Rybízová šťáva za studena - jak uchovat?

941
29.7.13 17:54

Rybízová šťáva za studena

Chystám se udělat šťávu za studena, ale zajímalo by mne jak ji uchovávat, aby se neskazila. Tmavý studený sklep nemám. A když ji zavařim tak to je jak kdybych ji uvařila. Děláte ji někdo?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

5748
29.7.13 19:17

Dělali jsem letos poprvé podle receptu na internetu, dávali do pet flašek, pod víčko folii, dala jsem tři flašky a zbytek jsem dala do skleniček, bylo jich cca 12 a ty jsem nechala v troubě zatáhnout na horkovzduch na 13 minut.
Upozorňuju, že v Petkách nám to kvasí, i když jsem dala kyselinu citronovou podle návodu a dala do chladu, bude z toho víno. :mrgreen: Ty v těch skleničkách jsou v pohodě, mám je ve špajzu a nic, nekvasí, nepění, nic.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
941
29.7.13 19:24

Super, dík. Do té trouby 13minut na kolik stupňů? A do studené nebo až do rozehřáté a pak 13 minut?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.13 20:08

Já ji dávám do petek a do mrazáku :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
941
29.7.13 20:30

To by taky šlo. Díky

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5748
31.7.13 20:37
@mína77 píše:
Super, dík. Do té trouby 13minut na kolik stupňů? A do studené nebo až do rozehřáté a pak 13 minut?

Promiň, jsem tu nebyla. Tak já takhle zavařuju všechno, dám do strouby hlubší plech s utěrkou a si 1,5cm vody, Nastavím pečení klasické na 250 stupňů. Až znasne kontrolka termostatu, že je to nahřáté, nastrkám sklenice, musí být šroubovací, nechám je tam na 13minut a přepnu na horkovzduch cyrkulaci. Pak vyndám otočím dnem nahoru na vál a nechám vystydnout. Dělám tak okurky, ovoce, lečo, všechno. Velké slklenice 13-14 minut, malé tak 10 minut.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama