Akutní bronchitida - Ventolin

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16631
24.2.14 07:56
@katulit píše:
@Navli moc díky za tip, já jsem koupila psí sádlo a mažu tím, tak snad to také zabere ;-). Každopádně už takový ten šílený štěkavý kašel nemáme, ale pro změnu mi začal kašlat v noci :-(
Ještě se chci zeptat, když takhle kašle a dle doktorky má poslech na průduškách, ale nemá teplotu, můžu s ním ven, když je teď tak hezky??
Doktorka říkala jen, že pokud má teplotu tak ne, ale teď jí nemáme, tak si říkám, že by mu čerstvý vzduch neměl uškodit, ale nevím…
Díky moc!!!

No víš, co já nejsem extra zastáncem toho, aby dítě sedělo doma pokud je hezky a jeho stav není extra vážný. Hlavně na dýchací cesty opravdu pomáhá čerstvý vzduch.
Nešla bych s dítkem někam do města, kde jezdí auta-okolo silnice, nenechala bych ho běhat a taky aby se nepřetáhl. Prostě malou procházku někde do přírody, k lesu, parku… prostě tam kde se nepráší a je čistěji.

Ano, já s dětma chodím. Nechodím jen při TT nad 38, pokud zvrací, průjmují a nebo je na nich jasně vidět, že jsou rády, že leží. Jinak vždy jdeme aspoň na kousek a vždy to nebylo ke škodě. Ale třeba naše dr. mi taky občas říká teďka 10 dní doma… já nechám 2-3 a pak pomalinku zkoušíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
24.2.14 09:46

@Navli tak to mame stejny nazor ;)…myslim si, ze cerstvy vzduch mu prospeje, mame domek, tak jsem s nim byla na zahradce a dnes ho vezmu na kratkou prochazku v kocarku :)… Rikala jsem si, jestli nemas zkusenost a treba pocit, ze by se to po pobytu venku zhorsilo…
Uz ted si rikam jak budu postupovat az bude zase zdravy…jestli ho brat mezi deti…jestli byt venku dele nebo rafeji jen chvilku…tak rada bych zamezila tomu, aby znovu omarodil, ale nechci ho omezovat a nechavat zavreneho doma nebo upoutaneho v kocarku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
24.2.14 11:17
@katulit píše:
@Navli tak to mame stejny nazor ;)…myslim si, ze cerstvy vzduch mu prospeje, mame domek, tak jsem s nim byla na zahradce a dnes ho vezmu na kratkou prochazku v kocarku :)… Rikala jsem si, jestli nemas zkusenost a treba pocit, ze by se to po pobytu venku zhorsilo…
Uz ted si rikam jak budu postupovat az bude zase zdravy…jestli ho brat mezi deti…jestli byt venku dele nebo rafeji jen chvilku…tak rada bych zamezila tomu, aby znovu omarodil, ale nechci ho omezovat a nechavat zavreneho doma nebo upoutaneho v kocarku…

těžko říct..já děti neomezuji i když jsou chytlavé, takže chodíme nromálně, ale pokud vidím někoho extra nemocnýho tak je k němu nepustím. Návštěv se taky ptám jestli nejsou nemocný a pak domlouváme na jindy. Extra nevystavuji bacilům, ale zase neizoluji. Já dneska nasadila colostrum, tak doufám, že tu chytlavost to zmenší a bude líp…Hodně lidí na netu psalo o zápachu, ale já si to smíchala s džusem, malej to vzal v pohodě samotný a dcera uvidím až dorazí ze školky. Takže za mě fajn a výsledek uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.12.14 07:20

Dobry den můžete mi poradit mali se uz dvatytdny leci produskama a výsledek zadny uz nevim co mam delat na alergologii chodíme dala mu antibiotika uziva ventolin a budiar ale stav se mu nelepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
31.12.14 13:45
@Navli píše:
těžko říct..já děti neomezuji i když jsou chytlavé, takže chodíme nromálně, ale pokud vidím někoho extra nemocnýho tak je k němu nepustím. Návštěv se taky ptám jestli nejsou nemocný a pak domlouváme na jindy. Extra nevystavuji bacilům, ale zase neizoluji. Já dneska nasadila colostrum, tak doufám, že tu chytlavost to zmenší a bude líp…Hodně lidí na netu psalo o zápachu, ale já si to smíchala s džusem, malej to vzal v pohodě samotný a dcera uvidím až dorazí ze školky. Takže za mě fajn a výsledek uvidíme…

Muzu se zeptat, jak zabralo to Colostrum?
Ted lezim s malym prvne v nemicnici s akutni bronchitidou…a tak hledam a hledam, jak tomu predchazet…doktorka rika, ze ted jak byla ta tepla, onemocnelo strasne moc lidi a ze se nemam bat, ze by se to stalo znovu, ale vsude ctu, jak se to stava opakovane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
31.12.14 14:22

@miru81 jen te trochu uklidnim. Ja byla s prvnim synem take v pul roce v nemocnici kvuli akutni bronchitide. Pak jsme byli na alergo, kde nas strasili nizkym IgA. Ze bude furt nemocny a vsechno chyti. Opak je pravdou, bronchitidu uz nemel nikdy. Tak jednou za rok si projde laryngitidou. Ale jinak je zdravy. Akorat tenkrat trvalo do leta nez se dostal z kasle. Furt jsem litala k dr. na poslechy, ale nic to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
31.12.14 14:52

@miru81
Taky Tě uklidním: prostřední, nyní čtyřletá dcera, prodělala v 6 týdnech akutní obstrukční bronchitidu a počínající zápal plic, byli jsme týden v nemocnici na ATB, dr. taky říkala, že na to bude možná náchylnější. Ale od té doby byla relativně zdravá, bronchitida už se neopakovala, občas sice kašle, ale na průdušky jí to nesedá.
Tak držím palce, ať jste brzo v pořádku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.12.14 15:17

Řešíme naprosto to stejné jako všichni tady. A stále nemůžu pochopit proč jsou naše děti takoví chcípáci.( kdo z vám jako dítě pravidelně dejchal kortikoidy? já ve svém okolí nikoho neznám)

Přestěhovali jsme se z města od chemičky na malinkatou dědinu, ale jakmile lidi zatopí těma svýma uhlákama tak se stejně nedá dýchat a děti začnou kašlat. Teď budeme kupovat chatu na horách, skoro samota a pevně doufám že aspoň tam bude vzduch natolik čistý že děti celou zimu neprokašlou a pokud to pomůže jsem ochotný se tam i odstěhovat nafurt:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
31.12.14 15:37
@cervik1111 píše:
prosím vás,nevíte někdo,jestli jde koupit ventolin bez lékař.předpisu
Dcera 3roky-vrácí se nám stále akutní bronchitida,vždy skončíme na jipce......z lékař.zprávy jsem si všimla,že dávají ventolin a tak by mě zajímalo,zda jde koupit v lékarně,že bych ji ho hned nasadila at nemusíme zase do nemocnice :-(
Moc děkují za zkušenosti a rady :-)

Ahoj, Ventolin v lékárně volně koupit nelze, je pouze na předpis. Syn má často bronchitidy, také jsme s tím skončili v nemocnici. Prodávají ho i v sirupové formě. Dobrý je i sirup spiropent, snad jsem to napsala správně. Ten malému vždy zabral.

• Citovat
  • Upravit
64840
31.12.14 16:04

@Andrejka81 Může se ale domluvit s dětskou, ta může napsat recept, a mít to doma. Má dlouhou trvanlivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
31.12.14 16:07
@vokishka píše:
@Andrejka81 Může se ale domluvit s dětskou, ta může napsat recept, a mít to doma. Má dlouhou trvanlivost.

Ano ano, přesně tak i dětský lékař ho předepíše. Je lepší mít ho doma, já si jdu zažádat hned na nový rok, už nám dochází.

• Citovat
  • Upravit
18584
31.12.14 17:46

Holky dekuju, tak snad se tomu priste taky vyhneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.2.25 12:48

ventolin

Ahoj! Ano, i já používám Ventolin inhalátor a opravdu mi velmi pomáhá. Bez lékařského předpisu ho můžeš koupit snadno online. Osobně si ho objednávám z této lékárny – delivery-service24.com/buy-ventolin-inhaler-cz.html . Mají skvělé ceny, kvalitní produkty a spolehlivý servis, což je pro mě opravdu důležité, protože od kvality léčby závisí hodně. Vím, že pro děti může být Ventolin opravdu užitečný, když se problémy s dýcháním začnou zhoršovat, ale určitě doporučuji se poradit s lékařem, pokud to máte opakovaně. Mějte se fajn a přeji, ať se brzy uleví! ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
26.3.25 12:04

@etopenee
Když je efekt Ventolinu na kašel, je dítě sledováno alergologem? Pokud je efekt Ventolinu opakovaný, s vysokou pravděpodobností půjde o cough-variant asthma, tam je nutný i inhalační kortikoid. Nikdy by se Ventolin neměl u potenciálního asthmatika podávat bez současného podávání celkového či inhalačního kortikoidu.

Jinak Ventolin tablety dlouhodobě musel předepisovat jedině blázen. Trendem je inhalační léčba, nikoliv perorální. Pokud to byl skutečně Ventolin (salbutamol), tak již po týdnu pravidelného užívání došlo k down-regulaci receptorů, jímá mě hrůza, jen si představím dopad dlouhodobé léčby peroráním salbutamolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí