Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, no normálně by se to mělo poznat zmáčknutím ouška, měla by reagovat. Ale naše malá ta vždycky řve a řve a na zmáčknutí ucha nereaguje. Dr. mi říkala že někdteré děti bolí jakoby celá hlava a některé jen to ouško. A říká se, že děti se zánětem ucha nemůžou spát, poloha vleže je prý skoro nemožná, jak je to bolí.
U nás to probíhalo 3× s horečkama 40, počtvrté bez teplot se šíleným řevem, pak najednou klid a druhý den u dr. jsme zjistili že jí to právě prasklo, proto se pak zklidnila.
Tak držím palce, jestli hodně pláče a není to u ní normální, sjela bych na ORL.
Ahojík
Kluk měl zánět střed.ucha v listopadu.
Poznala jsem to tak, že si šahal na ucho,
že bolí, a pořád si ho muchlal a bylo to prostě z minuty na minutu. Když jsem mu promačkala tak nereagoval.
To mě právě napadlo hned mu to pomačkat, a nic. Teploty, horečky neměl. Měl 10 dní rýmu a hodně silnou a pak ustoupila a po dvou dnech to přišlo ![]()
Malý měl zánět středního ucha v 5měsících.
Chtěl se jen nosit a když jsem ho položila, řval jak tur.
Na ouško si nesahal, jen při kojení pořád otáčel hlavičkou.
Nevím jestli jste někdy slyšely babskou radu s tvarohem
náš syn teď už 7 letý měl od malička pořád rýmy a vždycky když začal že ho bolí ouško okamžitě dostal do gázy měkký tvaroh a přivázat na ucho(uši) až ten tvaroh úplně vyschne, pak se to sundá a je po bolesti. On to nějak vytáhne nebo co já vim. Ale u nás to opravdu fungovalo, během hodiny bylo po bolesti a zánět středního ucha nikdy neměl
Tak třeba to někomu pomůže
barah píše:
Malý měl zánět středního ucha v 5měsících.Chtěl se jen nosit a když jsem ho položila, řval jak tur.
Na ouško si nesahal, jen při kojení pořád otáčel hlavičkou.
No ty bláho u nás je to to samí,i když odpoledne padla vyčerpáním a spala možná hodinu a půl,to by s tím ouškem asi nešlo ![]()
brouczek píše:
Nevím jestli jste někdy slyšely babskou radu s tvarohemnáš syn teď už 7 letý měl od malička pořád rýmy a vždycky když začal že ho bolí ouško okamžitě dostal do gázy měkký tvaroh a přivázat na ucho(uši) až ten tvaroh úplně vyschne, pak se to sundá a je po bolesti. On to nějak vytáhne nebo co já vim. Ale u nás to opravdu fungovalo, během hodiny bylo po bolesti a zánět středního ucha nikdy neměl
![]()
Tak třeba to někomu pomůže
To tu gázu strčíš dovnitř do ouška?
ne jen tam nenesu ten tvaroh(docela dost udělám takovej polštářek) a přiložím zvenku na ouško a přivážu šátkem
No, malý taky usnul, byl úplně vyčerpaný, ale spal méně než normálně a byl pořád rozmrzelý… ![]()
Mám 5 měsíčního chlapečka a zánět ouška má brát Amosiklav, ale nevím jak dlouho? Díky za radu
@beruska 1982 píše:
Mám 5 měsíčního chlapečka a zánět ouška má brát Amosiklav, ale nevím jak dlouho? Díky za radu
My to museli dobrat celé, ale chodili jsem na kontroly.
Malá měla zánět středního ucha ve 4 měsících…ráno jsme se probudili a pohoda, ale za hodinu neustálý řev a horečky…vůbec jsem netušila co to je, jeli jsme k dětské, ta nás poslala na ORL, kde nám obě ouška píchli a byl pak relativně klid. Jinak i po píchnutí jsme spávali se zvednutou hlavičkou několik dní. Ono se to asi pozná když nereaguje na zmáčknutí ouška i tím, že v náručí občas plakat přestane…ale jakmile se položí je šílený řev
![]()
Mám podezření na zánět středouší u své 10m holčičky ![]()
Co mám dělat? Jet na pohotovost nebo počkat na pondělí na naši dr?
(nepláče, ve dne spí ale v noci je to už druhým dnem problém a dnes si sahala na ouško).
Co jí budou dělat?
Jak doktor zjistí u kojence jestli má nebo nemá zánět?
Jak to léčí?
Nechci aby mojí holčičce působili bolest ![]()
@zvědavá borůvka mozne komplikace by byly mnohem mnohem horsi, jela bych dneska, do pondeli bych necekala.
@zvědavá borůvka Tak doktor koukne a vidí
Jestli tam zánět je, dostane atb kapky. Nevím, proč by ji měli působit bolest. A co dělá v noci? Vyvádí, pláče? Jestli je ale přes den v pohodě a nemá teploty, počkala bych do pondělka. A nemůžou to být zuby? Moje 10 měsíční taky v noci dost vyvádí a běžně si šťourá v ouškách a zánět nemá.
Ahoj,prosím vás jak se pozná zánět středního ucha u miminka?Malá dneska řve z plných plic a jediná poloha která jí až tak moc nevadí je na stojáka.Napadlo mě jestli to nemůže být ouško,protože jak se ve vaničce mele má furt plný ouška vody.A hlavně jí dneska zase začlo hnisat očičko,přitom rýmu nemá
Možná to budou zoubky u kojení se děsně svíjí,nebo že by zase spurt?Měly jsme ho před měsícem,to přeci není možný tak často