Akutní bronchitida - Ventolin

61
12.2.11 14:33

Ventolin

prosím vás,nevíte někdo,jestli jde koupit ventolin bez lékař.předpisu
Dcera 3roky-vrácí se nám stále akutní bronchitida,vždy skončíme na jipce......z lékař.zprávy jsem si všimla,že dávají ventolin a tak by mě zajímalo,zda jde koupit v lékarně,že bych ji ho hned nasadila at nemusíme zase do nemocnice :-(
Moc děkují za zkušenosti a rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14048
12.2.11 14:35

nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
12.2.11 14:39

a nevíte prosím,co by mohlo být něco podobného s podobným účinkem,a šlo by to koupit bez receptu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
12.2.11 14:56

Tak jednak nevim,proc vas uz davno neodeslali na alergo-imuno! :?:
My uz tam byli ihned po 1.obstrukcni bronchitide a uz na te prvni navsteve dostala foukatko a dva spreje-jeden na denni uzivani apak VENTOLIN pri akutnich potizich :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
12.2.11 14:59

přesně jak píše Farska měli jste být odesláni k odborníkovi a popř.inhalovat pravidelně „preventivne“ tam by vám jistě i pro případ dali ten ventolin .My to tak tedy měli .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
12.2.11 15:03

Dítě, které má natolik silnou a hlavně opakovanou bronchitidu, že potřebuje Ventolin (nebo Ecosal (EDIT) či podobné léky), by mělo být především důkladně alergologicky vyšetřeno, protože to rozhodně není normální.

Léky tohohle typu faaakt nejsou k samodiagnózám!

Příspěvek upraven 12.02.11 v 18:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
12.2.11 16:48

Starší dcera byla v říjnu hospitalizována na klasickém dětském oddělení…hned dostala dvě dejchadla domů…1× s kortikoidama a druhý VentolinxBerodual. Vyšetřena imuno-alergologie. Před týdnem…první sprej vysazen :dance: a nasazeny léky bez kortikoidů :dance: + Berodual máme doma, kdyby něco. Určitě to chce podrobně vyšetřit :palec: . Plus docházíme k homeopatce ;-).

Je divné, že malá Ti zkončí až na JIPU a to opakovaně a oni to neřeší :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.2.11 17:43

Eucasol neni lék a už vůbec ne na bronchitidu. Je to sprej, pomáhá při rýmách, na uvolnění a lepší dýchání (a třeba mladší holku vyloženě dráždí)

Jinak nejde a u pediatra bych trvala na odeslání na alergo/imunologii na vyšetření.

No a upřímně nechápu. Nám pediatra naopak tyhle léky psala vždycky jak malá začala, aby neskončila na ATB (akt. už máme doma dýchátka, ale občas vyfásnem Spiropent, což je totéž, jen v sirupu a přijde mi, že pokud nejde o vyloženě akutní stav, tak jí funguje líp než dýchátko)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
12.2.11 18:55

Taky máme Spiropent/Ventolin sirup (předepsaný od dětské dr.) a začínám dávat hned, jak vidím příznaky, když je nejhůř, sjedem na pohotovost na Ventolin v dejchátku. Momentálně čekáme na volný termín na alergo-imunologii. Nám dětská dr. začala vyřizovat imuno-alergo až po x-té bronchitidě, teď si říkám, že jsme si sami měli říct a začít to řešit dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
12.2.11 20:00
Gabinka1 píše:
Eucasol neni lék a už vůbec ne na bronchitidu. Je to sprej, pomáhá při rýmách, na uvolnění a lepší dýchání

Měla jsem samozřejmě na mysli Ecosal, který je rovnocennou alternativou Ventolinu…

To jsem se jen spolehla na svou paměť, místo abych se podívala do skříňky. :roll: :oops: Svůj příspěvek jsem editovala na správný název a za chybu se pochopitelně omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.2.11 20:14

aha, tak to neznam :D

v poho, neomlouvat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.2.11 20:22
cervik1111 píše:
prosím vás,nevíte někdo,jestli jde koupit ventolin bez lékař.předpisu
Dcera 3roky-vrácí se nám stále akutní bronchitida,vždy skončíme na jipce......z lékař.zprávy jsem si všimla,že dávají ventolin a tak by mě zajímalo,zda jde koupit v lékarně,že bych ji ho hned nasadila at nemusíme zase do nemocnice :-(
Moc děkují za zkušenosti a rady :-)

Ahojky, souhlasím s ostatníma, že už jste se měli dávno dostat na imunologii/alergologii. My máme s malým (3roky) už 1,5 ten samý problém. Před půl rokem jsme byli na vyšetření, alergii žádnou nemá, ale prý má náběh na dětské astma - i když tomu výsledky neodpovídají. Denně inhalujeme Ecobec, při záchvatech kašle aplikujeme Atrovent. Okamžitě zabírá. Marodíme skoro každý měsíc - začíná to rýmou, končí kašlem, když nasadíme pozdě léčbu tak zánětem průdušek. Na spaní jsme ze začátku dávali Ditiaden a čípek Rectodelt (jenom 2×), dáváme olejové obklady na prsa, mažeme prsa Koalkou, pomáhá i Psí sádlo. Jinak chodíme na pravidelné kontroly na alergie. Marodíme nejvíc od podzimu do jara, v létě jsme v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
13.2.11 12:02

my už jsme byli na alerg.,ale nic nám nezjistili :-? takže hned budu zase volat,ať nás veme znova. No a samozdřejmě jsme skončili na pohotovosti(díky bohu nás pustili domů),ale nález hrozný :-( Dali nám ATB,čípek rec.,spiropent…takže snad to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
13.2.11 12:09

a na plicním jste taky byli ?
Nám konkrétně taky nenašli alergii a inhalovali jsme po dobu 6 měsíců jako preventivně a pak už ne ani žádné problémy se poté neobjevily.Prostě jsme měli jenom jeden "špatnej " podzim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
13.2.11 17:05

tak na plicním jsme nebyli.Ta naše doktorka je taky divná…pokud nic netrápí tak dobré,ale pokud má děcko nějaký problém,tak mě nepošle nikde…zeptám se ji na to at nás někde pošle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí