Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pechy01 silicea je podle toho co jsem četla na posílení imunity…my teď bereme imunoglukan sirup, který je také na přírodní bázi, ale až ho dobereme můžu zkusit Siliceu…
Vzhledem k věku malého se závislosti zatím nebojím…hlavně se mu foukání vůbec nelíbí
, dobrovolně by ho určitě zatím nepoužíval
…
Holky,
a nezkoušela jste některá cibulový sirup?? Mohl by u tohoto pomoci či ulevit??
@katulit Můžeš dávat oboje, doporučila mi to homeopatka a Silicea není jen na posílení imunity, ale je právě na tyhle bronchoskopický záležitosti. Mám to přímo od homeopatky a opravdu mám velmi dobré zkušenosti - máme tu AKH a tukám, jsme tři měsíce bez záchvatu.
Ahoj zakladatelko,
my jsme jej dostali při zápalu plic malého a laryngitidách spojených s průduškama starší. / děti 3 a 1.5 roku / myslím tím ventolin. Je to moc fajn lék vzhledem k tomu, že zmírní akutní záchvat a stížené dýchání u dítka. Bylo mi vždy doporučeno u dětí aplikovat přes chamber - jiste jsi dostala napsaný ten tubus. Do něj vstříkneš a dítko cca 3-4 x má vdechnout. Pokud řve u toho nic se neděje, lék se dostane hlouběji do průdušinek. Takhle můžeš v akut. stavu zopakovat po 15 minutách a pak až 6 hodinách nejdřív. Je to vzhledem k tomu, že látky co obsahuje Ventolin způsobují tachykardii, která sice stejně nastupuje se stíženým dýcháním dítka a jeho nerovozitou, ale není třeba ji uměle vyvolávat ještě farmaky. K tomu byste samozřejmě měli mít i další léky jako ATB dle stavu zahlenění a zánětu, antitusika na noc popř. jistě antihistaminika nebo kortikoid v akutním stadiu. Bohužel vím, jsem zdrav. sestra a navíc tuhle zimu jsme si s dětma prošli už ledasčím.
Co se mi osvědčilo byly zábaly jak píšou holky na hrudníček s mastným, podložit postýlku pod hlavou, aby hleny tolik nevadily. Hodně navlíct dítě a spát ve vyvětraným, mokrý pleny okolo postýlky… no a v nejhorším stavu jsem spala s malým v náručí a držela ho skoro svisle.
Já už nevím skorem kudy kam.. vyzkoušela jsem snad vše, koupila vše na radu dr. Sice ano imunologie+ alergo. nám docela pomohlo - děti dostaly léky, takže onem. nemají takový grády, ale i tak jsou na huntě pořád. Já dneska po dlouhým čtení a vyhledávání obj. colostrum, to už je poslední co jsem nezkusila, tak snad se stane zázrak… jinak až jaro. ![]()
@pechy01 píše:
@katulit Můžeš dávat oboje, doporučila mi to homeopatka a Silicea není jen na posílení imunity, ale je právě na tyhle bronchoskopický záležitosti. Mám to přímo od homeopatky a opravdu mám velmi dobré zkušenosti - máme tu AKH a tukám, jsme tři měsíce bez záchvatu.
Ty bláho… do homeo docela vidím - zajímám se a mám načteno.. takhel bych to fakt nedoporučovala. Zrovna Silicu fakt ne… má mnoho účinků a mohou být i nevhodné pro daného člověka. Takže za mě, bych radši naklusala k homeopatovi.
Homeo jsou neškodné ale jen v tom smyslu, že mají i účinky. které zrovna nechcem a vhodné nejsou - ty pokud nemáš znalosti a radíš jen dle zkušenosti bys mohla ublížit.
@Navli Tak mě zrovna homeopatka říkala, že Silicea je v tomhle v pohodě. Mě je to jedno, já jsem jen řekla, co mi řekla a co nám pomohlo. Jinak bych samozřejmě jen tak homeopatika nedoporučovala a nedávala. Každému zabírá něco jiného.
@pechy01 píše:
@Navli Tak mě zrovna homeopatka říkala, že Silicea je v tomhle v pohodě. Mě je to jedno, já jsem jen řekla, co mi řekla a co nám pomohlo. Jinak bych samozřejmě jen tak homeopatika nedoporučovala a nedávala. Každému zabírá něco jiného.
Vím… je upozorňuji - zrovna na Silice je moc fajn, že má účinky, které takhle mohou pomoci, ale i takové, které velmi ublíží pokud není zvážená jestli opravdu podat. Nechci se rozepisovat, aby to tu někdo nevzal jako návod na jakoukoliv blbinu
![]()
Tak já mám doma astmatika, alergika a teď už má astma i má dvouletá. Zrovna teď oba usínají za stálého kašle a já chodím větrat a stříkat ventolin. Nám hodně pomohli lázně a moře. Měli jsme pak celý podzim klid od kašle. Ale teď se blíží jaro a začíná to nanovo
A přijde duben a syn celý nateče, začne pyl. Tak bude vypadat do léta, pak si dva měsíce odpočneme a zase znovu
Je to boj na dlouhou trať a teda musím říct, že dodnes to nechápu. V rodině všichni zdravý. Jsme nekuřáci, nepijeme alkohol, těhotenství bez problémů a děti jsou obě nemocné ![]()
@Navli @pechy01 holky moc díky, určitě se chci nejdříve poradit s naší doktorkou a pak případně vyhledat homeopata, dokonce již na jednu paní mám dobrá doporučení, až pak bych malému něco dala, nebojte
…
@Navli moc děkuji za rozsáhlé psaní
…zábal už má to naše zlato na sobě:-)…malý kašle spíše až ráno, v noci spal zatím pokaždé vcelku klidně a kašel ho nebudil…ale tentokrát má opravdu takový ošklivý chraplavý kašel, až mám pocit, že ho to musí bolet
, ale zábal by mu mohl ulevit…také mám na topení osušku a větrám…dám mu něco teplejšího na spinkání a pokusím se ho udržet pod peřinkou…
Ventolin teď dáváme po 6 hodinách, to máme od mudr doporučené, záchvty kašle zatím nemá…tak uvidíme
…a doufám, že to zvládnem bez ATB už by to byly třetí za tři měsíce a to bych opravdu nerada…proto hledám jiné možnosti a způsoby jak tomu předejít…
Uvidíš, že bude určitě líp… já v to pořád doufám, ale jak jsem psala - máme za sebou letošní podzim/zimu už troje průdušky, 2× anginu, 1× zápal plic, 3× laryngitidu a teďka naposledy obě dvě ouška. To nepočítám zelený rýmy aj.
Hlavně vydrž. Já doufám v to colostrum v pondělí až jej nasadím. Snad to k něčemu bude.
@Navli když čtu Tvé řádky, tak si říkám, že opravdu může být ještě hůř… a moc držím palce ať se vám to podaří udolat a nebo alespoň zlepšit, je mi líto Tvých prcků, ale i Tebe, musí to být šílené a pořádný zápřah…já se hroutím už pomalu teď
a to proti tomu co píšeš není zas tak hrozné…
Tak hodně sil a bacilům vyhlašujeme válku ![]()
@katulit píše:
@Navli když čtu Tvé řádky, tak si říkám, že opravdu může být ještě hůř… a moc držím palce ať se vám to podaří udolat a nebo alespoň zlepšit, je mi líto Tvých prcků, ale i Tebe, musí to být šílené a pořádný zápřah…já se hroutím už pomalu teďa to proti tomu co píšeš není zas tak hrozné…
Tak hodně sil a bacilům vyhlašujeme válku
Dekuju no na vyskok to neni, hlavne mi obcas hrabe jak je to jn sledovani det, leku, vysetreni a tiseni revu.Ale vydrzet musime.Po tom colostru napisu, to uz je posl.co jsme nezkusili.
@Navli určitě dej pak tedy vědět, zda došlo k zlepšení… Colostrum mi bylo také nabízeno
…tak držím palce!!
@katulit píše:
@Navli určitě dej pak tedy vědět, zda došlo k zlepšení… Colostrum mi bylo také nabízeno…tak držím palce!!
Ozvu se, chci jim ho dát hnedka jak dorazí pošta ráno.
Jinak jsem objevila v zásobách prsní balzám - kdysi jsme dostali a fakt super - dávala jsem nyní dva večery malým a mco hezky kašel - takový ten šťěkavý, sýpavý odešel. http://www.aromatica.cz/…9400791.html
@Navli moc díky za tip, já jsem koupila psí sádlo a mažu tím, tak snad to také zabere
. Každopádně už takový ten šílený štěkavý kašel nemáme, ale pro změnu mi začal kašlat v noci
…
Ještě se chci zeptat, když takhle kašle a dle doktorky má poslech na průduškách, ale nemá teplotu, můžu s ním ven, když je teď tak hezky??
Doktorka říkala jen, že pokud má teplotu tak ne, ale teď jí nemáme, tak si říkám, že by mu čerstvý vzduch neměl uškodit, ale nevím…
Díky moc!!!