Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Muj syn ma tuberozni sklerozu, je tu nekdo s podobnym onemocnenim, rada bych si vymenila zkusenosti ![]()
ahoj, mám čtyřletou dcerku s touto diagnózou a můžu se podělit o naše zkušenosti…
Dobrý den, mám 28ti letého syna s TSC a ráda bych Vám poslala pozvánku na schůzku sdružení rodičů dětí s touto diagnózou, kde byste se mohla dozvědět více o této nemoci. Zdravím. Jana Gregorová
Pozvánka na přednášku
Současné znalosti o diagnose tuberosní sklerosa (TSC)
Vážení rodiče,
dovoluji si Vás pozvat na přednášku určenou pro Vás – rodiče dětí s diagnosou tuberosní sklerosa (TSC).
Diagnosa TSC je vzácná a stejně vzácná je literatura o TSC v češtině. Občas slyším stesky rodičů a jejich přátel na nedostatek vhodné literatury, na nedostatek informací. Žijeme sice v době internetu, ale informace získaná touto cestou nemusí být vždy srozumitelná a nemusí být správná. To byl hlavní důvod, proč jsem se rozhodl přednášku uspořádat.
Přednáška se bude konat dne 12.11.2011 ve 13.00 hodin v pravé malé posluchárně 2.lékařské fakulty ve Fakultní nemocnici v Motole.
Program: 12.listopadu 2011
MUDr. Bořivoj Petrák,CSc. – přednáška
13.45 – 14.00 hod.
Diskuse
MUDr. Bořivoj Petrák,CSc. – rodičovské organizace a tuberosní sklerosa u nás a ve světě
Jana Gregorová – Společnost pro tuberosní sklerosu (STSC) a její aktivity.
V případě, že bude přítomen host ze zahraniční organizace TSA, bude požádán o slovo a informaci, jak fungují obdobné rodičovské organizace ve světě.
Prosíme, aby si rodiče ještě doma promysleli, zda se chtějí podílet na práci občanského sdružení STSC. Kdo z rodičů se bude chtít zapojit do práce STSC, může do něj ihned vstoupit.
Následovat by měla první schůze STSC spolu s novými členy. Diskutovat by se mělo o:
a) Webové stránce STSC, protože jediné informace o tomto občanském sdružení jsou na stránkách slymák.cz, tedy subjektu, který před několika lety pomáhal pořádat koncert ve prospěch STSC.
b) Dlouhodobý plán práce STSC a definování zájmových oblastí sdružení (- informace, - společné akce a cestování, - podpora vědecké práce). Členové STSC staří i noví si vše promyslí doma a přijdou s konkrétními návrhy, včetně představ o financování dohodnutých aktivit.
c) Návrhy a následně dohoda o termínech pravidelných schůzek sdružení – včetně pevně stanoveného místa těchto pravidelných schůzek.
Budeme se na Vás všechny těšit.
MUDr.Bořivoj Petrák,CSc.
Klinika dětské neurologie
UK 2.LF a FN Motol
Jana Gregorová
předsedkyně STSC
Dobrý den, já mám syna, budou mu v lednu tři roky a že má tuberosní sklerozu jsme se dozvěděli v létě. Byl to pro nás šok a stále nevíme co vlastně bude dál. Malý má nádory na srdíčku i na mozku, játra a ledviny má zatím v pořádku. Přesto že mu budou tři roky nemluví…epileptické záchvaty jsme podchytili ryvotrilem, stále běhá kolem stolu a nezastaví se,ráda bych kominikovala i s jinými rodiči, nikoho s touto diagnozou neznám. Děkuji Eliška
Dobrý večer Eliško,
mám dvanáctiletou dceru s TSC, diagnózu jsme se dozvěděli kolem prvních narozenin. Úplně Vám rozumím, ale nebojte, půjdete dál a budete bojovat (tedy hlavně Váš chlapeček) stejně jako my. Lenka
Dobré ráno Lenko,
a mohu se zeptat jak je na tom vaše dcerka dnes? Chodí normálně do základní školy nebo musí chodit do zvláštní? Jak jste to měla s mateřskou? Já si chci žádat o prodloužení do 7, protože Martinek není na to jít do školky.
Děkuji za odpověď. Eliška s Martínkem
Dobrý večer, Vaneska chodí do speciální školy. Mateřskou jsem měla prodlouženou do 7 let, přičemž dcera chodila už od necelých čtyř let let na pár hodin střídavě do „normální“ školky a do rehabilitačního stacionáře. Lenka
Uvidíme jak na tom bude Martínek, doufala jsem, že má šanci na „normálí“ život.
Každopádně nějak se to zvládnout musí. Jsou to naše zlatíčka. ![]()
Dobry den,
na Slovensku sa rozbieha webstranka venovana pacientom s TSC. Pokial bude zaujem, moze byt spolocna pre CR aj SR. Ak mate zaujem, pripojte sa na www.diagnozatsc.sk a podelme sa spolu o skusenosti.
Děkuji za velmi zajímavou zprávu, určitě se připojíme.
Lenka
Napsala jesm denicek o tom, jak se zije nam s tuberozni sklerozou https://www.emimino.cz/…erozou-8765/
Dobrý večer,
jsem maminka 16letého syna s tuberozní sklerozou s velmi dobrým průběhem. Přestože má tubery na mozku a rhabdomyom na srdci, nemoc na něm není znát. Pokud máte zájem si psát a vyměnit si nějaké informace, ráda vás poznám a pošlu mail. J.
Dobrý den, mám mladšího bratra 17 let a byla u něj zjištěna STSC v 9 letech, takže už nějaký ten rok jezdíme do Brna na Černopolní pravidelně po vyšetřeních. Pokažde s diagnozou zhoršení že se malé nádory zvětšili o kousek, je po několika operacích hlavy a má trubičku z hlavy do břicha kvůli nádorům co má v hlavě (velky tlak v hlavě a mohl oslepnout). Teď je to už rok docela dobré a dostal se do výzkumného programu na nové léky a po prvních 3 měsících se některé nádory zmenšily tak jsem byl rád ale po dalších 3 měsících na kontrole řekli, že další zlepšení nezaznamenaly a čeká se na vyjádření pojišťovny jestli bude dál hradit léčbu. Léky na měsíc stojí skoro 100 000,– sama lékárnice nemohla uvěřit té ceně, pokud bratra vyškrtnou tak bude bez léčby, která byla nadějí
chtěl bych poprosit o radu jestli někdo má. děkuji
Dobrý den, radu bohužel nemám, jen jsem Vám chtěla vyjádřit účast, moc doufám, že ta záležitost s pojišťovnou dobře dopadne. Máme dceru s touto diagnozou tak Vám rozumím.
Dobrý den,
četla jsem Váš příspěvek, prosím Vás mohl by jste mi napsat, jak se jmenují léky, které Váš bratr zkouší v rámci studie. Můj syn 12 let má také TBS a není na tom moc dobře.
Držím Vám palce a moc děkuji.