Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, manžel včera koupil Rukolu a já nevím co s ní. Nejspíš bych ji dala do nějakého zeleninového salátu, ale řekněte mi, jde nějak (aspon trochu) zbavit tý její hořkosti? Samotná mi vůbec nechutná. Díky všem za rady ![]()
Zkus klasický salát (rukola může být druhý salát - dej tam třeba polníček, ledový atd.) a polít to vinným octem
@lussinka1984 no rukola je hořká, to je její vlastnost, to jako bys chtěla po ovoci, aby nebylo sladké
Jednoduchá úprava, cherry rajčátka nakrájet, natrhat rukolu a udělat dressing s olivovým olejem a vinným octem.
Posypat nastrouhanym parmazanem a polejt olivovym olejem a balsamicem.
@lussinka1984 nejlepší je koupit chrerry rajčátka. Nakrájet na půl. Smíchat s rukolou, přidat pár kapek citrónu ( můžeš nahradit ostem, ale u toho opatrně. Spíš ocet nalij trochu do ruky a pacákej
) přidej špetku soli, jestli máš ráda pepř tak trochu pepře a malinko moučkového cukru ( jen pokud nebudou rajčátka sladká )
Já dělám takovýto salát: rukola, cherry rajčátka nakrájena na čtvrtky, sůl, pepř, olivový olej, pár kapek citronu a balkánský sýr nakrájený na kostičky. To mi chutná ![]()
Rukola + bazalkové pesto, cherry rajčátka na půlky, oliváč. A skvělé jsou k tomu opečené tousty na olivovém oleji
Rukola + nakrajeny fenykl, nastrouhany parmesan, trosku citronové stavy, oliv. olej a mnamka je na svete
Já mám na rukolu nejradši zálivku z citrónu, medu a olivového oleje dám do shakeru a pořádně protřepu)ta kombinace chutí je něco úúúžasného ![]()
Já dělám domácí „KFC“. Kuřecí nakrájím na kousky, obalím v rozdrcených kukuřičných lupíncích, dám do trouby. K tomu na namáčení červenou řepu smíchanou s jogurtem i česnekem a na talíři obložit opláchnutou rukolou. Je to dobrota. ![]()
@mial
Můžu se tě zeptat kolik toho dáváš, toho citrónu, medu a oliváče?
Předem moc děkuji ![]()
Jak dlouho vydrží salát s rukolou? Taky mě překvapila hořká chuť ![]()