Jméno Mariola Poštolková

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Flenka
28.10.14 20:28

Mariola Poštolková

Ahoj holky, po nějaké odmlce se vracím. V první diskusi co jsem zakládala jsem prosila o radu s výběrem jména pro miminko. Nakonec se vybraná jména výrazně změnila. A náš tatínek se uvolil tolerovat i jméno neobvyklejší a to Mariola, zní to jako moc velká divočina?

Příspěvek upraven 14.02.16 v 21:26

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Chocoloco
28.10.14 20:31

@Flenka Mariola Postolkova…
A uvedomujete si, ze se tim ta holka bude muset predstavovat? Nevybirate jmeno pro hrdinku latinskoamericke telenovely.

• Citovat
  • Upravit
3236
28.10.14 20:35

@Flenka Každého věc, jaké vybere svému potomku jméno. Ale můj názor je ten, že je to celkem „ulítlý“. Aby tím pak holčička akorát netrpěla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16050
28.10.14 20:35

Ano, zní to jako divočina, to už bych radši dala Marion, když už teda, zdrobňovat byste mohli stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
28.10.14 20:37

Mě se to líbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16915
28.10.14 20:37

Taky mi to příjde jak z telenovely. A jak by se ji řikalo? Maru? Proč není rovnou Maruška?

Ale v závěru je to ve vaší režii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.14 20:38

@Flenka je mi líto, ale podle mne je to fakt divočina.
Máte typicky české příjmení a k tomu takové exotické křestní. Zní to divně.
Pokud nechceš typicky „české“ jméno, zkusila bych něco netradičního, ale né exotického.
Např. Zora, Blanka atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
28.10.14 20:39

Pripomina mi to Consuelu Novakovou nebo Lva Kolecko ;)

• Citovat
  • Upravit
Flenka
28.10.14 20:39
To je pravda, ale myslíte že to zní vhodněji? Mě to právě přišlo už poměrně stejně neobvyklé. :think: Nicméně moc dekuji za radu. :)
@zrcadlo píše:
Ano, zní to jako divočina, to už bych radši dala Marion, když už teda, zdrobňovat byste mohli stejně.
  • Citovat
  • Upravit
16050
28.10.14 20:43
@Flenka píše:
To je pravda, ale myslíte že to zní vhodněji? Mě to právě přišlo už poměrně stejně neobvyklé. :think: Nicméně moc dekuji za radu. :)

Za mě je Marion obvyklejší, Mariola jsem slyšela poprvé v životě a zní mi to jak patrola. Z podobných jmen se mi líbí i Mariana nebo Miriam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
28.10.14 20:44

Mně to k sobě docela jde :-). A úplně nečesky to nezní jako třeba Esmeralda. Spíš mi to zní jako odvozenina od Marie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
28.10.14 20:44
@zrcadlo píše:
Za mě je Marion obvyklejší, Mariola jsem slyšela poprvé v životě a zní mi to jak patrola. Z podobných jmen se mi líbí i Mariana nebo Miriam.

Nebo Marina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
28.10.14 20:45

@kometa32 Děkuju, mě se na tom jméně líbí, že bych jí mohla říkat Márinko, ale i Oli. Jinak jakožto latinská podoba používaná poměrně i v Polsku mi to nepřijde tak nejšílenější.

• Citovat
  • Upravit
Chocoloco

@Flenka Postolkova je klasicke ceske a dlouhe prijmeni, k tomu bych volila kratke krestni jmeno a zadnou divocinu-jinak to bude pusobit trapne a velmi usmevne.
Co treba Lucie nebo Laura ci Maria?

Příspěvek upraven 28.10.14 v 20:46

• Citovat
  • Upravit
864
@Flenka píše:

Mě se taky víc líbí Marion, ta Mariola mi připomíná jméno panenky :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze