Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky mého skoro 3letého synka začli v noci bolet nožičky. Pláče, že ho bolí kolínka, chce je foukat a masírovat. Na dnešek byl každou hodinu vzhůru. Je to asi růstové a v lékárně mi řekli ať mu kooupím Geladrink. Zatím jsem ho nevzala, nemáte s ním někdo zkušenost? Může pomoci od bolesti? Není to zrovna levná záležitost tak váhám jestli se mi v lékárně nesnaží nacpat to nedražší.
Děkuji
Hanka
a nekupuji to co píšeš,ale nějaké za 100kč ale jméno ted nevim,ale mohu večer mrknout
ahoj, tak s růstovými bolestmi nemám já osobně zkušenost ale od kamarádky vím že to může opravdu hodně bolet. Geladring jsem kdysi měla já na problémy s kloubama a opravdu mi pomohl.
Geladrink kdysi pila moje máma a pomohlo jí to na klouby a ana záda, ale nevím jeslti bych to cpala malýmu dítěti.
Zkus se zeptat doktorky, co by doporučila.
tak ono to bud pro ty děti je nebo není a pokud jí to doporučili tak asi je, podle mě v tom není nic špatného nebo nevhodného, není to lék jako takový
AngelinaBalerina píše:
tak ono to bud pro ty děti je nebo není a pokud jí to doporučili tak asi je, podle mě v tom není nic špatného nebo nevhodného, není to lék jako takový
Ano řekli mi, že může ve 3letech užívat poloviční dávku než dospělý.
Kamča.dalmatinka píše:
a nekupuji to co píšeš,ale nějaké za 100kč ale jméno ted nevim,ale mohu večer mrknout
Super.Děkuji:-)
to nic jen roste
samotnou by mě ale zajímalo co na to zabírá
jaký vitamínky??
Já to měla taky jako malá. Doktor nám řekl, že je to jak rostu. Nic nám tenkrát nedal ale to je přes 15 let. Zkusila bych se zeptat doktorky jestli na to něco už vymysleli.
To samé co ty prožívám poslední 2 měsíce také se svým skoro 3-letým synem. Byli jsme i u ortopeda, kam nás pro jistostu poslala dětská doktorka. Ortoped nám doporučil jíst hodně mléčných výrobků, sýry, mléko a užívání homeopatik namísto léků proti bolesti (v lékárně nám doporučili Ostéocynésine, ale musí se užívat nejméně 3 měsíce). Do té doby jsme na základě doporučení dětské lékařky dávali malému před spaním dávku léku na bolest (Panadol, paralen - Nurofen a Brufen raději ne - po dlouhodobém užívání dochází k ředění krve, což se u našeho malého projevilo krvácením z nosu). Je ale pravda, že díky lékům proti bolesti se malý v noci alespoň trochu vyspal. Teď už je to naštěstí za námi, ale řídíme se i nadále radou ortopeda.
Nemám vlastní zkušenosti.Ale sestra u svého syna,nyní má 5 roků,ale růstové bolesti mu začaly taky někdy kolem tří let dává Dologram.Obsahuje to minerály,posilující kosti.Tenkrát jí to doporučil dětský lékař a je s tím spokojena.Někdy se stane,že se i přesto v noci vzbudí,že ho bolí nožky.Ale to tak jednou za půl roku.A to mu dá Nurofen sirup.
Můj Ondra to měl asi ve čtyřech letech taky. V noci se vzbudil a chtěl hladit lýtka, kolínka. Klidně to vydržel i půl hodiny. Koupila jsem vitamíny s vápníkem a hořčíkem a vařila vývary. Přešlo to asi po dvou měsících. Ale nebylo to každý den ![]()
Může to být růstové… těžko říct. Určitě bych nechala udělat krve, který může odhalit jiné příčiny bolesti. Alespoň krevní obraz.