Marmeláda neztuhla

32
31.7.13 12:23

marmeláda neztuhla

Poraďte, dělala jsem rybízovou marmeládu, a ona mi neztuhla, nevíte jak to ještě zachránit…?
díky za rady

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2480
31.7.13 12:25

Ahoj! A jak jsi ji dělala?

Já už jen takto… http://www.toprecepty.cz/…a-marmelada/
a ztuhne krásně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1868
31.7.13 12:28

@Bella193 Ahojky, taky mi neztuhla :cert: vylila jsem zpět do hrnce, přidala trošku cukru a pektogel,…5 minut vařit a pak ztuhla krásně! :pankac:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3168
31.7.13 12:29

Přidávala jsi tam nějaký gelfix nebo jsi vařila jen s cukrem? Máš už to studený? Jestli je ještě teplá, tak může ještě ztuhnout.
Dej jí zpátky do hrnce a ještě vař, v pohodě zhoustne.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6971
31.7.13 12:29

@Zizalka děláme přesně tento recept už přes dvacet let a nestalo se, že by neztuhla:)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18312
31.7.13 12:29

@Bella193 Hodně vody, málo pektogelu. Za studena slít dohromady, za studena v tom rozmíchat ještě další balení pektogelu, pak za stálého míchání opatrně zahřívat. Po cca 20 minutách varu by to mělo zhoustnout…
Edit: doufám, že marmelády není víc jak kilo a půl? Pak by bylo potřeba toho pektogelu víc.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1166
31.7.13 12:30

No vidíš to a já jsem letos dělala rybízovou šťávu a ta mi naopak ve fleškách ztuhla na beton. Taky nechápu, jak se mi to povedlo :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.7.13 12:30

Ahoj,
dle návodu, Gelfix 2:1 i přesto se to nepovedlo,… přemýšlím, znovu přidat kyselinu citronovou, převařit,… ale aby se zase nezkazilo

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18312
31.7.13 12:33

Kyselina citrónová nezahušťuje - a navíc rybíz je kyselý sám o sobě. K zahuštění se používají pektinové výtažky z nezralých angreštů - pektogel, gelfix atd. Ale ten Gelfix asi fakt zahušťuje míň, nejsi jediná, kdo je z toho zklamaný.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.7.13 12:33

Možná je to tím množství bylo to tak 1,5 kg… a raději Pektogel nebo spíš znovu ten Gelfix?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2480
31.7.13 12:35

A vařila jsi jen šťávu nebo celé kuličky?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18312
31.7.13 12:37
@Bella193 píše:
Možná je to tím množství bylo to tak 1,5 kg… a raději Pektogel nebo spíš znovu ten Gelfix?

Asi bych použil to stejné co předtím.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Popelka-9
31.7.13 12:40

Holky, taky mi to neztuhlo :( Dělám to poprvé v životě, tak vůbec nevím, jestli jsem to vůbec udělala správně :nevim: Dělala jsem z červeného rybízu, dala jsem tam vodu a napřed uvařila, pak prolisovala a přidala želírovací cukr (Labeta) a je z toho taková šťáva… Asi jsem tam neměla přidávat tu vodu, co? :lol: Dalo by se to ještě nějak zachránit? Mám tu ještě jeden želírovací cukr.. (Jinak je to z jednoho kila)

  • Citovat
  • Upravit
Maorka
31.7.13 12:43

Já dělám marmošku jedině s gelfixem a vždycky je krásně ztuhlá :think: myslím že na tom pytlíčku píšou že když marmeláda neztuhne tak znovu provařit a přidat kyselinu citronovou :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
6326
31.7.13 12:46

Já do rybízové marmošky dávám jen cukr a ztuhne krásně jen to chce dýl vařit ;) takže to dej zpátky do hrnce a vařit :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama