Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj je tady někdo kdo umí pěstovat dyně??
sadim je každym rokem a nikdy z toho nic nemam ![]()
minuly rok mi vyrostly 3.. jedna chvilku rostla pak uhnila a ty dalši dvě nějak zakrněly vůbec nevyrostly:(
jak se o to starate? tento rok mam rostliny velike pne se mi to po celem plotu.. sileně velke listy… ale dyne zatim zadne…
diky moc
@moonulkaa ahoj, my pěstujem, tedy mamka.. normálně hromada starého sena, trochu kompostu, do toho píchne sazeničky a pak akorát zalívat. Nic víc.. rostou, kvetou, kolikrát jich je tolik, že je dává třeba do školky (na haloween)… nic extra nepotřebují..
Ahoj. Taky pěstujem (babička)roky a tenhle rok, jsme koupili spešl na Haloween nějkaý veliký. Já si je doma předpěstovala v květináčkách. Musím říct, že nechce neustále mokro ale vklhko neustále. Když už byli asi 20cm do výšky, dali jsme je na záhonek. Ted jsou tak velký, že je nepřekročíme a jdou do květů. Ty ještě necháváme a sotva tam má náznak plodů, tak si nechím tři a zbytek uštípu. Když už mám jistotu, že mi jeden z těch tří opravdu vyroste, zaštípu i ty zbylé dva. Máme pak třeba zaky 15kilové ![]()
Jak je psáno výše, je dobré je zaštípávat, prostě něktré obětuješ, aby ty co necháš měly dost „energie“ a pořádně rostly. A proti tomu uhnívání se prý mají něčím podložit, aby od země nevlhly. Ale osobní zkušenost zatím nemám, pěstujeme prvním rokem ![]()
@Petiik Jo pravda, úplně jsem zapoměla. Když už jsou tam plody, dáváme pod ně tašky. Jo zní to divně
Tašku co zbyly se střechy, dáme pod ten plod. Ta taška nasaje vedro a pak,,vytápí´´ ještě jakou dobu tu dýni..