Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
prosím vás, mám dítě skoro 4 roky, za poslední týden prodělal chřipku, vysoké teploty, naposledy vysokou teplotu měl v pátek… ale od pondělka vůbec nejí, nic do něj nedostanu, zkouším různé triky, ale pořád nic… taky si stěžuje, že ho bolí bříško, řikám mu to máš z toho, že nežereš (pardon) straším ho nemocnicí a kapačkama… ale ani to s ním nehne… jediné co do něj dostanu je že mu vymačkám pomeranče a grepy a decku za den vypije, jinak chce pořád kakao… co mám dělat, už jsem fakt zoufalá..
děkuji za každičkou radu.
Ahojky,mazej s ním k doktoru,aby to nebyl třeba slepák,ale snad to nebude nic vážnýho
a kaká a čůrá normálně???
Určitě k doktorovi. Kakao max. 2dcl za den, místo toho bych mu udělala Sunar nebo Nutrilon..podle toho, co ti vypije. Jsou tam všechny minerály a vitamíny, zasytí to, dodá energii i tekutiny !
Ano i pro 4letého. Pokud má průjem, ideální Nutrilon low lactose.
Jinak je normální, když je člověk nemocný, tak nemá chuť k jídlu. Tělo soustředí veškerou sílu na boj s nemocí a nechce se mu s ní plýtvat na trávení jídla.
Ať je to jen prkotina a jste brzy zdraví ![]()
lumáťa píše:
Určitě k doktorovi. Kakao max. 2dcl za den, místo toho bych mu udělala Sunar nebo Nutrilon..podle toho, co ti vypije. Jsou tam všechny minerály a vitamíny, zasytí to, dodá energii i tekutiny !Ano i pro 4letého. Pokud má průjem, ideální Nutrilon low lactose.
Jinak je normální, když je člověk nemocný, tak nemá chuť k jídlu. Tělo soustředí veškerou sílu na boj s nemocí a nechce se mu s ní plýtvat na trávení jídla.Ať je to jen prkotina a jste brzy zdraví
u doktorky jsme byli v pátek, říkala mi abych do něj jídlo nenutila… mohl by prý zvracet… takže nenutím, ale je fakt že týden je už dlouhá doba… nutrilon jakej ?
Ahoj když byla dcera malá, tak se také stávalo, že při chřipce nejedla a já lezla po zdi. Doktorka si z toho nic nedělala, říkala ať jí dáme na co má chuť(když nějakou bude mít)ale ať ji nenutíme, je hlavní příjem tekutin. Jen si nejsem jistá tím kakaem-mléko a čokoláda zahleňuje.Průjem může mít podle mého taky z toho, že mu rýma natekla do žaludku a ze smrků tuhý bobek nebude.
KláraNem píše:
u doktorky jsme byli v pátek, říkala mi abych do něj jídlo nenutila… mohl by prý zvracet… takže nenutím, ale je fakt že týden je už dlouhá doba… nutrilon jakej ?
Tak třeba Nutrilon 4 vanilka.
Taky jsem ted´měla chřipku a nemohla jsem jíst
ani jsem neměla chut´. Hlavně at´hodně pije.
Pro tělo je jednodušší se s tou infekcí vypořádat, když není zatíženo trávením.
Já bych hlavně hlídala pití.
Syn když byl nemocný taky skoro nic nejedl a hodně se mu za tu dobu zlepšil ekzém
![]()
Taky jsme teď byli všichni nemocní, to se nikomu nechce jíst. Dělala jsem aspoň silné vývary - hovězí, slepičí. Mléko taky aspoň malý vypil, ráno a večer. Naštěstí pak taky začal jíst, ale nechce brambory. ![]()
Ahoj Kláro,
nechci tě strašit, ale kamarádka měla se svou 3-letou dcerou taky, vysoké horečky, bolesti bříška, nevím jak u vás, ale u nich ještě bolesti v krku. Nejdříve byla léčena na angínu, teploty nepolevovaly, následoval odběr krve, zjištění infenkční mononukleoza. Odběrem krve se nic nezkazí, držím palce.
Pavla
tak jsme byli u doktorky… odevzdali jsme moč a ještě byl syn na odběru krve… tak uvidíme, co mu najdou…v pondělí budou výsledky…
Je to velký nápor na psychiku, když vidíte své dítě apatické, které vůbec nejí, hubne před očima… nic ho nebaví, jen leží a drží se za břicho, pořád si něco vymýšlí, že chce jinej polštář, že je mu zima pak zas teplo… 100× mu nabízím jídlo, 100× odmítne…a co je stršné fakt, že nemůže ani spát… na dnešek spal tak 2 hodiny, přes den vůbec a ani teď večer spát nemůže, říká že se mu špatně leží… ![]()