Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Když jsem byla malá, taky jsem měla roupy a můžu říct, že je to fakt maso!!! Vřídky jsem teda neměla, ale mému synovi na potničky pomáhá heřmánek nebo řapík (odvar nanes na ubrousek nebo nějakou látku, případně jí v tom vykoupej a mělo by se to zlepšit.
Oni ty roupy jsou uz snad zazehnany, Vermox pomohl, ale jde mi ted o ty vridky. Potnicky to 100% nejsou, ale nevim, co jineho by je mohlo zpusobovat.
Zajdu tak jako tak k dr., jen me zajimalo, jestli se s tim treba tady uz nekdo nesetkal.
Zkusila bych jí dělat sedací koupel v černém čaji, ten dezinfikuje a vysušuje, tak třeba to zabere.
Doktorka nic neporadila?
Malej roupy ze školky nosí jednou ročně.Vřídky sem měla,ale zahojilo se to samo ![]()
Ahoj, jsou to vřídky mokré? Jestli jo, pomáhá zelený jíl, udělá se z něj sedací lázeň a on ty vřídky vysuší a stahne, takže se udělají stroupky. A hlavně větrat! Na doma sukni a klidně bez kaťátek.
Roupy ze skolky ?
Vzdyt se prenaseji zvirecimi vykaly. No to je opravdu fajn skolka a hlavne to neni jen tak, roupi muzou poskodit vnitrni organy. Jednou bylo na tn.cz video jak se to prenasi na cloveka a bylo to pekne nechutny. Dobry je ze to muzeme chytit i v autobuse.
Huffmanko - zdaleka nejen vykaly. Decko muze roupy lehce chytit tim, ze sni nemyte ovoce nebo nekde na piskovisti. U deti predskolnih a skolniho veku to pry „frci“ nejvic. Dr.nam rikala, ze je to hodne bezna nemoc. I u dospelych pry nic neobvykleho. ![]()
Hypermangan,slaboučkej roztok a sedací koupel,popř.řapík nebo heřmánek
Dobry vecer. Prisla jsem na to, ze dcera, 6 let, ma roupy. Svedilo ji hrozne v zadecku, pipinka cervena, pupinky kolem zadecku. Koukla jsem se ji tam a bylo jasno.
Hned jsem supajdila k dr.pro Vermox. Dcera mela prvni davku ted ve ctvrtek, od te doby ji zadecek nesvedi. Dalsi davka bude za 2 tydny a za 4 tydny posledni. Svedeni by bylo vyreseny, ale ted me trapi ty jeji vridky kolem zadecku. ma ja vylozene vevnitr (jakoby v pulkach). Opruzena urcite neni ani nijak spocena. Zkousela jsem uz vsechno mozne a furt se toho nemuzem zbavit. Myslite, ze ty vridky muzou nejak souviset s temi roupy nebo co to muze byt? Zacinam z toho vseho byt uz nestasna, jsme cistotna rodina a furt ted nejake problemy. Z ceho muzou byt vridky v zadecku?