně už přestala. A anonymně píšu, protože mi je jasné že se strhne vlna kritiky. Ale já bych radši četla názory od žen kterým se to stalo než od žen který jsou čistý a teď mi dokáží přispět jen shozenim mě osoby, nemyslím to zle, jen to teď prostě nepotřebuji, prostě mám strach a chci vědět jak na tom budeme dál. Pro malého mám úplně všechno, do jeho prvního roku nemusím kupovat nic, ani ponožky. Těšila jsem se jak pes, protrpela si neuvěřitelných 9 měsíců, porod jsem chtěla v půli vzdát a teď by mi ho měli sebrat, nemůžu se s tím smířit a ani to přijmout, pořád si říkám bude to ok. Teď to jen slyšet od někoho kdo byl ve stejné situaci. Moc vám budu vděčná když v necháte nadávky a urážky. Tak se zatím mějte![]()
![]()
Jen bych chtěla vysvětlit, co vlastně vede člověka k něčemu takovému
proč si děláš dítě když jsou drogy přednější? Nenadávám, nesoudím jen mě to zajímá.
beztak je to tvoje věc a já vím že bych takovou kravinu svému dítěti neudělala.. ![]()
@rozand píše:
Proc te na to testovali?Kazdopadne jsi bl.b.ka, dite milujes nade vse
krome travy, ze?
Asi tak.
A že jsi schopná přestat hned? Jo? Tak proč jsi nepřestala v těhotenství? To jsi vědomě ohrožovala svoje dítě. Doufám, že tě sociálka bude sledovat pořádně, protože kdo tohle je schopný dělat, tak je možná schopný dalších věcí.
Tím, že máš nakoupené věci, se fakt mateřská láska nedokazuje.
Mimochodem od kdy se normálním těhotným dělají po porodu testy na drogy? Může odpovědět nějaký porodní asistentka?
Takže tady máme odpověd z internetu:
„Pozitivní testy na THC po porodu
Dobry den chtela bych se zeptat co hrozi matce kdyz v porodnici zjisti ze uziva marihuanu vim ze testy nejsou bezne ale bohuzel mi muj obvodni lekar napsal do karty ze jssm drogove navykova tak se chci zeptat co hrozi kdyz vyjdou testy na thc pozitivni i po porodu dekuji“
„Testování na přítomnost drog se v souvislosti s porodem může provádět jak u matky, tak u dítěte. U novorozence je možné testovat moč, krev, smolku, pupečníkovou tkáň, případně vlasy. Běžně se tyto testy nedělají. Hlavní roli v rozhodnutí o testech hraje podezření personálu na užívání drog. “
Dobrý, nebudeme moralizovat.
Pokud si byla pozitivní na drogy, tak se to šetřit bude.
Pokud s tím opravdu sekneš a doma máš všechno vzorně nachystáno, tak ti dítě neseberou, ale počítej s dohledem. Přijde ti domů kontrola - velmi pravděpodobně tě z porodnice s dítětem do domácího prostředí nepustí, dokud nebude provedené šetření v bytě, kde se shledá, že je pro dítě vhodné prostředí.
Pak budeš kontrolovaná - záleží na tobě, na sociálce, na dětské doktorce, jak moc drsný to bude nebo nebude (můžou přijít třikrát, zjistí, že je vše ok a pak přijdou jednou za půlrok, rok, ale můžeš být taky na koberečku podstatně častěji - vše se odvíjí od tvého zázemí a tvého chování.
Každopádně počítej s tím, že už jsi v hledáčku, takže i to, co normální ženský projde (doma občas výbuch, prázdná lednice nebo chlap vyspávající opici z předchozí noci), tak to u vás prostě bude pod drobnohledem…
Příspěvek upraven 13.02.19 v 16:45
Teď to nepotřebuješ, ale co bude až přijdeš domů? Styděla bych se až za roh. A nepřemýšlela jsi na tom ,že THC bude dítěti chybět a může ti kvůli tomu často brečet? Jinak znám holku která hulila v těhotenství a na nic jí nepřišli u tebe byl asi nějaký důvod proč ti testy dělali.....chudák mimčo ![]()
Docela by me zajimalo co clovek musi udelat aby mu dělali test na drogy. To preci neni jem tak. ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Docela by me zajimalo co clovek musi udelat aby mu dělali test na drogy. To preci neni jem tak.
viz výše-mohla to mít napsané v kartě nebo se chovala pod vlivem drog
to mělo mimino absťák že Tě testovali? No zavařila jsi si. Dítě tě neseberou ale budeš asi hlídaná a i pro dětskou riziková matka ![]()
kdy jsi hulila naposledy? kdyz jsi nevydrzela nehulit v tehotenstvi neverim ti, ze nebudes ted. musela jsi smrdet travou nebo byt zhulena pri prijmu. bude te sledovat socialni pracovnice a pri nejakem prohresku ti syna muzou vzit. seber se a hlavne se odstrihni od lidi co ti travu davaji to je zaklad.
A nebylo by o jarních prázdninách raději jít někam ven, než vypisovat blbosti na mateřský server?
@Anonymní píše:
![]()
Ja byt socialni pracovnici, tak te sleduju jako ostriz, protoze pokud jsi hulila v tehotenstvi, tak je s tebou neco spatne a jestli ti ani tehotenstvi nestalo za to s tim prestat, tak s tim neseknes nikdy. Je to jako s chlastem.. Budes se pred sebou omlouvat a budes tim ublizovat nejvic svemu diteti. A co tvuj chlap, huli taky?? Dite ti ted asi neseberou, ale jen to, ze ses na nej tesila te dobrou mamou neudela.
Nevím co socialka udělá, ale měly by ti poslat nekoho, kdo ti dá pár facek. Mimochodem mě dost dojímá jak se bojíš, že ti dítě vezmou, ale ani zrnko strachu, že nemusí být zdravotně v pořádku. ![]()
Zdravím, dneska jsem porodila svého prvního syna. Ale já hloupá v těhotenství užívala trávy. Teď mi ji našli v krvi a řekli, že zavolají doktorce a jestli se to bude sociálně šetřit. Stalo se to některé z vás taky? Nechali vám dítě? Z toho mám největší strach, že mi ho seberou. Jsem schopná přestat z minuty na minutu, já vlastně už přestala. A anonymně píšu, protože mi je jasné že se strhne vlna kritiky. Ale já bych radši četla názory od žen kterým se to stalo než od žen který jsou čistý a teď mi dokáží přispět jen shozenim mě osoby, nemyslím to zle, jen to teď prostě nepotřebuji, prostě mám strach a chci vědět jak na tom budeme dál. Pro malého mám úplně všechno, do jeho prvního roku nemusím kupovat nic, ani ponožky. Těšila jsem se jak pes, protrpela si neuvěřitelných 9 měsíců, porod jsem chtěla v půli vzdát a teď by mi ho měli sebrat, nemůžu se s tím smířit a ani to přijmout, pořád si říkám bude to ok. Teď to jen slyšet od někoho kdo byl ve stejné situaci. Moc vám budu vděčná když v necháte nadávky a urážky. Tak se zatím mějte