Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mám následující problém. Mladší dcerce se cca ve čtyřech měsících zjistila salmonela - v té době byla plně kojená, takže absolutně netušíme, kde to mohla chytit. Už to bude skoro pět měsíců a má ji ve výtěrech stále. Jelikož kromě jednoho týdenního průjmu a častější stolice nemá žádné příznaky (žádná horečka, zvracení, velký průjem až dehydratace), je zřejmě „jenom“ přenašeč. Zkoušela jsem hylak, dávám jí každý den do mlíka probiotika - dle naší doktorky nic jiného nelze, než jen čekat až to samo odejde. Trvá to už ale hrozně dlouho a navíc nemůžeme např. chodit na plavání nebo do většího kolektivu. ![]()
Nemáte někdo podobnou zkušenost a hlavně radu, co by se ještě dalo zkusit??? Předem díky.
Ahoj.
Tak já tě asi nepotěším. Syn ji dostal v 7 týdnech. Byli jsme teda ten první týden v nemocnici a pak neustále kontrolní výtěry. Ze začátku bral taky Hylac, pak probiotika, když byl větší, tak kyselé bílé jogurty. No nepomohlo nic, zbavil se jí přesně po roce
Přeju pevné nervy a ať to netrvá tak dlouho jako u nás ![]()
Ahoj,
nechci tě děsit, ale můj tehdy 5-ti týdenní syn chytil salmonelu a první negativní výtěr byl až v 9-ti měsících
Zkoušeli jsme možné i nemožné, Hylak, colinfant new born, sumetrolin, nutrolin…nic nezabralo. Až když začal jíst takové pořádné příkrmy a nebyl jen na mléku, salmonela byla fuč. Přeju ti pevné nervy. ![]()
Yasmin, to je taky mazec, takhle malé miminko. Zjistili jak to chytil? U nás ne. A taky jsme brali všechno, co vy. Našemu klukovi to zmizelo až když mu bylo 14 měsíců ![]()
teda holky, vy mi dáváte !!!!!!!!!
já doufala v zázračný přípravek a namísto toho takovéhle vyhlídky ![]()