Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Flenka píše:
@kometa32 Děkuju, mě se na tom jméně líbí, že bych jí mohla říkat Márinko, ale i Oli. Jinak jakožto latinská podoba používaná poměrně i v Polsku mi to nepřijde tak nejšílenější.
Já jsem taky dala dceři celkem neobvyklé jméno a má tuctové příjmení…takže já to neřeším ![]()
Me by zajimalo, proc se nekdo pta tady, kdyz si vybira jmeno podle sveho srdce…a polske jmeno snad neni tem nasim tolik vzdalene…za me, dej si jmeno jake chces ![]()
Tak moc děkuju za všechny reakce. Asi to ještě přehodnotím. Uvidíme, jinak s tou Lucinkou jste mě odhadly, ale teď se narodila kamarádce.
@Flenka píše:
Tak moc děkuju za všechny reakce. Asi to ještě přehodnotím. Uvidíme, jinak s tou Lucinkou jste mě odhadly, ale teď se narodila kamarádce.
K vasemu prijmeni se mi to taktez libi.Dej jmeno jake chces, ale jeste tu kombinaci promysli
.
Příspěvek upraven 01.11.14 v 11:12
@Flenka Mě to trošku jako úlet přišlo, když jsem to viděla v názvu diskuse, ale když jsem to vyslovila nahlas, tak se to celkem dá. Ale asi bych zvolila raději Mariku, to jméno se mi hodně líbí. ![]()
@Flenka Za me hruza, jmeno samo o sobe se mi vubec nelibi a ve spojeni s prijmenim je to opravdu divocina. Co treba Miriam?
@Flenka píše:
Mě to přijde dost velkej úlet, i vzhledem k příjmení. Dala bych něco klasičtějšího - Marii, Marianu, Miriam. Ta Lucie či Laura, co tu padly, jsou taky prima. Kamarádku bych až tak neřešila, pokud by se mi jméno líbilo. Mám taky kamarádky, které mají stejní jména dětí jako já…
Zahlédla jsem ve sloupci s diskuzema tenhle název a otevřela jsem to s myšlenkou, komu rodiče s takovým jménem ublížili
Příjmení je dlouhé, tak bych volila krátké křestní jméno, popřípadě dvě. Marie Olga Poštolková mne zní lépe, než Mariola Poštolková, ale možností je spousta ![]()
Mně se ta Mariola docela líbí, ale já se mezi Poláky běžně pohybuju, takže to mám trochu jinak, a v Polsku je to běžné jméno. Jinak mi třeba tady ta navrhovaná Miriam přijde k příjmení asi horší, než celá Mariola, a když se řekne Marina, vybaví se mi banda námořníků. Ale jak říkám, každý to cítí jinak.
@ropucha 02 Marina-namornicka c.ura,jo? Ja to mam spojeny s Martou-Martu zna cela parta.
Mne se ta Marina a Marika libi mnohem vic. Mekci jmeno by bylo lepsi. souhlasim s Lucinkou
@Flenka
Ne, to jméno se mi opravdu hodně nelíbí. Už ta kombinace R+L. Ale samozřejmě, každý dle svého vkusu.