Jak pěstovat dýně?

462
29.7.13 07:35

jak pěstovat dýně?

Ahoj je tady někdo kdo umí pěstovat dyně??

sadim je každym rokem a nikdy z toho nic nemam :(

minuly rok mi vyrostly 3.. jedna chvilku rostla pak uhnila a ty dalši dvě nějak zakrněly vůbec nevyrostly:(

jak se o to starate? tento rok mam rostliny velike pne se mi to po celem plotu.. sileně velke listy… ale dyne zatim zadne…

diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
29.7.13 07:43

@moonulkaa ahoj, my pěstujem, tedy mamka.. normálně hromada starého sena, trochu kompostu, do toho píchne sazeničky a pak akorát zalívat. Nic víc.. rostou, kvetou, kolikrát jich je tolik, že je dává třeba do školky (na haloween)… nic extra nepotřebují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
29.7.13 08:18

Ahoj. Taky pěstujem (babička)roky a tenhle rok, jsme koupili spešl na Haloween nějkaý veliký. Já si je doma předpěstovala v květináčkách. Musím říct, že nechce neustále mokro ale vklhko neustále. Když už byli asi 20cm do výšky, dali jsme je na záhonek. Ted jsou tak velký, že je nepřekročíme a jdou do květů. Ty ještě necháváme a sotva tam má náznak plodů, tak si nechím tři a zbytek uštípu. Když už mám jistotu, že mi jeden z těch tří opravdu vyroste, zaštípu i ty zbylé dva. Máme pak třeba zaky 15kilové :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1848
29.7.13 08:28

Jak je psáno výše, je dobré je zaštípávat, prostě něktré obětuješ, aby ty co necháš měly dost „energie“ a pořádně rostly. A proti tomu uhnívání se prý mají něčím podložit, aby od země nevlhly. Ale osobní zkušenost zatím nemám, pěstujeme prvním rokem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
29.7.13 08:31

@Petiik Jo pravda, úplně jsem zapoměla. Když už jsou tam plody, dáváme pod ně tašky. Jo zní to divně :mrgreen: Tašku co zbyly se střechy, dáme pod ten plod. Ta taška nasaje vedro a pak,,vytápí´´ ještě jakou dobu tu dýni..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii