Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
prosím vás,nevíte někdo,jestli jde koupit ventolin bez lékař.předpisu
Dcera 3roky-vrácí se nám stále akutní bronchitida,vždy skončíme na jipce......z lékař.zprávy jsem si všimla,že dávají ventolin a tak by mě zajímalo,zda jde koupit v lékarně,že bych ji ho hned nasadila at nemusíme zase do nemocnice ![]()
Moc děkují za zkušenosti a rady ![]()
a nevíte prosím,co by mohlo být něco podobného s podobným účinkem,a šlo by to koupit bez receptu
Tak jednak nevim,proc vas uz davno neodeslali na alergo-imuno! ![]()
My uz tam byli ihned po 1.obstrukcni bronchitide a uz na te prvni navsteve dostala foukatko a dva spreje-jeden na denni uzivani apak VENTOLIN pri akutnich potizich ![]()
přesně jak píše Farska měli jste být odesláni k odborníkovi a popř.inhalovat pravidelně „preventivne“ tam by vám jistě i pro případ dali ten ventolin .My to tak tedy měli .
Dítě, které má natolik silnou a hlavně opakovanou bronchitidu, že potřebuje Ventolin (nebo Ecosal (EDIT) či podobné léky), by mělo být především důkladně alergologicky vyšetřeno, protože to rozhodně není normální.
Léky tohohle typu faaakt nejsou k samodiagnózám!
Příspěvek upraven 12.02.11 v 18:42
Starší dcera byla v říjnu hospitalizována na klasickém dětském oddělení…hned dostala dvě dejchadla domů…1× s kortikoidama a druhý VentolinxBerodual. Vyšetřena imuno-alergologie. Před týdnem…první sprej vysazen
a nasazeny léky bez kortikoidů
+ Berodual máme doma, kdyby něco. Určitě to chce podrobně vyšetřit
. Plus docházíme k homeopatce
.
Je divné, že malá Ti zkončí až na JIPU a to opakovaně a oni to neřeší
.
Eucasol neni lék a už vůbec ne na bronchitidu. Je to sprej, pomáhá při rýmách, na uvolnění a lepší dýchání (a třeba mladší holku vyloženě dráždí)
Jinak nejde a u pediatra bych trvala na odeslání na alergo/imunologii na vyšetření.
No a upřímně nechápu. Nám pediatra naopak tyhle léky psala vždycky jak malá začala, aby neskončila na ATB (akt. už máme doma dýchátka, ale občas vyfásnem Spiropent, což je totéž, jen v sirupu a přijde mi, že pokud nejde o vyloženě akutní stav, tak jí funguje líp než dýchátko)
Taky máme Spiropent/Ventolin sirup (předepsaný od dětské dr.) a začínám dávat hned, jak vidím příznaky, když je nejhůř, sjedem na pohotovost na Ventolin v dejchátku. Momentálně čekáme na volný termín na alergo-imunologii. Nám dětská dr. začala vyřizovat imuno-alergo až po x-té bronchitidě, teď si říkám, že jsme si sami měli říct a začít to řešit dřív…
Gabinka1 píše:
Eucasol neni lék a už vůbec ne na bronchitidu. Je to sprej, pomáhá při rýmách, na uvolnění a lepší dýchání
Měla jsem samozřejmě na mysli Ecosal, který je rovnocennou alternativou Ventolinu…
To jsem se jen spolehla na svou paměť, místo abych se podívala do skříňky.
Svůj příspěvek jsem editovala na správný název a za chybu se pochopitelně omlouvám.
cervik1111 píše:
prosím vás,nevíte někdo,jestli jde koupit ventolin bez lékař.předpisu
Dcera 3roky-vrácí se nám stále akutní bronchitida,vždy skončíme na jipce......z lékař.zprávy jsem si všimla,že dávají ventolin a tak by mě zajímalo,zda jde koupit v lékarně,že bych ji ho hned nasadila at nemusíme zase do nemocnice
Moc děkují za zkušenosti a rady
Ahojky, souhlasím s ostatníma, že už jste se měli dávno dostat na imunologii/alergologii. My máme s malým (3roky) už 1,5 ten samý problém. Před půl rokem jsme byli na vyšetření, alergii žádnou nemá, ale prý má náběh na dětské astma - i když tomu výsledky neodpovídají. Denně inhalujeme Ecobec, při záchvatech kašle aplikujeme Atrovent. Okamžitě zabírá. Marodíme skoro každý měsíc - začíná to rýmou, končí kašlem, když nasadíme pozdě léčbu tak zánětem průdušek. Na spaní jsme ze začátku dávali Ditiaden a čípek Rectodelt (jenom 2×), dáváme olejové obklady na prsa, mažeme prsa Koalkou, pomáhá i Psí sádlo. Jinak chodíme na pravidelné kontroly na alergie. Marodíme nejvíc od podzimu do jara, v létě jsme v pohodě.
my už jsme byli na alerg.,ale nic nám nezjistili
takže hned budu zase volat,ať nás veme znova. No a samozdřejmě jsme skončili na pohotovosti(díky bohu nás pustili domů),ale nález hrozný
Dali nám ATB,čípek rec.,spiropent…takže snad to pomůže.
a na plicním jste taky byli ?
Nám konkrétně taky nenašli alergii a inhalovali jsme po dobu 6 měsíců jako preventivně a pak už ne ani žádné problémy se poté neobjevily.Prostě jsme měli jenom jeden "špatnej " podzim
tak na plicním jsme nebyli.Ta naše doktorka je taky divná…pokud nic netrápí tak dobré,ale pokud má děcko nějaký problém,tak mě nepošle nikde…zeptám se ji na to at nás někde pošle