Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, prosím o rychlé rady. Naše mimčo (3 měsíce) má suchý kašel. Trochu začala kašlat včera večer, ale pak spala až do 4 ráno - to pak ale nemohla usnout, pořád ji to dráždilo. Dnes před den dobré, jen výjimečně zakašlala, ale teď šla spát a zase ji to bere - zatím kašle ze spaní. Teplotu nemá, rýmu takovou pidi. Jak přežít noc? Zítra teda asi k MUDr., že? - i když v ordinaci jí nezakašle, jestli to bude jako dneska.
Nemáte doma suchý vzduch? Zkusila bych hodně vyvětrat, dát na topení nebo na postýlku mokrý ručníky, nebo pustit zvlhčovač, pokud máte. Kdyby měla regulérní kašel, kašlala by i přes den. Mě se navíc osvědčilo stříknout Eucasol od Justu do vzduchu nebo eucalyptus do aromalampy.
Tak držím palce, je ještě maličká…
Ahoj, nám je 3,5m. V neděli jsem kašel snad doléčili ![]()
Malá měla taky suchý kašel. Kašlala málokrát za den, ale zato docela hnusně, úplně jakoby sípala/štěkala. No hnus. A taky hlavně večer a ráno, přes den fakt jen 2-3. A taky měla trochu rýmečku, nic jí z nosánku neteklo, ale trochu jí tam bublalo.
Byli jsem u dr. na 3m prohlídce, tak jsem jí to říkala, ona, že na poslechu nic nemá. Dcerka pak „naštěstí“ na konci prohlídky začala kašlat. Tak dr říkala: nojo opravdu kašle (asi bych si to vymýšlela
).
No k věci. Dala nám Prospan břečťanový sirup, 2,5ml 2×denně. A do nosánku Physiomer (mořskou vodu). ![]()
Malá přestala kašlat až po 10dnech, tak nevím, jestli sirup pomohl nebo to přestalo samo. Jo a po pár dnech se jí kašel změnil na takový ten vlhký. Sirup jsem dávala lžičkou, asi po 2dnech se to naučila papat a ke konci už otvírala pusinku a krásně baštila. to bylo rozkošný
Tak přejeme ať se brzo uzdravíte