Psychogenní zácpa

1712
7.2.11 20:02

psychogenní zácpa

Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost s psychogenní zácpou u dětí? Naše tříletá dcera se rozhodla, že nebude kakat. U doktorky jsme byli, tak jí vyšetřila, vše v pořádku, takže to je psychického rázu, předepsala homeopatika a laktulozu. Takže kaká, když už to nemůže zatlačit a to ještě do vany při koupání a naposledy už ani tam nechtěla, takže čekala do té doby, než se po… A to byla hrůza. Asi to má skrz to, že žárlí na mladšího brášku, protože si hraje na miminko jako je on. Chce krmit, nosit a tak. Někdy mám pocit, že z toho zešílím!!! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
7.2.11 20:11

Mankote, tak toho se děsím taky. Můj malej měl stolici pravidelně jak hodinky každý den dopoledne. Po té, co jsem mu sebrala plíny (čůrat na záchod si řekne), tak se frekvence kakání snížila na 1× za 3 dny (absolutně bez změny jídelníčku či čehokoliv jiného). :zed: A to kakání neprobíhá na záchodě (to jen výjimečně, kdy ho fakt dost malipulativně ukecávám, ale když už tak do plíny po nočním či odpoledním spinkání.

Teď jsem těhu a budu rodit, když malýmu bude 2,5 roku. Myslím, že jsme adepti na úplně stejný problém, jako máš ty…chjo.. :cry:

Snad ti holky něco konstruktivního poradí. Já aspoň přeju, ať to brzy přejde… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.2.11 20:16

Cetla jsem o tom problemu uz driv, asi to neni uplne vzacne. fakt neprijemne. zeptala bych se v poradne dr. Honzika tady: http://www.prozeny.cz/…detsky-lekar a kdyztak i nejakyho psychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
7.2.11 20:16

Děkuju, doktorka řekla, že jak to přišlo, tak to odejde, ale kdy to nikdo neví. :cry: Říkám si, hlavně, že kaká (cca 1× za 4-5 dnů), ale vždycky jsem nervozní až hrůza. Malá taky. když začala být bez plenky nechtěla kakat, tak jsem jí vždy musela dát plenku a tam bobek udělala, to ještě byla jedináček, takže to má asi hodně dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
7.2.11 20:22

Trošku mě zarazilo to, že kaká do vany při koupání 8-o Syn měl trochu problémy, ale nemůžu si vzpomenout, jestli už chodil do školky :think: , ale snažil se to potlačit, co nejvíc to šlo, bolelo ho břicho, pak začal poskakovat a když už to nešlo potlačit, tak nakonec utíkal na ten záchod, ale tam ho to už bolelo,jak to dlouho držel, takže takový bludný kruh a přešlo to teda samo. Pořád jsem mu to vysvětlovala a mluvila s ním o tom. Asi bych ale neakceptovala chodit na velkou jinam než je nočník nebo záchod.

• Citovat
  • Upravit
5331
7.2.11 20:25

Ahojky.Náš malej to měl když jsem byli na 3 dny na návštěvě:sice jsme vzali svoje prkýnko,ale je nějakej fixovanje na ten náš záchod.Doma se rozkakal i když to byl přořvanej večer a kakal pak všude. :oops: Takže příště beru nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
7.2.11 20:29

No, ona vlastně nemá tu „pravpu zácpu“, jen si prostě vymyslela, že nebude kakat. Už 2.den po kakání si lehá, že musí odpočívat, když něco dělá, tak pak zase běží si lehnout, aby to zatlačila, říká, že jí břicho nebolí a dožaduje se toho, abych si zahrála na doktorku a vyléčila jí. Před tím, jsem jí nutila na nočník, ale to se ještě víc „zabejčila“ a že prostě kadit nebude a nebude. Brečely jsme kvůli tomu obě dvě. Takže když se prvně vykadila do vany, tak jsme byli vlastně všichni šťastní a teď to dopadlo tak, že ve vaně už nevydrží déle jak 5 minut, protože to tam na ní přijde. Včera to už nešlo vydržet, běžela na nočník, ale pustila to do kalhot… Tvrdý to nemá, protože dáváme tu laktozu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.2.11 20:35

