Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chystám se udělat šťávu za studena, ale zajímalo by mne jak ji uchovávat, aby se neskazila. Tmavý studený sklep nemám. A když ji zavařim tak to je jak kdybych ji uvařila. Děláte ji někdo?
Dělali jsem letos poprvé podle receptu na internetu, dávali do pet flašek, pod víčko folii, dala jsem tři flašky a zbytek jsem dala do skleniček, bylo jich cca 12 a ty jsem nechala v troubě zatáhnout na horkovzduch na 13 minut.
Upozorňuju, že v Petkách nám to kvasí, i když jsem dala kyselinu citronovou podle návodu a dala do chladu, bude z toho víno.
Ty v těch skleničkách jsou v pohodě, mám je ve špajzu a nic, nekvasí, nepění, nic.
Super, dík. Do té trouby 13minut na kolik stupňů? A do studené nebo až do rozehřáté a pak 13 minut?
@mína77 píše:
Super, dík. Do té trouby 13minut na kolik stupňů? A do studené nebo až do rozehřáté a pak 13 minut?
Promiň, jsem tu nebyla. Tak já takhle zavařuju všechno, dám do strouby hlubší plech s utěrkou a si 1,5cm vody, Nastavím pečení klasické na 250 stupňů. Až znasne kontrolka termostatu, že je to nahřáté, nastrkám sklenice, musí být šroubovací, nechám je tam na 13minut a přepnu na horkovzduch cyrkulaci. Pak vyndám otočím dnem nahoru na vál a nechám vystydnout. Dělám tak okurky, ovoce, lečo, všechno. Velké slklenice 13-14 minut, malé tak 10 minut.