Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Luciis173 muzes ji jeste zkusi za ty usi potahat a pomackat, jestli bude reagovat bolestive, ale taky bych pro klid duse sjela, jestli to neni zasadni problem.
Děkuji za odpovědi
, nakonec jsme jeli ještě dneska, malá má začínající zánět středního ucha, dostali jsme kapičky a máme dávat nurofen na bolest
Tak snad bude už jen líp
Ahojky.. mám 3-letého syna, kterému včera píchli ouško..
Stále mu mírně vytéká hnis a krev.. máte zkušenost s tím, jak dlouho by to takto mělo být?
Také jsem četla, že někdo používá nějaké kapičky.. nám doktorka nic nepředepsala.. je lepší něco kapat, nebo to nechat být?
Děkuji za rady.. Peťula a Jiříček.. ![]()
@Mariquitka Pokud je ucho otevřené- teče, tak nic nekapat! Maximálně vytírat borovou vodou, aby bylo ucho čisté. Jinak vytíkat to může i několik dní. Pokud to teče třeba ještě po týdnu, tak se dělá stěr a případně se nasadí ATB.
U nás vytékal hnis max. den, ale nevím, jak to může být, asi to může být i dýl. Na kontrolu chodíme za tři dny nebo při nezlepšování, bolesti, teplotách i dřív. Do píchnutého ucha se u nás nekape nic. Bez doporučení doktora bych nic nekapala.
@Mariquitka nasemu malemu pichali ucho v roku a rekli nam at koupime v lekarne borovou vodu a kapeme tu. Jinak jsme nekapali nic. Hnis tekl asi den, max. dva. Pichali nam v noci, do rana mel maly 40 horecky, takze jsme dostali pak i atb.
My jsme jeli na pohotovost v pondělí v jednu hodinu ráno.. ouško má schované ve vatě pod čepičkou, a na noc mu to nechávám volné..
Jsme zatím bez teplot, tak snad bude vše v pořádku..
Moc děkujeme za rady, toto je má první zkušenost, a doufám, že také poslední… ![]()
Prosím o rady, dnes nam píchali obě ouška pro oboustranný zánět středního ucha. ATB jsme nedostali s tím, že by u takového prcka mělo zabrat samotné propíchnutí. Bohužel stav se nelepší. Stále má velmi vysokou horečku (39-40 st. C) a po podání čípků má 38-39 st. C. Dávám nurofen. Nevíte, co by zabralo? Dávali jste do ouška vatičku nebo nechávly volně, čisté? Obávám se, že nás nemine pohotovost.
Prosím o radu a zkušenosti..
miminku 5m píchali obě uši pro zánět středouší… Než jsme zjistili že má zánět (u dr) tak byl neklidný a plakal, ale nic hrozného.. mysleli jsme že jsou to zuby.. No a uši mu píchli, z jednoho ucha teče krev a hnis z druhého neteče nic.. ale myslela jsem že po píchnutí se mu uleví, ale ted je to mnohem horší a opravdu strašně řve..má i atb… je to normální po píchání? že se mu neulevilo, ale spiš přitížilo?
Dceři po píchání taky tekla krev a hnis a vše bylo ok, ale zajedte tam, muze se to třeba znovu naplnit? nevim
Zažila jsem jednou u dcery, pár hodin po píchnutí ji ucho začalo zase hodně bolet. Jeli jsme na pohotovost a tam ji
to čistiti, snad že se ta dírka po píchnutí ucpala hnisem.
Tu krev z ucha jsem tedy taky nezažila, s 5.měsíčním bych vyrazila na pohotovost.
Ta krev a hnis mu vytekla už na orl a doktorka nic neříkala.. a včera jsem byla na pohotovosti pro neutěšitelný pláč.. ucho viděli (zaschlou krev) a nic neříkali.. poslali mě domu..že atb zaberou tak dva dny :-/ ale stejně mě zaráží že je mu hůř než před píchnutím.. :-/
Jo je to lepší než včera.. ted večer aspon pěkně usnul. včera jsem ho vubec nemohla položit… ale mě překvapilo že než jsme tam šli tak byl lehce uplakaný..takový neklidný.. ale nebylo to tak hrozné.. já myslela že horší to být už nemuže.. a máte někdo zkušenosti s pícháním laserem?
@kerrankin píše:
@brulinka On taky možná, chudáček, tu bolest prostě snáší čím dál hůř, jak už to trvá dlouho…
no on je takový chudinek to je pravda..