AHOJ :lol: NEVÍM,JESTLI TI PORADÍM,ALE NĚJAKÉ ZKUŠENOSTI MÁM. MALÁ CHODILA DO TŘÍ LET KADIT DO PLENY, A TO JEDNOU ZA 4-5 DNÍ,TAKŽE SI TO UMÍŠ PŘEDSTAVIT.TAKY MĚLA OD DOKTORKY LAKTULOZU. U NÁS POMOHLA DOMLUVA. MĚLA TOTIŽ BACIL V MOČI, PRAVDĚPODOBNĚ ZE STOLICE, TAK JSEM JÍ ŘEKLA, ŽE BY MUSELA DO ŠPITÁLU, ŽE KDYŽ KADÍ DO PLENY,MÁ TAM BACILY. TAK SI SEDLA NA NOČNÍK A VYKADILA. ALE TEĎ JÍ DÁVÁM VLÁKNINU PRO DĚTI, PROTOŽE ZASE ZAČALA CHODIT JEDNOU ZA 4 DNY. NA MALOU PLATÍ V TOMHLE FAKT TA DOMLUVA. NEVÍM JAK U VAŠÍ MALÉ. ASI JSEM TI MOC NEPOMOHLA,ALE NEJSI V TOM SAMA :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
7.2.11 20:35
kralicinka1 píše:
Ahojky.Náš malej to měl když jsem byli na 3 dny na návštěvě:sice jsme vzali svoje prkýnko,ale je nějakej fixovanje na ten náš záchod.Doma se rozkakal i když to byl přořvanej večer a kakal pak všude. :oops: Takže příště beru nočník.

To mám stejný, když nejsem doma, nejsme ve své kůži… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
7.2.11 20:40
Lasyna píše:
AHOJ :lol: NEVÍM,JESTLI TI PORADÍM,ALE NĚJAKÉ ZKUŠENOSTI MÁM. MALÁ CHODILA DO TŘÍ LET KADIT DO PLENY, A TO JEDNOU ZA 4-5 DNÍ,TAKŽE SI TO UMÍŠ PŘEDSTAVIT.TAKY MĚLA OD DOKTORKY LAKTULOZU. U NÁS POMOHLA DOMLUVA. MĚLA TOTIŽ BACIL V MOČI, PRAVDĚPODOBNĚ ZE STOLICE, TAK JSEM JÍ ŘEKLA, ŽE BY MUSELA DO ŠPITÁLU, ŽE KDYŽ KADÍ DO PLENY,MÁ TAM BACILY. TAK SI SEDLA NA NOČNÍK A VYKADILA. ALE TEĎ JÍ DÁVÁM VLÁKNINU PRO DĚTI, PROTOŽE ZASE ZAČALA CHODIT JEDNOU ZA 4 DNY. NA MALOU PLATÍ V TOMHLE FAKT TA DOMLUVA. NEVÍM JAK U VAŠÍ MALÉ. ASI JSEM TI MOC NEPOMOHLA,ALE NEJSI V TOM SAMA :)

Děkuju! :-) My jsme zkoušeli domluvu, „výhružky“, úplatky, ale prostě nic… Než jsme šly k doktorce, tak jsem z toho brečela a viděla ty nejhorší věci, co se jí stanou. Teď mně „jen“ trápí, že jí to bolí a ona to prostě nevytlačí. Četla jsem takové případy, že to někomu „smrdí“, jiné dítě si zase myslí, že odchází kus jeho těla… Když to člověk čte, je to smutný, ale když to zažívá, je to hrozný… Někdy, když jí vidím se krčit na gauči fakt už nevím, co dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.2.11 20:41

A já sebou táhla prkno vlakem přes celou republiku. :twisted: Laktulosu už jsem měly taky koupenou ale než manžel dorazil z lékarny už se kakalo.
On tuhle fixaci míval jako malý i na naši vanu.Koupání miloval ale v cizí vaně ječel. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.2.11 20:44

Tak to je chudák,když to došlo tak že ji to nejde.My jsma se naštěstí rozkakaly.Ale nešlo mu to pak už na záchodě.Tak jsem ho nechala ve stoje na hadr to šlo to nejhorší.Hrozně ho bolel zadeček a tak jsem ho pak nechla at kaká v leže na plínu a to udělal zbytek.Večer to byl hrozný,ale byla jsem štastná že se povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
7.2.11 20:45
kralicinka1 píše:
A já sebou táhla prkno vlakem přes celou republiku. :twisted: Laktulosu už jsem měly taky koupenou ale než manžel dorazil z lékarny už se kakalo.
On tuhle fixaci míval jako malý i na naši vanu.Koupání miloval ale v cizí vaně ječel. :twisted:

To Maruška v cizí vaně ječí skrz to, že jí „kouše“ voda, je na to háklivá a osype se… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.2.11 20:46

Tak to náš to měl fakt jen psychický. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
7.2.11 20:47
kralicinka1 píše:
Tak to je chudák,když to došlo tak že ji to nejde.My jsma se naštěstí rozkakaly.Ale nešlo mu to pak už na záchodě.Tak jsem ho nechala ve stoje na hadr to šlo to nejhorší.Hrozně ho bolel zadeček a tak jsem ho pak nechla at kaká v leže na plínu a to udělal zbytek.Večer to byl hrozný,ale byla jsem štastná že se povedlo.

To věřím, že jsi byla šťastná. Já kdybych mohla, vytlačím to za ní. :lol: Vytlačit jí to nešlo ale jen prvně, teď s tou laktulosou to má „krásný“, jen prostě nechce. V té hlavě si prostě něco vymyslela… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí